Hava Durumu

Asfalt onarımlarında iki ileri, bir geri...

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2016 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2016 04:48

"Nilüfer ilçesinde oturuyorum ve hemen hemen her gün özel aracımla sık sık Bilginler Caddesi'nden gelip geçiyorum.. 
Çevre caddelerde son dönemlerde komple yenileme veya onarım çalışmaları yapıldığı için sorunlu bölgeler nispeten azaldı. 
Ama Bilginler Caddesi'nin Karafatma heykeline gidiş yönünde (Kültür Mahallesi yönünden gelirken) 15 Temmuz Şehitler İlköğretim Okulu önündeki kısmı son derece bozuk. 
Tam bu noktada bir süre önce onarılan bir alan da (yaya geçidinin bir bölümü) yapımından birkaç hafta sonra derin şekilde çökmeye, zemin oturmaya başladı. 

Bu tip lokal onarım çalışmaları belirlenen kurallara göre yapılmıyor mu?. Nerede hata yapılıyor.. Hiç dikkat edilmiyor mu? Doğrusu insan bunları düşünmeden geçemiyor?. 
Bu işler adeta 'iki ileri bir geri adım' atar gibi oluyor ve asfalt sorunları hiç bitmiyor. İkisi tamamlanmadan bir tanesi ya çöküyor ya da bir yenisi daha  oluşuyor. Olan gene lastiklerimize ve araçlarımıza oluyor. 
Söz konusu olan caddemizin ilgili bölümü ve yaya geçidi üzerindeki çöken kısım acilen elden geçirilmeli ve onarılmalıdır.. 
İlgili belediyelerimiz bu tip sorunların neden yaşandığının kök nedenlerini incelerlerse tekrarlanmaması için potansiyel faaliyetleri oluşturabiliyor. Böyle köklü ve modern bir şehre bu kötü yollar doğrusu hiç yakışmıyor. 
Yetkililerden ivedilikle hızlı ve kalıcı çözüm oluşturmaları en büyük dileğimizdir.
Saygılarımla.." Çevre sakinleri adına D.M.

Mutlu ve barış dolu nice yıllar

Sevgili okurlarım;
Yarın gece 2016 yılına veda ediyoruz.. 
Yeni bir yılda tüm sevdiklerinizle birlikte tüm güzel umutlarınızın yeşermesini, sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu bir dünyada daha nice yıllara sorunlardan uzak bir şekilde ulaşmanızı diliyorum.
Yarın 'Vatandaş Hattı' sayfamız yok. 2017'nin ilk yazıları da pazar günü.. Buluşabilmek üzere sevgiyle-saygıyla.. ERDAL ÖZDÜR

Özcan Tarzan müjde müjde!

Mollaarap semtinden devamlı okurum Sn.Özcan Tarzan aylar öncesi köşemizden olası büyük bir tehlikenin önlemi için ilgililerin dikkatini çekmişti.
Konu; her gün önünden yüzlerce öğrencinin ve araçların geçtiği yolda çökmeye yüz tutan bir duvardı. Bu uyarılar üzerine yol trafik kukalarıyla trafiğe kapatıllmıştı. Ancak yayalar ve bazı araçlar yine buradan rahatça yola girip çıkıyordu.
Ve sonunda Büyükşehir Bld.'nden sevindiren bir haber aldım. Aynen şöyle:

***
"Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın açıklamasına göre, yapılan çalışmalar nedeniyle Mollaarap ve Dikkaldırım'da trafik düzenlemesi uygulanıyor.
Büyükşehir Bld. Ulaşım Dairesi Bşk. Ulaşım Koordinasyon Şb. Md.'nden yapılan açıklamada, Mollaarap Mahallesi Eşrefiler Caddesi Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçe duvarının yıkım çalışması nedeni ile çalışma alanının trafik akışına kapatılacağı, Dikkaldırım Mahallesi'nde ise Dikkaldırım Caddesi (Mihraplı Parkı önü) üzerinde Bursagaz çalışması nedeni ile Dikkaldırım Caddesi çalışma bölgesinin trafik akışına kapatılacağı belirtildi.
Buna göre; Dikkaldırım Caddesi'ndeki trafik akışı 30 Aralık Cuma günü, Eşrefiler Caddesi'ndeki trafik akışı da 14 Ocak Cumartesi günü normal seyrine dönecek.
***
Evet, hem müjdeler olsun ve hem de geçmiş olsun Sn.Özcan Tarzan ve semt sakinleri.. Çok şükür o duvar çökmeden, altında çocuklar, araçlar kalmadan biraz rötarlı da olsa nihayet yıkılıyor.

İki katlı otobüsler

"12/12/2016 tarihli köşenizde yer verdiğiniz "İki katlı otobüs isteği" başlıklı okur talebi incelenmiştir.
Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi toplu taşımada zirve saatlerde, gün içi hizmet konfor seviyesinin tam olarak sağlanması mümkün olamamaktadır. Yolcu sayılarındaki değişiklikler Bütünleşik Bilet Sistemi verilerinden takip edilmekte ve yoğunluğa bağlı olarak kısa vadede takviye seferler devreye girmektedir. 
Uzun vadede ise mevsimsel değişikliklere bağlı olarak planlama yapılmakta ve sefer frekansları sıklaştırılmaktadır. 
Burulaş araç filosunda "Solo, Körüklü" gibi çeşitli boyutlarda toplu taşıma otobüsü mevcut olup, çift katlı otobüslerin çalıştırılması gündemde yoktur. Otobüs sürücülerinin turunu tamamlayıp yeni turuna başlamadan önce dinlenme süreleri bulunmaktadır. 
Araçlar sadece sürücülerin ihtiyaçlarını gidermek için ayrılan bu süre boyunca kapalıdır. Yolcuların otobüse binişlerinin sürücünün kontrolünde olması gerektiğinden, sürücü otobüste yokken güvenlik ve kontrol nedeniyle kapıları kapalıdır. Araç kapıları hareket saatinden 10 dk.gibi belli bir süre önce açılır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.