Hava Durumu

Atamız'la ilgili muhteşem bir sergi

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2020 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2020 08:48

Değerli okurlarım;

Bugün sizleri Çelikpalas Oteli yanındaki Atatürk Evi Müzesi'nde açılan şahane bir sergiyi izlemeye davet ediyorum.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün büyük bir özenle düzenlediği sergide yer alan fotoğraflar bugüne kadar hiç günyüzüne çıkmamış çok özel görünüler.

Hepsi de Cumhuriyetimiz'in kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümü nedeniyle hazırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın derlediği ve Bursa'da şimdiye kadar hiç görülmeyen orijinal fotoğraflarıyla oluşan "10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi" 20 kasım'a kadar izlenebilecek..

Atamız'a ait ilk kez göreceğiniz son derece ilginç 40 fotoğraf Ankara Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü koleksiyonundan derlenmiş görüntüler.

Orijinal cam negatiflerden büyük bir titizlikle taranan seçkiyi izlerken ayrıca Atamız'ın Bursa'ya geldiğinde konakladığı tarihi Müze Ev'i de bir kez daha ziyaret etmiş olacaksınız.

Bu muhteşem sergi 20 Kasım'a kadar açık. Unutmayın değerli okurlarım.

BURASI FERSAH SOKAK

"Fethiye Mahallemiz, şehrimizin en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır.

Fakat bu geniş semtimiz, bağlı bulunduiumuz belediyelerden gerekli ilgiyi pek göremememektedir ve bu de biz Fethiye sakinleri olarak hepimizi üzmektedir.

Bunun bir delili de Fersah Sokağımız'dır.

Sokak başında görüldüğü üzere kaldırımın hali aynen budur.

Gerekli tamiratların yapılmasını arz ederiz." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ'A: "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan, Söylemiş, Yolören, Çeltikçi, Karasıl ve Çardakköy Mahallelerimiz'le gerekli bağlantılarımızı büyük bir kolaylık ve güven içinde sağlayan Söylemiş Köprüsü için minnettarız.

Ayrıca bir süreden beri üzerinde çalışılan bölgemizdeki tarihi bir değeri olan Baba Sultan Parkımız'ı da, bizlere kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş ve diğer çalışanlara çok teşekkürler ederiz." Yenişehir'den çevre sakini bir kısım okur

DÜNYA UMURLARINDA BİLE DEĞİL SANKİ..

"Nilüfer sakini, 69 yaşında emekli öğretmenim.

9 Kasım pazartesi saat 13 sularında Nilüfer Hatun Caddesi'nde bulunan bir markete alış-verişe giderken tanık olduğum manzara beni ürküttü.

Malumunuz olduğu üzere, Pandemi salgını ve yaşamsal tehlike şiddetle sürüyor, durum ciddi.

Fakat bu tehlikeli ortamda alınan her tür önleme ve 'maske takın' uyarılarına rağmen buna uymayan gençlerle karşılaştım.

Adeta dünya umurlarında değildi. Güle oynaya yürürken yüzlerinde olması gereken maskeleri kollarına adeta bir süs gibi takmışlardı.

Biz bu yaştaki kişiler belirli saatlerde evlerimize kapatılırken bu gençlerin böylesi sorumsuz davranışlarını önlemek biraz da anne-babalarının görevi olmalı. Ciddi şekilde uyarmalı gençleri. Çünkü öğretmenler de sanırım yetersiz kalıyorlar." S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.