Hava Durumu

'Artık ödevini yap' kavgası!.

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 04:51

"Sn. Milli Eğitim Bakanımız öğrencilere ev ödevi verilmemesi için çalışmalarının olduğunu hatta verilmemesi gerektiğini söylüyor. Ama bazı öğretmenlerimiz öğrenciye ev ödevi verilmesi gerektiğini söylüyorlar.
Ben de bir veli olarak lise öncesi ev ödevi verilmemesi kanaatindeyim. Çünkü lise öncesi okula giden çocuk daha oyun oynama çağında ve okula zorla gidiyor, evine yani oyununa dönmek için zilin çalmasını dört göz bekliyor.
Bu durumda öğrenciye verilen ödev öğrenciye katkı yapmadığı gibi okulundan da soğutuyor. Ders okulda olmalı çocuk evinde dinlenmeli, oyununu oynamalı.
Hatta öğrenciye verilen ödev ev içerisinde ödev yapılıncaya kadar veli ve öğrenci arasında 'ödevlerini yap artık' kavgasıyla geçiyor. Bazı veliler çocuğun dersini kendisi yapıyor, bazıları da bağıra çağıra çocuğa yaptırıyor, zorla ödev yapan çocuğun ondan bir şey anladığını sanmıyorum.

Anne babaların zaten günün yorgunluğu üzerlerindeyken bir de çocuğun ödeviyle uğraşması aileye de çocuğa da işkence. Bazı öğretmenleri tenzih ederek belirtmek istiyorum; öğretmenlerin kendi yüklerini azaltmak için öğrenciye ödev verdiklerini ve vermek gerektiğini savunduğunu düşünüyorum.
Çünkü ödev verilmediği zaman öğretmen sınıfta konuyu bir değil, iki üç kez anlatmak zorunda.
Ödev, lisede verilmeli, bir liseli çocukluktan çıktığı için geleceğini düşünür ödevini yapar.
Bir diğer konu; öğretmenlerin ısrarla veli toplantılarında öğrencilerin kitap okumadığını bir şikayet olarak dile getiriyor. Haklılar. Ama toplumumuz okumayı sevmiyor. Yapacak bir şey yok. Önerim, madem toplumca okumayı sevmiyoruz o zaman dinleme yoluyla kitaplardan faydalanalım. Sınıfta ya öğretmen ya da güzel okuyan bir öğrenci kitabı sesli okusun öğrenci dinlesin bari bu şekilde kitaptan alacağını almış olsun. Saygılarımla."
Hüseyin ACAR

BURBAK görevlisi: İstediğin yere şikayet et!..

"Fotoğrafını çekip köşenize gönderdiğim yer Mudanya Nüfus Dairesi'nin Büyükşehrin park alan Burbak'ın işlettiği alah içindeki otopark Ziraat Bankası'nın ATM'ye giden merdiven başı.
Bu araç, buraya park ederken Burbak görevlisine 'Bugünlerde burası yoğun olacak. Çünkü ATM makinelerinden emekliler promosyonlarını alacak. Çoğu yaşlı insanlar, aracı daha uygun bir yere bıraktırırsanız daha uyun olur' diye uyardım ama Burbak görevlisi aracı kendi yönlendirmesiyle buraya park ettirdi.
Tekrar uyardım ve 'merdiven başının yarısı işgal edildi' dedim. Beni 'Sen karışma. İşine bak' diye büyük bir saygısızlıkla tersledi. 'Seni şikayet edeceğim' sözlerime de 'Nereye şikayet edersen et' diye tepki gösterdi. Ben de öncelikle Alo 155' i aradım. Durumu anlattım.
Bu park görevlileri hiç eğitimden geçirilmiyor mu?. Aslında o görevlilerin usulsüz parklanma durumlarına daha çok dikkat etmesi gerekmez mi?.
Bu olayı saat 15.40'ta yaşadım. Park görevlileri öncelikle büyüklerine saygılı olmayı bilmeli. Ben sadece kendisini uyardım. O da kötü bir şey söylemedi. Ama sadece 'İstediğin yere şikayet et, işime karışamassın' diye çok saygısızlık yaptı..
Burbak yöneticilerinin dikkatine sunarım.

Ezgi Parkımızda geceler tehlikeli

"Osmangazi ilçesi, Yunuseli Mahallesi, Ezgi Sokak'ta bulunan Özbey Sitesi sakinleriyiz.
Evlerimizin önünde bulunan Ezgi Parkımızın aydınlatma donanımı yok. Bu yüzden parkımız gece karanlıklarında değişik türlerde birtakım olumsuz ve tekinsiz kişilerin mekanı haline geliyor..
Hava karardıktan sonra parkımıza çıkamıyoruz. Parkımızın içinde ihtiyaç gideren sarhoşlar bile çıkıyor.
İlgililere durumu iletmemize rağmen henüz bir çözüm üretilmedi.. Sesimizi duyurmanızı rica ederiz."
Özbey Sitesi sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

VODAFONE'un duyarlılığı

"Bir süre önce köşenize gönderdiğim bir yakınmamda, İnternette dolaşırken Harika TV isimli bir tuşa farkında olmadan bastığımı, ancak böylece bu TV'ye de bilinçsizce abone yapıldığımı belirtmiştim.
Bu isteksiz ve onayım alınmadan yapılan abonelikten sonra Vodafone'un gönderdiği faturama 68.6 TL'lik bir ödeme kaydı olduğunu ifade ederek, bunun iptali için harekete geçtiğimi vurgulamıştım..
Yaptığım bu girişim sonucu Vodafone'dan gelen bir mesajda bu ücretin iade edileceği belirtildi ve benden banka hesap no'su ve diğer belgeler istendi.
Bu gelişmeye gerçekten çok sevindim. Çünkü konu; onayım alınmadan yapılan bir abonelik işlemiydi.
Bu nedenle Vodafone'daki yetkili kişilerin göstermiş oldukları duyarlılığa çok teşekkür ediyor ve farkında olmadan abone olan diğer Harika Televizyon mağdurlarına harekete geçmeleri için öneride bulunuyorum." İbrahim DİLAVER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.