Hava Durumu

Aman kazalar yaşanmasın...

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2016 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 04:48
“Pazar günü ailecek Mihraplı Parkı’na dolaşmaya gittik. Çiçekler açmış, ağaçlar yemyeşil, çok güzel bir park olmuş. 
Geçen hafta sonu ise aşırı yoğunluk vardı. 
Birçok bisiklet sürücüsü yayalara çok saygılı olsa da bazıları da yarış pistindeymiş gibi parkın içinde son sürat gidiyorlar. 
Böyle bir bisiklet sürücüsüyle çarpışmamıza milim kalmışken özür dileme gereği bile duymamasına gerçekten çok üzüldük. 
Bu konuda olası bazı kazalardan korunabilmemiz için bir önerim var.. 



Beton yollardan yayalar yürüsün, toprak yoldan da bisikletliler gitsin. Yere sık aralıklarla konulacak uyarı levhalarıyla bu önlem alınabilir ve görevliler de kurallara uymayan sürücüleri hemen uyarabilirler. 
Bu duruma eğer gerekli müdahaleler yapılmazsa sık sık üzücü kazalar olabilir ve yaralanmalar yaşanabilir. Yetkililerin dikkatine sunarım. 
Dilerim en kısa zaman içinde gerekli tedbirler alınır..
Saygılarımla.”
K.A.

Bşk. Altepe o kavşak çok dar 

“Osmangazi, Hürriyet semtindeki eski Ziraat Okulu arkasındaki Adalet Mahallesi’nden Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’ne çıkan ana yolda Kardelen Kestane Şekeri imalathanesi önündeki kavşak öylesine dar ki, burada karşılaşan iki belediye veya halk otobüsleri yola devam edemiyor. Biri geri manevra yaparak diğerine yol verirken trafik adeta felç oluyor..
Kavşağın bir tarafında evler var. İstimlak edilmesi zor.. Ama karşı tarafı tamamen Ziraat Okulu’nun kendi kaderine terk edilmiş olan bahçesi.. Buradaki bahçenin çok az bir kısmı alıp yola ilave edilirse burada çok sık aralarla yaşanılan olumsuzluklara son verilir, trafik rahatça akar.
Büyükşehir Belediyesi, yeni yeni yollar açıp trafiği hafifletmeye çalışırken yapılacak ufak bir çalışma ile buradaki sorun da derhal çözülür.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Recep Altepe’nin dikkatine sunuyor ve gerekli olan iyileştirmenin acilen yaptırılmasını saygılarımızla rica ediyoruz.”
Bir kısım servis 
şoförleri adına
A. Yusuf İRİBUĞDAY

Yıldırım’dan bir yanıt

“2/8/2016 tarihli köşenizde yayınlanan ‘Sayın Başkan Edebali Lütfen Dikkat” başlıklı, ilçemiz Ertuğrulgazi Mahallesi Önemliler Parkı üstündeki yeşil alanla ilgili okur şikayeti Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzce incelenmiştir.  
Söz konusu adresteki yeşil alanın çevresinin çitle çevrilmesinin uygun olmadığı tespit edilmiştir. 
Ayrıca yeşil alan sulamasını yapan bekçi, gündüz alanı korumaktadır. Söz konusu yeşil alanın çiçeklendirme çalışması da program dahilinde yapılacaktır. 
Bilgilerinize sunarız.”
Yıldırım Bld. Basın Halkla İlşk.Müd.

Anıtımız yıkansın

“Şehrimizin en merkezi yerindeki Cumhuriyet Alanımızda bulunan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı hava koşullarının yarattığı kirlilik nedeniyle olumsuz bir görüntü yansıtıyor.     
Anıtımızı ayrıca kuşların da yer yer yarattığı kirlilikten kurtar-mamız gerek. Yıllar önce anıtımızın itfaiye ekiplerince yıkanıp temizlendiğine tanık olmuştum. Aynı çalışmanın yapılmasını rica ederim.”
M. İdil ÖZTÜRK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.