Hava Durumu

'Alman Kanalı' yolu ne zaman bitecek?..

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2017 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2017 04:59

"Bursa'da açılan yeni yollarla trafik karmaşası ve yaşanılan sorunların önüne geçilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyemiz'in yaptığı çalışmalara doğrusu şapka çıkarmak lazım.
Fakat bunca çabanın  ve yatırımların yanında bir türlü bitirilemeyen bir ana yol var ki ne zaman trafiğe açılacağı şu anda meçhul. Çünkü gelip geçerken hummalı bir çalışma yapıldığını göremiyoruz. Acaba neden?.
Belirttiğim yol; Acemler kavşağı ile Yunuseli bölgesini birbirine bağlayan eski Havaalanı önündeki ana cadde. 
Burası Alman Kanalı olarak da bilinen bir yol. Bu kesimde yaklaşık iki yıla yakındır yarım kalan bir yol inşaatı var.
Dere yatağı temizletildi. Derenin her iki kenarındaki yollar da açıldı. Ama gerekli olan asfaltlama çalışması ve gerekli olan diğer çalışmalar bir türlü bitmek bilmiyor.

Yunuseli bölgesinin nüfusu arttıkça araç sayısı da artıyor. Ayrıca bu yol Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Demirtaş Sanayi Bölgesi ve Yalova yoluna çıkış için tercih edilen bir önemli güzergah.. Aynı zamanda yakın köyler de mevcut.
Bu yüzden şu an bu güzergahtaki ağır trafik esasen dar olan caddede ve tek şeritten gidiş geliş olarak gerçekleştirilebiliyor..
Aynı yol üzerindeki BOİ'ye ait otobüs durakları da var. Otobüsler duraklarda  yolcu indirirken veya alırken trafik duruyor. 
Yan sokaklara  ve işyerlerine giriş çıkış yapmak isteyen araçlar da fazla. Bu yüzden trafik akmıyor, zaman zaman tıkanıyor..
Büyükşehir Belediyemiz'in kentimize diğer bölgelerde kazandırdığı yeni yollara gösterdiği alakanın bu caddeye de gösterilmesi ve çalışmaların artık bir an önce bitmesini beklemekteyiz..
Saygılarımızla.." A. Ferit ŞENOL/ DOSAB

Kırçiçeği'nin uzamış dalları

"Nilüfer'deki Karafatma heykeli çevresinde oturan sakinler olarak belediyemizin hizmete sunduğu çok modern ve güzel tasarlanmış Kırçiçeği Parkı'ndan yaz-kış yararlanıyoruz. 
Çevremize nefes aldıran böyle güzel bir parkı Bursamız'a kazandıran Nilüfer Belediyesi'ne teşekkürü bir borç biliriz. 
Ne var ki parkın Beşevler Caddesi'ne bakan kısmındaki çam ağaçlarının dalları çok uzamış ve buradan geçenlerin başına, uzun boyluların da gözüne çarpıyor. 

Ağaç dallarının budanmasını belediyemizden rica ediyoruz. Farklı mahallelerde uzayan ağaç dalları benzer sorunlara yol açabiliyor.. Bunların kontrolleri ve budamaları her yıl birkaç defa yapılabilirse olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. Belediyemiz bu konuda birkaç ekip oluşturabilir ve ekiplere boyu 2 metre olan bir mastar şerit verilebilir. Ekipler bu mastarı en alt dalın altına koyarak uzun dalın rahatsızlık oluşturup oluşturmayacağına kolayca karar verebilir ve dalları budayabilir. Nilüfer Belediyesi'nin benzer olumsuzlukları giderecek şekilde konuya bilimsel olarak el atmasını ve fark oluşturmasını bekliyoruz."
Çevre sakinleri

BOİ Md.'nün dikkatine!..

"Geçen perşembe günü (29 Aralık) Botanik Park önünden bindiğim ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı tarafına giden 95 hat ve 54 dış köşe numaralı otobüste enteresan bir şeye şahit oldum.
Hava epeyce yağışlıydı ve orta kapının (binişte sol taraftaki kanat) üzerinden otobüsün içine şakır şakır sular akıyordu. Hatta bu sular öylesine çok ve devamlı akıyordu ki merdiven yanındaki cam da baştan aşağıya sularla ıslandı.
Suların aktığı nokta binişte sol kapının bağlı olduğu direk üzerindeydi. Kapı dibinde seyahat eden yolcular ıslanmamak için aracın arka taraflarına geçme zorunda kaldılar.
 Belki dikkate alınıp onarılır umuduyla bu uyarımın yayınlanmasını rica ediyorum."
Saynur CANAY

Tehlike dolu bir halı saha

"Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan halı saha çok bakımsız bir durumda. Bu da bu sahada spor yapmak isteyen gençlerin yaralanmalarına ve sakatlanmalarına neden olabiliyor.
Söz konusu olan sahamızın halı zemininde oluşan ve gittikçe artmakta olan kıvrımlar şeklindeki yükseltiler, çukurlaşmalar, geniş çaptaki delikler ve buna benzer olumsuzlukların kısa zamanda ele alınarak sahamızın güvenli bir hale getirilmesini ve tehlikesiz bir şekilde spor yapabilme imkanı bulabilmemiz için konu ile ilgili sayın yetkili makam sahiplerinden önemle rica ediyor ve saygılarımızla duyuruyoruz.."
Sedat KURTULMUŞ ve arkadaşları

Karanlıklar içindeyiz!..

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı genelinde bulunan sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor. 
Bu nedenle geceleri buradan gelip geçenler karanlıklar içinde güvenlik konusunda ürküyorlar. Sabah erken saatlerde de okullarına giden öğrenciler karanlık ortamda aynı durumda...
UEDAŞ ekiplerinin yanmayan sokak aydınlatmalarını acilen onarmasını ve artık karanlıktan kurtulmak istiyoruz. Peşin teşekkürlerimizle.." 
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.