Hava Durumu

Araç fenni muayenesi sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2016 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 07:47
“Aracımın bakım ve muayenesini düzenli yaptırım. 18.11. 2016’da TÜVTÜRK Bursa Karacabey İstasyonu’ndan randevu ile aracımı muayeneye götürdüm.
Bazı hafif kusurlarla, ön salıncaklarda arıza varmış. Ertesi gün aracımı servise götürüp onarttım. 22.11.2016’da da Bursa Merkez İstasyonu’ndan randevu alıp aracımı tekrar götürdüm. Bu kez de tadilatın eksik yapıldığı, değişmesi gereken parçalardan birinin değişmediği raporlandı. Bu işlerden anlamam. Durumu önceden saptamam olanaksız.
Ayrıca; araçta teknik sorun, değişmesi gereken parça olabilir. Sonuçta bunların hepsi can güvenliği için önemli. Aracı götürdüğüm servis tadilatı eksik veya hatalı yapabilir. Tekrar gider tamamlatırım, sorun yok. Benim derdim muayene ve tadilat süreciyle ilgili. 



2. kez muayeneye gittiğim istasyonda öğrendim ki muayene tekrarı ‘yalnızca bir kez’ yapılıyormuş. ‘Bir sonraki gelişte 191 TL. ücreti yeniden ödeyeceksiniz’ dediler, şok oldum!.
İstasyon yetkililerine derdimi anlattım, ‘sistem izin vermiyor’ diyerek yapabilecekleri bir şey olmadığını, muayene ücretini tekrar ödeyip yeniden randevu almamı söylediler.
Bu uygulama kesinlikle yanlış, tek taraflı ve rant odaklı kanısındayım.
Oysa muayenesiz, kırık dökük, kim bilir kaç kişinin hayatını tehlikeye atmaya aday araç görüyorum. Sanmıyorum ki muayeneden geçmiş olsunlar. Bazen konuşmalara şahit oluyorum; araçlarındaki tadilat ve muayene parasını ödememek için gitmiyorlar.
Birçok sektörde; örneğin araç sigorta sektöründe hasarsızlık vb., bankacılıkta düzenli ödeme yapan müşterilere bazı öncelikler tanınır. Aracını düzenli muayeneye getirip tadilatını yaptıran, yükümlülükten kaçmayan ben ve benim gibi vatandaşların, bu davranışlarının ödüllendirilmesi ya da ödülü falan geçtim en azından “mağdur edilmemesi” için yeni düzenleme yapılıp muayene tekrarı sürecinin yeniden yapılandırılmasını istiyorum.
Bu konuyla ilgili çözüm üretilmesini ve mutlaka benimle iletişime geçilmesini rica ederim.” Huriye BİLİŞİK


 

Kaybolan apartman yöneticisi iddiası



“Altıparmak Cd. Çömlekçi Sk.’taki Nur Apt. yöneticisiydim. Apartman yönetimini bir süre önce S..... Bina Yönetim Lmd. Şirketi isimli profesyonel bir firmaya devrettik.

Ancak bu firma iki aydan bu yana apartman sakinlerimize ait aidatlar, kapıcı sigortasına ait paralar ve doğalgaz tüketim paralarını maalesef ödememiş.
Firma yetkililerini devamlı arayıp duruyoruz ama sanki yer yarıldı, içine girdiler, ortada yoklar.. 
Firmanın telefonları da defalarca aramamıza rağmen hiç cevap vermiyor.
Apartman sakinleri olarak oldukça güç durumda kaldık.
Ödenmeyen faturalar şimdi cezai bir duruma düştü ve daha çok para ödemek zorunda kalacağız.
Söz konusu firma yöneticilerini bir kez de gazeteniz köşesinden uyarıyoruz. Eğer bir gelişme olmazsa sorunumuzun halli için gerekli adli makamlara başvurmak zorunda kalacağız.” 
Süreyya MESTAN

 

UEDAŞ ve mıcırlar


“Bizler; Mudanya Mürsel Mh. Rota Cad. Fasıl Sk. sakinleriyiz. Bundan yaklaşık 8-10 ay önce sokaktaki sitelerden birine UEDAŞ elektrik bağladı. Ekteki fotoğrafta gördüğünüz şekilde de öylece bırakıldı. 



Sokağımızın yokuş olması nedeniyle dökülen mıcırlar yağmur suları ile akıp gitti. Kazı yerinde derin çukurlar oluştu. Sokaktan geçen arabaların lastiklerinin bu çukura düşmesi üzücü sonuçlar yaratabilir. 
Mudanya Bld.’ne başvurumuzda kazının UEDAŞ’ça yapıldığı ve onların kapatması gerektiği bildirildi.
UEDAŞ’a sorunu defalarca telefonla bildirdik ama hiçbir işlem yapılmadı. En son UEDAŞ’ın internet sayfasından ulaşmak istedim. Geri dönüş bile yapmadılar. Sokağımızdaki kazılan bu yerin asfaltlanmasını istiyoruz.”
Fazıl sk. sakinleri adına Ömer Faruk İLHAN
 

“Sağ yanımda yarem var Sol yana dönder beni”..


Ezginin Günlüğü müzik topluluğunun yörumladığı ‘Çamdan sakız akıyor’ türküsünün içinde güzel dizeler vardır.
“Sağ yanımda yarem var/Sol yana dönder beni”  Okurum C. Ahmet Tolga’dan gelen bir mail bu dizeleri anımsattı bana.

Sn.Tolga’nın mail’i şöyle:

“Zafer Meydanı’nda Tophane yamaçları altında bulunan ve ‘Amca Bey’ tipini yaratan dünyaca ünlü karikatüristimiz Bursalı Cemal Nadir Güler’in büstüne gereken ilgi neden gösterilmiyor?. 
Büst zaten çok olumsuz ve sapa bir noktada. Sanatçının büstündeki gözlüklerin yerinde de uzun zamandır yeller esiyor. Hangi vicdansız kırmış götürmüş o gözlüğü. Hiç utanma yok mu? 
Sıraladığım bu olumsuzluklara geçen hafta da bir yenisine tanık olunca dayanamadım. Büstün sağ yanına gayet güzel yeşillikler. Ama sol yanına da duyarlılıktan yoksun bir vatandaş beyaz naylon torba içinde bir yığın çöp bırakmış.
Değerlerine sahip çıkamayan toplumlar değersiz kalırlarmış.
Dilerim biz de bu akıbete uğramayalım..” C. Ahmet TOLGA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.