Hava Durumu

Anne sevgisi. Ondan daha güçlüsü olamaz

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2017 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 08:06

Mutlu pazarlar sevgili okurlarım.
Bugün Anneler Günü. Kutsal varlıklarımız olan annelerimiz için özel bir gün.
Dünya üzerindeki hiçbir duygu, anne sevgisi kadar güçlü ve uzun süreli olamıyor.
Tüm annelerin bu özel ve kutsal gününü yürekten kutlarken tüm şehit annelerinin de ellerinden bitimsiz saygılarla öpüyor, onlara sabır ve güç diliyorum.
Değerli dostlarımızdan eski bir bürokrat; Gemlikli yazar Erol Gürçay'ın 'Anne bir kaynaktır' başlıklı yazısını bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gürçay, 'anne bir kaynaktır' diyor ve şunları ekliyor.
"Anne bir koruyucudur. Bir öğretmendir. Bir arkadaştır. Ve beşikten mezara kadar en güvenilir destektir.
Yaşadığımız her dönemde annemizin varlığını hissederiz. O ömür boyu bize bakar. Çocuklarımıza da bakar. En ağır isteklerimize bile hayır demez. Yüzünü ekşitmez. Annenin ne kadar önemli olduğunu kaybettikten sonra daha iyi anlıyoruz. Annenin aileyi bir arada tutanen önemli unsur olduğunu biliyoruz. İleri yaşlarda da bunu daha iyi anlıyoruz. Hiçbir şey beklemeden bize her şeyini veren bir annenin hakkını ödemek imkansızdır.
Peki bu değerli varlığı biraz olsun mutlu edebilmek için ne yaparız?. Aslında yapabileceğimiz en önemli eylem ona candan ilgi göstermektir. Ona yakın olmak ve dokunmak, sunulacak maddi destekten daha etkin olacaktır.
Eğer vefat ettiyse de zaman zaman kabrini ziyaret ederek ona teşekkür etmek onun ruhunu şad eder.."

Baba olmak isteyenlere bol bol ceviz

Anneler Günü'nden sonra sırada şimdi de Babalar Günü var. Yakında kutlanacak babalarımızın günü de.
Baba olmayı arzu edenler için minik bir tüyo geçenlerde ekranıma düştü. Baba olmak isteyen adaylar bol bol ceviz yemeliymiş.


Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, "Yüksek stres altında ve az hareket edilen bir yaşam tarzında, erkeklerin üreme sağlığı olumsuz etkileniyor. Bunu en kolay şekilde düzeltmenin yolu ise sağlıklı beslenmekten geçiyor" diyor ve şunları ekliyor:
"Yapılan çalışmalarda, ceviz tüketen kısır farelerin sperm morfolojisinde önemli gelişmeler olduğu tespit edilmiş. Ceviz, çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşur. Çoklu doymamış yağ asitleri, vücut hücrelerinin gelişimine ve onarılmasına yardımcı olan temel besin maddeleri olarak kabul edilir. Cevizin, sperm sağlığı için faydalı olduğunu biliyoruz. Abartmamak koşuluyla her gün tüketildiğinde zararı yoktur, faydası çoktur" diyor.

Nilüfer'de herkese günaydın ve güler yüz

Nilüfer ilçemizin sloganı 'Gülümseyin Nilüferdesiniz'.. Fotoğrafta işte bu sloganın canlı bir örneği olan bir temizlik işçimiz.
Bu temizlik işçisi hemen her gün Karafatma Anıtı civarında yerleri süpürüyor, her tarafı çerden-çöpten arındırıyormuş.
Ve sabahları karşılaştığı bölge sakinlerine 'Günaydın, hayırlı günler' demekten de kendini alamıyormuş.
Bölge sakinleri güler yüzlü, ve 'günaydın'ları eksiksiz temizlik işçisini öylesine seviyorlar ki.. 'O'na selam vermek, ondan günaydınlı selamlar almak Nilüfer sabahlarının değişmez güzelliği oluyor' diyorlar..

Fotoğrafı çekip gönderen Ayşegül Eren'e çok teşekkürler..

Günümüzde aynı apartmanda, aynı çatıyı paylaşan pek çok komşunun bile selamlaşmadığı ve böylesine stres dolu günler içinde böylesine güzellikleri yazmak bile beni biraz olsun dinlendiriyor sevgili dostlar.

Bu yazıyı hazırlarken aklıma onbeş yıl kadar önce buna benzer başka bir olay geldi. Geçit'te görevli bir temizlik işçisi de çok hassas, dikkatli ve çok çalışkanmış. Geçitliler onu test etmek için tertemiz yaptığı cadde ve sokaklara kasti olarak bir-iki çöp bırakırmış. Ve beş dakika sonra o çöpler de temizlenirmiş.
O tarihlerde bunu da yazmıştım. Ve zamanın Osmangazi Bld. Bşk'ı Sn. Hilmi Şensoy, bir firmaya bağlı olarak çalışan o temizlik işçisini örnek olması için hemen Osmangazi Bld. Temizlik İşleri Md. kadrosuna transfer etmiş ve minik bir törende de kendisine ödül vermişti. Hey gidi günler hey!..

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlar,

Sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.
Pazar günleri de bazı güzellikleri paylaşıyorum sizlerle
Önemli ricam; tüm iletilerin altında 'gerekirse' size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon no'larınızın da yazılı olması..
Adınızın sayfada açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve iletinizin altına 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
Sorunlardan uzak nice güzel günlere..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.