Hava Durumu

Asırlık zeytinlerle bitmeyen güzellikler

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2017 04:45

"Erdal Abi, geçtiğimiz günlerde Balıkesir'in Güre ilçesindeki muhteşem Kaz Dağları eteklerinde ve Ege Denizi kıyısında bulunan bir termal tesiste gördüğüm 550 ve 350 yaşındaki zeytin ağaçları yaşlarıyla beni çok şaşırttı.
Cenab-ı Allah'ın Kuran'da zeytinden bahsetmesi işaretiyle ve tıbbın keşfiyle sağlığımız açısından mucizevi bu ağacın coğrafyamızda bol bol yetişmesinden ve kendisinin de bu derece sağlıklı kalmasından dolayı çok şükrettik. Her parçası muhteşem olan ve şanlı ecdadımızın mirası bu muhteşem topraklar üzerindeki sayısız kadim eserler ile övünüyoruz.

Gene geçtiğimiz günlerde yolum Tophane semtindeki Kavaklı Caddesi'ne düştü. Bu semte ismini veren Kavaklı Camii'ne de uğradım..
550 yıldan çok daha eski olan, eskimeyen ve ilelebet ezanların okunacağı bu muhteşem camimizin yaşı da tam tamına 647 idi. Osmangazi Belediyesi'nin gayretleri ile restore edilen nice eser gibi Kavaklı Camii de pırıl pırıl hale getirilmiş.
Cami önündeki küçücük ve sevimli bir bahçe içindeki zeytin ağacı çevresi de düzenlenmiş, rengarenk çiçekler ekilmiş ve zeytin ağacının kaç yaşında olduğu da özel bir mermer plakaya yazdırılıp önüne konulmuş. Kısaca muhteşem..

Yetkililere hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu güzellikleri yaratan herkesin ellerine sağlık.
Asırlardır emin adımlarla yürüyen ve etrafına ışık saçan, insanlık dersleri veren bu kadim ve necip millet inşallah bu özelliklerini tüm güzellikleriyle yine sürdürecek ve tüm yabancı devletlere insanlık ve adalet dersi verecektir.
Cenab-ı Hak'tan niyazımız bu güzel hizmetlerin devamı ve milletimizi her daim koruyup kollaması ve muhafaza buyurmasıdır.." - S.Ö.

Bursa'da 2.Artvin Günleri

Bursa Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun büyük bir titizlikle organize etmeye başladığı Bursa 2.Artvin Günleri, 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 14.30'da Yıldırım Belediye binası önündeki Ahmet Taner Kışlalı Meydanı Bayrak Alanı'nda start alıyor.
Artvin Günleri etkinlikleri 7 Mayıs 2017 Pazar günü son bulacak.
Genel Başkan Suat Özkan ve arkadaşları geleneksel hale gelen Bursa 2. Artvin Günleri'nin ikincisinin de eksiksiz geçmesi için hazırlıkların hızla ilerlediğini belirtiyorlar.
Şimdiden hayırlı olsun..

Kara kara kapkara!.

"Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ne (Merinos) ulaşımı sağlayan yaya altgeçidinin çok karanlık kalması ve aydınlatma zafiyeti bulunduğunu belirten okur şikayetini geçenlerde yayınlamıştınız.
Bu sefer de aynı yaya altgeçidinin tüm duvarları simsiyah renkte boyanıyor. Geçit zaten zifiri karanlık. Bir de simsiyah renkte boyanmasıyla burası iyiden iyiye bir korku tünelinden farksız olacak. Yani bir kara mizah örneği.
Geçidin gerektiği şekilde aydınlatılması ve açık renk boyanması gerekir."
Emekli öğretmen Celal GÜRSOY

TEŞEKKÜR PANOSU

Parkımıza kavuştuk

"Yıldırım ilçemiz, İsabey Mahallesi sakinleri olarak Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Edebali'ye açık teşekkürlerimizi gazetedeki köşenizden iletmek istiyoruz.
Mahallemizdeki İsmet Paşa Caddesi, Karadeniz Sokak'a kazandırılan parkımız gerçekten çok hoş ve güzel oldu. Çocuklarımız ve semt sakinlerimizin soluklanacağı parkımıza emeğe geçen herkes sağ olsunlar var olsunlar diyoruz.."
Mahalle sakinleri

Gençoğlu'na saygı

"Balgöç Darneği'ni kuran, eski parlamenterlerden merhum hayırsever işadamı Mümin Gençoğlu'nun anısına Hürriyet Meydanı'nda yaptırılan anı tabelası üzerine yapıştırılan kağıtlar, afişler, reklam pankartları çok çirkin bir görüntü yaratıyordu.
Bu konuda 31 Mart tarihli köşenizde yayınladığınız bir uyarı yazıma gerekli ilginin gösterilmiş olduğunu ve anı tabelasının tamamen temizlenmiş olduğunu gördüm, çok memnun oldum..
Duyarlılık gösterenlere teşekkür ediyorum."
Hüsrev BALKAN

Biraz insaf, lütfen insaf

"Şaşırtan bu manzara Kestel BursaRay İstasyonu yanında bulunuyor. Fotoğraf dikkatle incelenirse görme engelli vatandaşlarımız için yaya kaldırımına özel olarak döşenen oluklu karo taşları var.
Ama buradan yürümek isteyen özürlülerin karşısına birden çok acı bir sürpriz olarak dimdik ve yüksek bir tuğla duvar çıkıyor!.. Hayret.. Biraz insaf, lütfen insaf beyler!..
Özürlü vatandaşlarımıza insan gibi yaşamaları için acaba ne zaman gerektiği gibi saygı göstermeye başlayacağız?.."
Ahmet IŞIKTAŞ

BEL-DER'in çarşamba yemeği

Bursa Erkek Lisesi'nden Yetişenler Derneği, (BEL-DER) sezonun son 'Çarşamba Yemeği'ni bu akşam saat 19.00'da Kültürpark'taki Selçuk Restoran'da gerekleştiriyor.
Her ay yinelenen eski mezunların buluşma gecesinde okul anıları canlanacak ve gönüllere göre bir yaz sezonu geçirilmesi dilenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.