Hava Durumu

Altı olmayan bir çöp kutusu

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2021 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 08:10

"Kısa bir süre önce (16 Ocak) köşenizde fotoğrafıyla yayınlanan, okurunuza ait bir uyarı yazısında kevgire dönen ve iplerle bağlanan, delik deşik bir çöp kutusu gündeme taşınmıştı..
Buna benzer bir durum bizim burada da var. Adres; Nilüfer Mah. Konak Caddesi'nde, Konak 2 BBOİ otobüs durağında.. Buraya konulan çöp kutusunun da taban kısmı maalesef hiç yok.
Altı tamamen çıkmış, tabanı olmayan çöp kutusuna üstten bakınca zaten altta bulunan zemin taşları da tamamen görülüyor. İlgilileri saygıyla uyarırım." Necmi ALAGÖL

SULAR ŞAKIR ŞAKIR BOŞA AKIP GİDİYOR

"Tarihi Muradiye semtimizde 'Salı Pazarı'na giderken vatandaşların yüreğini sızlatan bu manzaraya hayret etmemek mümkün değil.
Torunuma fotoğrafını çektirip gönderdiğim yer, Muradiye Camii bahçesine doğu tarafındaki kapısından girişte hemen yanda çift musluklu bir çeşme.
'Kaba su' diye tabir edilen bu sular günün 24 saati şakır şakır boşa akıp gidiyor. İsraf örneği çeşmeden hortumla civarda yapılan bir inşaata da su bağlanmıştı. Bazı şoförler de burada araç yıkadılar. Bunlara şahidiz.
Yıllar önce Bursa'da pek çok evin bahçelerinden birbirine geçen kaba sularımız vardı. Bunlar daha sonra şehir içme suyu sistemine bağlanmıştı..
'Kaba sular yine kullanılabilir. Üstelik; kuraklık ve su sıkıntıları ciddi şekilde artarken.
Bunun için bazı kentlerde çatıdan gelen yağmur suları için su sarnıcı projeleri yapıldığını da gazetelerde okuyoruz. Bazı ülkelerde de deniz suyunu içme suyuna çeviren sistemler kurulduğu belirtilmekte.
Yani; bir dönemler 'su şehri' denilen Bursa'da da bu suların israfı önlenemez mi?.
BUSKİ'nin bu konuda bir projesi, çalışması var mı, yok mu?. Doğrusu merak ediyorum. Saygılarımla." Meliha ÖZTÜRK/ E.Öğrt.

ERDOĞAN BİNYÜCEL YÜZME HAVUZU (!)

"Rahmetli dostum Erdoğan Binyücel şehrimizde tanınmış, değerli bir gazeteciydi. Vefatı sonrası belediyemiz onun adını bölgemiz olan Nilüfer ilçemizdeki bir caddeye vermiş ve güzel bir vefa örneği göstermişti..
Uzun zamandan bu yana semtimizdeki Odunluk Mahallesi'nde 713. Sokak ile rahmetlinin adı verilen Erdoğan Binyücel Caddesi'nin kesiştiği yerde ciddi su birikintileri oluşuyor.
Buradan yaya olarak geçmek imkansız. Araçlarımız da suda kalır endişesindeyiz.. Bunun sebebi olarak buradaki yağmur suyu giderleri ya tamamiyle tıkalı bir vaziyette, ya da bu taraftaki yol seviyesinde büyük bir dengesizlik mevcut.
Hemen her yağış sonrasında biriken sel sularıyla sanki bir yüzme havuzunu andıran bu kesimden çektiğim bir fotoğrafı problemin bir belgesi olarak düşündüm ve gazetenizdeki köşenize BUSKİ ve ilgili belediyenin gerekli çalışmayı yapması amacıyla size gönderiyorum.
Bursamız'da basın mesleğindeki çalışmalarıyla toplumumuza önemli hizmetleri dokunan rahmetli Binyücel Ağabeyimiz'in bir meslektaşı olarak sizin bu soruna yer vereceğinizi umarak çalışmalarınızda başarılar diliyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir Dr.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.