Hava Durumu

Altıparmak Caddesi kaç şerit?

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2019 08:35

"Altıparmak Caddesi Bursa'nın en önemli ana arterlerinden bir tanesidir.
Bu önemli caddeden her gün Bursamız'ın yönetiminde görev alan üst makamlardaki tüm yöneticiler de gelip geçerler.
Ancak İpek Böceği tramvayının bu hat üzerinde faaliyete geçmesiyle birlikte cadde çok tehlikeli bir hale gelmiştir.
Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan yol çizgilerine göre;
1)- Heykel yönüne doğru üç şerit ile çıkış sağlanırken Çekirge yönüne göre ise bir şerit iniş olarak bölünmüştür.
2)- Bursa halkının geçmişten gelen alışkanlığına göre; trafik kuralları dışında olarak iki şerit çıkış, iki şerit de iniş şeklindedir.
Böyle bir karmaşa en başta turizm için Bursamız'a diğer illerden gelen araçlar doğal olarak trafik kurallarına uymaları nedeniyle ya kazalara karışmaktadır, ya da Bursalılar veya sürücülerle münakaşaya girmektedirler.
Bu cadde üzerinde karışacağınız bir trafik kazasında suçun tamamen kime verileceğini belirleyen trafik çizgilerine göre tramerde ki değerlendirme kaderinizi tamamen değiştirmektedir.
Yakın geçmişte Emniyet Müdürlüğü Yunus Timi'nde görev alan arkadaşlar yine bu cadde üzerinde yaralanmalı kazaya karışmışlardır.
Özetle; yolun belirsiz şeritleri yayalar için de tehlikeler arz etmektedir.
Buna benzer bir uygulama İstanbul'da Ortaköy ile Beşiktaş arasında da mevcut ancak yolun başlangıç ve bitişinde hangi şeridin hangi saat diliminde kullanıma açık olduğunu belirten büyük ekranlar ile belirtilmiş ve böylece oluşan belirsizlik ortadan kaldırılmıştır.
Gerekli trafik düzenlemesinin daha fazla can ve mal kaybına neden olmadan bir an önce yapılmasını ilgili yöneticilerden önemle rica ederim.." - Alp GÜNALP

DERYA VE MERYEM SOKAK'A DİKKAT!

"Nilüfer ilçemizde, Kültür Mahallesi'ndeki Derya Sokak ile Meryem Sokak'ın birleşim noktasındaki yol zemininde bulunan asfaltta çökmeler meydana geldi. Rögar kapağı ile asfalt arasında kalan yükseklik epeyce arttı..
Bu olumsuz durum buradan gelip geçmekte olan araçlar için bir hayli sorun teşkil ediyor.
Ayrıca; yine aynı bölgedeki Derya Sokak ile Meryem Sokaklar'ın birleşimindeki yaya yolu ve asfalt zeminde bir süre önce bir takım çalışmalardan sonra açılan yerler gelişigüzel ve özensiz bir şekilde toprakla doldurulup o şekilde bırakıldı.
Bu kesimde oluşabilecek her tür soruna karşı sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerini çekiyor ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."

Ertuğrul MERSİNLİ
ve komşuları

NİLÜFER VE OSMANGAZİ'DE SULAR KESİLECEK

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer, Görükle Zafer, Görükle Balkan , Kızılcıklı, Hasanağa, Akçalar, Fadıllı ve Başköy mahalleleriyle civarında 10 Nisan'a kadar 8.-18 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak. Ayrıca; Osmangazi, Hamitler Mahallesi, Harmancık Sokak ve civarında da yarından başlamak üzere 30 Nisan 2019'a kadar 8 - 17 saatleri arasında zaman zaman yapılacak su kesintileri için bölge sakini okurlarımı önlem almaları için uyarıyorum.

ÇOCUKLARA SATRANÇ DERSİ

Bursa Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Satranç Branşı, çocukların problem çözme ve yeteneklerinin gelişimine katkı için ücretsiz satranç kursu başlattı. Satranç Takımı Başantrenörü İsmail Çalışkan ile antrenör Sedat Sarman'ın hazırlayıp dönem sonuna kadar sürecek eğitimlerde, çocukların hızlı düşünme ve doğru karar verme becerilerinin gelişimi hedefleniyor. 7 - 12 yaş aralığındaki çocukların katıldığı satranç kursu, perşembe ve cuma günleri Kent Konseyi salonlarında düzenlenecek.

GÜRSULU KADINLAR TARİH TURUNDA

Gürsu Belediyesi, ilçe halkının kültürel yaşamını canlandırmak için, şehir içi kültür gezileri düzenliyor.
Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Şehir İçi Kültür Gezileri'nde Gürsulular, Bursa'nın tarihine yolculuklara büyük ilgi gösteriyor.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Hemşehrilerimize, zengin tarihi geçmişe sahip olan Bursamız'ın tarihi dokusunu soluma imkanı sunuyoruz. Her hafta düzenlediğimiz gezilere olan yoğun ilgi bizleri mutlu ediyor. İnşallah Gürsumuz'da oluşturacağımız kültürel yatırımlarımızla da ilçemizin kültür kenti olarak gelişimini sağlayacağız" diyor.
"Kültür ve Sanat Şehri Gürsu" sloganıyla, gerçekleştirilen kültür gezileri kapsamında; Tophane, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emirsultan, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Muradiye Külliyesi'ne geziler yapılırken katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar yapılıyor
Ücretsiz gezilere katılmak isteyenlerin Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlü-ğü'ne başvuru yapması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.