Hava Durumu

Aşıksan vur sazına, yoldaysan bas pedala

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2022 08:05

Değerli okurlarım;

Halk dilinde 'Aşık isen vur sazına, şoför isen bas gazına' şeklinde bir kamyon arkası edebiyatı vardır.

Aşkından uzaklara düşen sevdalı ağır vasıta şoförleri, kamyonlarının arkasına yazdırır bu sözü ve buna da sıkça rastlanır..

Bugünkü manşetimizin başlığı da bundan esinlenilmiştir efendim. Sorunları Büyükşehir ve Nilüfer Bld.'nin dikkatlerine sunuyorum.

Evet; bir süredir köşemize uyarı yazılarıyla konuk ettiğim Nilpedal Bisiklet Grubu üyesi Buket, Gürhan, Zekai, Erhan ve Kerem'den gelen yeni bir mail bu kez üç fotoyla süslü. Fotolar ve gözlemler de gruba yeni katılan genç bisikletçi Mete kardeşimizdenmiş.

Sözün özü; bugün bisikletçiyiz (!) yani arkadaşlar ve  'aşıksanız vurun sazlara, yoldaysanız basın pedallara' diyoruz!.  

1- Nilüfer, FSM bulvarına, İzmir yolundan girdikten sonra ikinci kavşağı geçer geçmez sağ taraftaki cadde kenarı kaldırım ve bisiklet yolu bu durumda. Oysa, FSM Bulvarı Nilüfer'in vitrini. Doğrusu hiç yakışmıyor.. -METE

2- İhsaniye Mahallesi, (Nilüfer) İsmetiye Sokak 3 no'lu BBOİ durağı ile 2 no'lu BBOİ duraklarının arasında kalan bisiklet yolu da aynen bu halde. -METE

3- FSM Bulvarı'nda özel bisiklet yolu da özel otopark (!) yapılmış. -METE



 

NİLÜFER VE MÜZELER...

Geçenlerde yayınladığım bir yazıya Nilüfer Bld.'nden uzun ve detaylı bir açıklama geldi.

Özünü bozmadan özetle yayınlıyorum.

*****

"7 Mart'ta Sn.okurunuz Serkan Özgiray 'Nilüfer'e yeni bir müze yakışır' başlıklı yazısında ilçemizde yeterince müze olmadığı belirdtiydor. Duyarlılık gösterdiği için teşekkürler.

Kültür-sanat etkinlikleriyle Türkiye'ye örnek olan belediyemiz aslında müzecilikte de adından söz ettiriyor.

2017'de Misi'de açtığımız Fotoğraf Müzemiz, yerli-yabancı fotoğrafçıların uğrak yeri oldu. O günden bu yana 53 bin kişi ziyaret etti.

2018'de yine Misi'de Edebiyat Müzemizi açtık. Burası edebiyata yön veren yüzlerce ismin yazın değerlerini bünyesinde barındırıyor ve 36 bini aşkın kişi de ziyaret etti.

Nilüfer Bld.'nin bir değerli mekanı da Görükle Mübadele Evi. 2017'de Görükle'de  açıldı. Belediyemiz ve Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nce açılan tarihi mekan o yılların kültürünü Türkiye, Yunanistan arşivlerinden bağışlanan tarihi belge ve fotoğrafları barındırıyor.

Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesini de belediyemiz açtı ve geçen yıl yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti. Burada dünyanın dörtbir köşesinden getirilen yüzlerce enstrüman var.

Şu anda müze sayımız 4. Ama Belediyemiz  Gölyazı Nekropol Alanı (Açık Hava Müzesi) ve Sağlık Müzesi çalışmalarını da tamamlandıktan sonra müze sayımız 6'ya çıkacak. Bu; elbette yetmez ama olanaklarımız ölçüsünde çalışmalarımız sürecek. Müzik Enstrümanları Müzesi'ni gezdiğini ifade eden Sn. Özgiray'ı diğer müzelerimizde de ağırlamak isteriz.

Bilginize sunar, teşekkür ederiz." -NİLÜFER BLD. BASIN BÜROSU
 

SAĞLIK OCAĞI'NIN ARKA TARAFI

Yıldırım ilçesi, Yıldırım Cad.nde Yıldırım Sağlık Ocağı arkasındaki bulunan klima üniteleri ve elektrik aksamları oyun için buraya giren çocuklara tehlike yarattığı gibi söz konusu yer, gece çok karanlıkta kaldığı için bazı üzücü sorunlara da neden olabilir. Dikkate sunarım." -HASAN HARCIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.