Hava Durumu

Ağaçlar tamam sıra havuzun ön kısmında

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 04:51

Yeni bir haftaya güzel ve sevindiren bir mail'le başlayalım.
Güzel Bursamız'da yeşilin korunmasında ve yeşil alanların geliştirilmesinde gönül veren ve emek harcayan değerli vatandaşlarımızdan biri olan elektrik mühendisi Sayın İmdat Gencer'den iki önemli ve sevindirici e-posta aldım.
Bunları teşekkür amaçlı olarak yayınlıyorum..

İlk konu Beşevler Bölge Parkı'ndaki eksik veya kurumuş olan ağaçların yerine yürüme yollarına Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen ağaçlarla ilgili.
İmdat Bey, sık sık ziyaret etmekten keyif aldığını ve ailece de çok güzel zaman geçirdiklerini belirttiği Bölge Parkı'nda ağaç sayısının artırılmasından duydukları memnuniyeti bildiriyor.
Bu bölge için okurlarımdan zaman zaman çok sayıda ağaçlandırma talebi geliyordu. Tüm çevre sakinleri adına memnuniyetini bildiren Sn.Gencer adına ben de yetkilileri kutlamak istiyorum.
Bursa'nın yeşillendirilmesine emeği geçen Büyükşehir Belediyesi personeline en içten teşekkürler.

Okurumun, bir de ricası var. Şöyle yazmış:
"Havuzun ön kısmında en azından kenarlara (havuzu kapatmayacak şekilde) ve kafeteryalar kısmına ileride ağaç dalları altında serinlemek ve Burfaş'ın lezzetli yiyeceklerinden yiyebilmek için Orhan Camii çevresinde olduğu gibi birkaç yetişmiş ıhlamur veya çınar ağacı dikilebilirse hem görsel olarak, hem de gölge anlamında sıcak yaz günlerinde harika olur.."
Yeşillendirmeye büyük önem veren sayın yetkililerimizden İmdat Bey'in bu samimi talebini kırmayacaklarını umut ediyorum.

TEŞEKKÜR PANOSU

İnsanlık ölmemiş...

"15 Şubat 2017 günü TV'nin öğle haberlerinde kangal türü bir köpeğin düştüğü 60 metrelik ve daracık bir kuyudan sağ-salim kurtarılmasını gözyaşları içinde izledim. Çok memnun oldum.
Birçok olumsuzlukların yaşanıldığı ülkemizde bir köpeğe gösterilen ve günlerce süren Afad ve Zonguldak'tan gelen özel kurtarma ekiplerinin ciddi çalışmalarla kurtardığı bir can için 'insanlık henüz ölmemiş' demekten de kendimi alamadım.
Köpeğin kuyudan çıkarılmasının hemen ardından bir kurtarma görevlisinin onu kucağına alıp şefkatle sevmesi ve ona 'Kuyu' adını vermesi de çok insani bir davranıştı.
Günlerce bu çalışmayı bıkıp usanmadan yapan bütün kurtarma ekipleri ve itfaiyecilerimizi en içsel duygularımla kutluyor ve bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum.."
Meral ERDOĞAN

UEDAŞ'ın dikkatine!

"Nilüfer ilçesi, Demirciköy sakinleriyiz. Bölgemizde Eylül ve Beray sokaklarda tek bir gece aydınlatması bile yok.
Uzun zamandır bekledik, başvurduk ama aydınlatmalar yapılmadı. Bu sokaklarda oturan komşularımız geceleri güç durumda kalıyoruz.
İşin garip tarafı; aynı bölgede tek bir binanın dahi olmadığı yerlerde gece aydınlatmaları var ve hepsi de faal.
Eylül ve Beray sokaklarımıza da gece aydınlatması için gerekli çalışmaların artık yapılmasını önemle rica ediyoruz.
Saygıyla." Mustafa GÜNEY

Çalılıklar temizlendi

"13.2.2017 köşenizde yayınlanan 'Çalılıklar temiz-lenmeli' başlıklı yazı üzerine bölgede inceleme yapılmıştır.
Bahse konu olan alan mülkiyetli ve Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen bölgede çalışma yapılmıştır.
Nilüfer Bld. Park ve Bahçeler Md. ekiplerimiz, kaldırımları vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli şekilde kullanması için temizlemiştir.
Ekipler ayrıca, Beşevler Cad. ve Diş Hastanesi üst sokağında da temizleme yapmıştır."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

ARÇELİK'in dikkatine

"Arçelik firmasının üst düzey yöneticilerine bir konuda ricam var.
Bilindiği gibi artık balkonlarda mangal yakmak kesinlikle yasak. Sadece elektrikli ızgara kullanılıyor. Fakat piyasadaki elektrikli ızgaralar da alüminyumdan yapılıyor. Bunun da sağlığa çok zararlı olduğu iddia ediliyor.
Bu yüzden Arçelik gibi ülkemizin yüz akı olan bir firmanın çelik malzemelerle elektrikli ızgaralar da üretmesini rica ediyorum. Çünkü evimde firmanızın ürettiği tüm elektrikli aletler var. Arçelik ızgara tek eksiğim.
Konu ile ilgilenilmesi beni mutlu edecektir. Peşin teşekkürler."
B.Ö

133 no'lu BOİ durağı

"8/2/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz "133 no'lu BOİ durağı" başlıklı okur uyarı yazısı incelenmiştir.
Büyükşehir Bld. il sınırları dahilindeki tüm durakların bakımları peryodik olarak yapılmaktadır.
Otobüslerin geçiş saatleriyle ilgili yapılan her düzenlemeden sonra, tüm duraklara yeni çizelgeler asılmaktadır.
Ancak çeşitli nedenlerle çizelgeler zamanla yıpranmakta veya kötü niyetli kişiler tarafından bizzat sökülmekte veya tahrip edilmektedir.
Okurunuzun talebi işleme alınmıştır. Ekiplerimiz bölgedeki kapalı durakları kontrol ederek eksik çizelgeleri tamamlayacaktır.
Bilginize sunarız."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk.Şube Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.