Hava Durumu

Alinur Aktaş'a örnek şehircilik önerisi!.

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2020 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 10:55

"Büyük ümitlerle 1999 yılında çalışmak için Bursa'ya geldim. Geçen zaman içinde de güzel de bir ev sahibi oldum. Ne var ki komşu gürültüsünden dairede huzurumuz kalmadı. Hemen hergün çalışan süpürgenin, yüksek televizyon sesi, eşya çekiştirme, sert kapı kapama gürültüleri bize zaman içinde öğretti ki apartmanda

huzur içinde yaşamak mümkün değil. Malum; katlar arası ses izolasyonu hiçbir dairede uygulanmamış. 2-3 kat aşağıdan ve yukarıdan seslerin geldiği bir apartmanda yaşamak ne kadar sağlıklı olabilir?

Çevremdeki yüzlerce insan apartmanda yaşamanın kabusuyla hayatını geçiriyor. Şu an yeni villa fiyatları 2 milyon TL'yi geçmiş durumunda.

Bu fiyatlara ulaşmasının en büyük nedeni arazi arzında yaşanan sıkıntılar. 20 yılı aşkın süredir Bursa'dayım. Villalardan oluşan örnek ve cazibe merkezi olan yeni bir şehir oluşturulamaz mı?. Bunu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a sormak istiyorum.

Kısıtlı yer nedeniyle ancak 15-20 villalı siteler yapılıyor ve bu nedenle arazi maliyetleri çok yüksek oluyor. Bizlerin apartman kabusundan kurtulması ve çocuklarımızın mutlu büyümeleri için bu tip planlı ve tek katlı dairelerden oluşan bir yerin imara açılması ve villa kentlerin kurulmasına önayak olunması örnek şehircilikle

Türkiye'ye de örnek olur. Bu en büyük dileğimir.

Saygılarımla." - Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Müh.

GÖREV HANGİ BELEDİYENİN?

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mah. Turan Dursun Cad. Simit Sarayı karşı köşesinde yolun ortasında yağmur gideri ızgarası var ama her yağışta çok su birikiyor. Konuyla ilgili BUSKİ'ye mail attım. Bana ilçe belediyesince asfaltın düzeltilmesi gerek yanıtı verdiler. BUSKİ'ye dilekçe de verdim. Defalarca Nilüfer Bld.'ne de durumu

bildirdim. Ama her iki kurum da gereken çalışmayı yapmadı.

Lütfen artık bir çalışma yapılsın.. Belirttiğim sorunun yaşandığı kesime ait fotoğraf ektedir. İyi çalışmalar ve peşin teşekkürler."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TOZ BULUTU SONRA ÇAMUR DERYASI..

"Nilüfer, Konak Mah. 1. Akçay Sokak'ta belediye yol çalışmaları yaptı. Ancak bugünlerde yağışlar nedeniyle bu yol çamur deryası.. Güzel havalarda ise yoldan geçen araçlar yüzürden çok fazla toz bulutları yükselip durmuştu.. Belediyeden ricamız bir an evvel burada gerekli yol onarımının yapılmasıdır."

Çevre sakinleri




ASFALT ZEMİN ÇATLAK İÇİNDE

"Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müd. (Haşim İşcan Caddesi'nde) önündeki yolda asfalt zemin çatlaklar içinde. İşin şakası; yoksa asfaltın sulanması (!) mı gerek?.. Büyükşehir Bld. Fen İşleri Daire Bşk.'nın konuyu dikkate almasını rica ederim.
Saygıyla.
Sercan ÇELİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.