Hava Durumu

Ah be Teko, nedir bu başına gelenler?

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2017 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 07:26

"Uzunca bir süre önce sokaktan sahiplendiğimiz Teko isimli sevimli tekir kedimiz geçirdiği bir kaza sonucu kalçasını kırdı.
Hemen apar topar Nilüfer Belediyesi'nin Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürdük.
Merkezdeki personel, sahipli hayvanlara bir şey yapamadıklarını, eğer kediyi barınağa terk edersek bakabileceklerini söyledi.
Tabii barınakta da belli bir süre kalabilecek. Sonra yine sokağa terk edilecek. Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi de derdimize çare olmayınca soluğu özel bir veterinerde aldık.
Benim değinmek istediğim asıl konu; belediyelerin barınak ve tedavi merkezlerinde belli bir ücret karşılığı sahipli hayvanlara niçin bakılamıyor?


Kedimizi oraya terk edersek bakılabileceği söyleniyor.. Peki ya, sonra?.
Bunlara ilaveten evimizin civarında çok sayıda ameliyat edilip akabinde hemen sokağa bırakılmış kedilere rastlamak beni kahrediyor.
Bu hayvanların bir müddet barınakta tutulması gerekmez mi? Bir tanesi resmen kapımızda ağladı. Belediyelerin sokak hayvanlarıyla ilgili güzel çalışmaları da var elbet ama şu yaşananları görünce tüm canlılara gereken değeri vermediğimizi açıkça söyleyebilirim.
Umarım gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla anlattıklarım bir farkındalık yaratır, yetkililerin can dostlarımız için doğru kararlar almasını sağlar.
Saygılarımla.." İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur

-Çeltik'te tehlike yaratan kavşak!..

"Osmangazi ilçesindeki Çeltik Köyü Mahallesi'nden Yunuseli Havaalanına çıkan yolun sonunda çok tehlikeli bir kavşak var. Burası üçyol ağzı mı, yoksa dört yol ağzı mı belli değil.
Çünkü Alman Kanalı güzergahındaki yapılan düzenleme çalışmalarındaki yeni yola bu noktadan çıkışta karşıya geçiş toprak yığınıyla kapatılmıştı. Daha sonra burası tekrar açıldı. Toprak yığını kenara çekildi.
Buradan giriş çıkış yapan araçlar çok.
Böyle olunca Çeltik Mahallesi'nden çıkışta tam doksan derecelik sert viraja girerken soldan gelen araçlar hiç görülemiyor.
Sağa dönüş yolu ise çok fazlasıyla dar olduğu için dönüş yapmak isteyen araçlar mecburen karşı şeride de çıkmış oluyorlar.
Gereken iyileştirmenin acilen yapılması gerekmektedir.
Dikkatlere sunarım." Ali Şerif ÇAYIR

TEŞEKKÜR PANOSU

-1.Murat'a 103 bin liralık katkı

"Çekirge semtimizde bulunan tarihi 1. Murat Hüdavendigar Camii'nin tüm halıları baştan aşağı yenilendi ve yepyeni turkuvaz rengi halılarla kaplandı.
Buradan çıkarılan ve kullanılabilecek durumdaki halılar da camimizin üst katına çıkarıldı. Ayakkabılıklar da tamamen yenilendi.
Bu arada son şiddetli yağışlarda meydana gelen yıldırım düşmesi hadisesinde paratonerli minaremize isabet eden bir yıldırım nedeniyle tüm ses düzeni, kameralar tahrip oldu ve kullanılamaz hale geldi.
Bunların da hepsi tekrar yenilendi. Toplam 103 bin liralık bir harcama yapıldı.

Çalışmaların gerçekleşmesi için büyük çaba sarf eden cami imamız Sayın Emruhal Kaya ile diğer hocalarımız ve hayırsever semt sakinlerimize ve cemaatimize açık teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Ayrıca, sadece dini bayramlarımızda sabah namazını müteakip hayırsever cemaatten toplanan maddi yardımlar için katkıda bulunan herkese minnettarız." Bir kısım semt sakini

-Bayramda keyif ve sağlık için

Ramazan Bayramı'na birgün kaldı.
Tüm okurlarımın, dostlarımın bayramını bugünden kutlar daha nice bayramlara tüm aile bireyleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu günlerde ulaşmalarını dilerim.
Bu ay boyunca oruç tutan pek çok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte daha çok yemek yeme eğilimine girebiliyor.
Bunu dikkate alan Sn. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, "oruçla yavaşlayan metabolizma hızı, bayramdaki gıdalarla enerjiye ayak uyduramayınca, sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor" diyor ve "mide ve hazımsızlık problemlerini önlemek için dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etmek önemli' diye ekliyor.

Bayramı keyifli ve sağlıklı geçirmek için Yüzbaşıoğlu'nun önerileri özetle şöyle:
"Güne hafif kahvaltıyla başlayın.- Hamurlu tatlı tüketimini sınırlayın. - Ziyaret yoğunluğunda öğün atlamayın ve ana öğünleri tatlı, dolma veya börek gibi ikramlarla geçiştirmeyin.- Salata, sebze yemeği gibi posa içeriği yüksek yiyeceklere yer vermeyin.- Ana yemeklerin yanında yardımcı yemek, yani pilav, makarna, püreyi azaltın.- Yemeğin yanında asitli içecek ve meyve suyu yerine, ayran, az şekerli komposto için. Pişirme yöntemi olarak sote, fırın ve haşlama yöntemleri kullanın. Günlük posa alımını artıracak çavdar, kepek, tam buğday gibi posa içeriği yüksek ekmekleri tercih edin. - Ve fazla hareketsiz kalmayın.."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.