Hava Durumu

Ağaçları olmayan orman alanı

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 08:04

"Nilüfer ilçemizde bulunan Çamlıca Mahallesi, Ata Caddesi'ndeki Çamlıca Anadolu Lisesi karşısındaki alanda eksik olan yaya kaldırımları için Belediyemiz bir çalışma yaptı ve böylece bir eksikliği gidermeye başladı.. Çok teşekkürler ederiz.
Ancak yapılan çalışmalar sırasında çıkan birtakım molozlar hâlâ alınmadı ve orada duruyor..
Ayrıca fotoğrafımızda yer alan tabelada görüldüğü üzere bu bölge, bir orman alanı olarak da belirlenmiş ancak görmek istediğimiz fidanları ve ağaçları eksik. Yani ağaçsız(!) bir orman alanı burası!.
Bir önemli konu da var. Yine aynı mahallenin Çobanyıldızı Sokağı'na temizlik araçları ve çalışma ekibi uğramıyor. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün dikkatlerine sunuyoruz. Sokağımızın kaldırımları da otlarla dolu bir durumda.
Duyarlı yaklaşımları ve çalışmalarıyla övündüğümüz Nilüfer Belediyesi'nin sayın yetkililerine saygılarımızla duyuruyoruz." Çevre sakinleri

Başkan Bozbey'in ilgi ve bilgisine sunarız

"Nilüfer'deki Çamlıca Mahallemizde Güldeste Sokak sakinleri olarak bir konuya değinmek ve köşeniz kanalıyla bunu sayın yetkililere anımsatmak istiyoruz.
Bu nedenle iletimizin gazetenizdeki köşenizde yayınlanmasını rica ediyoruz.
Yansıtmak istediğimiz sorun şu:
Bölgedeki Çamlıca Anadolu Lisesi karşısında bulunan orman alanı ormandan çok bomboş ve bakımsız bir arazi görünümünde.
Bir süre önce de büyük bir yığın halindeki paket taşlarını getirip buraya yığdılar.
Fakat getirilen zemin döşeme taşları da unutuldu sanki. Çünkü aslında yerlere döşenmesi gereken taşların paketleri açılmış, dağılmış bir halde öylece duruyor.
Burada gerekli çalışmalar ne zaman yapılacak acaba?. Çünkü bu yüzden hoş bir görüntü yok doğrusu..
Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'in ilgisine, bilgisine sunuyoruz..
Saygılarımızla."
Semt sakinleri

Otoparklar kalktı kent ferahlatıldı

"BURBAK tarafından şehrimizin trafik akışı bakımından en hareketli caddelerinden biri olan Atatürk Heykeli ile Maviköşe arasındaki yol kenarındaki otoparklar kaldırıldı ve şimdi şehrimiz adeta nefes almaya başladı, ferahladı.
Aynı şekilde Setbaşı kavşağından sonra Namazgah Caddesi'ne doğru olan parklanmalara da son verildi.
Bunlar güzel gelişmeler. Trafik akışı rahatlatıldığı için uygulayıcılara teşekkürler.
Bir dileğim de Tayyare Kültür Merkezi ile AVP Devlet Tiyatrosu arasındaki cadde kenarlarındaki parklanmalar da iptal edilirse şehrimizin içinde en kalabalık ve yoğun trafiğin yaşandığı kesimde sorunlar büyük ölçüde sona erecektir.
Bu uygulamanın da yapılmasını diliyor, Saygılar sunuyorum."
Özcan TARZAN

Gerçekten güzel öneriler bunlar

"Afrin, Cerablus, Cudi ve Tendürek'teki aziz şehitlerimizin anıları, İslamda komşuluk hakları, komşunun komşuya eziyet etmeme gereği, iyiliksever, yardımsever, hakperest insanların faziletleri, çevre temizliği, yeşil ve ortak kullanım araçlarının korunması önemini vurgulayan sloganlar, afişler ve duyurular kentimizin çok yerindeki bilboard'larda yansıtılmalıdır.
Bundan yaklaşık 10 yıl önce Antalya Lara Karpuzkaldıran Şelalesi yanındaki parka gitmiştim. Park pırıl pırıldı. Ama yepyeni oyun ve spor gruplarından bazıları paramparça edilmişti. Şaşkınlık içindeyken bir bey bunu vandalların yaptığını, parkın daha yeni modernize edildiğini, parçalanan oyun gruplarına yazık olduğunu söyledi.
Vandal kelimesini o gün öğrendim. Çevremdeki ziyanları ise onlarca yıldır görüyorum.
Toplumdaki bir grup hatalı kişinin aziz, faziletli ve merhametkar bir toplumu lekelemesine izin vermemek ve hatalı kişileri de kazanmak bize bu cennet vatanı hediye eden şehitlerimize ve atalarımıza borcumuzdur.
Almanya'da birçok parkta çocuklara yönelik öğretici faaliyetler yapıldığını görmüştüm.
Etrafa saçılan çöplerden, parçalanan oyun gruplarından bir kısmı bu gibi yerlerde sergilenmeli. Bunlar işbirliğiyle okullara da götürülüp ekonomik zararı anlatılabilir.
Dört duvar arasında dikenli tellerle çevrili yüksek beton duvarlar içinde eğitim gören kimi kardeşlerimiz genç yaşlarda bu farkındalığa kavuşturulabilir, her öğrenci için bir ağaç dikilip hatıra ormanları oluşturulabilir.
Dağlar ve dere kenarlarındaki çöp yığınlarını, parçalanmış ortak kullanım araçlarını toplmumuza yakışmıyor. Hasıraltı edilen sorunlar buzdağı altında ve görülmüyor.
Sayın yetkililere toplumsal eğitim ve farkındalık konusunda çok daha gayretli olmaları konusunda dileklerimizi iletmenizi rica ediyorum.
Saygılarımla."
Serkan ÖZGİRAY
End.Yük.Müh.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.