Hava Durumu

Aydınlatma direkleri bu gidişle çürüyecek!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2017 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 04:56

"Nilüfer ilçemizin 100.Yıl Mahallesi, 416. Sokak'tan yazıyorum.
Fotoğrafta görüldüğü şekilde burada tam sekiz adet sokak lambası direği var ama hepsi de atıl bir vaziyette duruyor.

Başvurmadığım yer kalmadı. Son çare olarak gazetenizdeki köşenize durumu bildiriyorum. Bu iletimi ve fotoğrafımı inşallah yayınlarsınız.
Yaptığım başvurulara tam altı yıldan bu yana hiçbir dönüş yapmadılar. Lütfen siz ilgilenin. Eğer gerekli işlev kazandırılmayacaksa direkleri söküp alsınlar, götürsünler.. Yoksa aydınlatma direkleri iş görmeden çürüyüp gidecek.
Şunu üzülerek hatırlatmak isterim; bu direklerde de saçı bitmedik yetimlerin hakkı var!."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Hobi bahçelerinde olağan süreç işliyor

"12.1.2017 köşenizde, adının açıklanmasını istemeyen bir okurunuzun "Alaaddinbey'de satılık hobi bahçeleri' başlığıyla yayınlanan şikayeti, Belediyemizin ilgili birimlerince değerlendirilmiştir.
Buna göre,
Alaaddinbey Mah. 2840 ada 11 parsel sayılı alanda tarımsal amaçlı küçük bahçeler yapılabilmesi ve 10 yıllığına kiraya verilmesi için 11.3.2003'te 233 sayılı Meclis Kararı alınmıştır.
Toplam 167 adet hobi bahçesi projelendirilmiş ve 2006 yılında ihaleleri yapılarak, bahçeler boş olarak, Belediye'nin vereceği projeye göre 20 m2'lik ahşap evlerin yapılması kaydıyla kiralanmıştır.
Kiralanan bahçelerin çoğunluğunun kira süreleri 22/3/2016'da bitmiş, sözleşme gereği kiracılarca yapılan ahşap evler Belediyemizin tasarrufuna geçmiştir.
Yani, vatandaşımızın belirttiği gibi, yaptıkları harcama kurumumuza hediye değil, sözleşme şartları arasındaki maddedir.
Dolayısıyla, 10 yıl sonunda yapı ve bulunduğu bahçe artık tamamen belediyenin malı olduğu için kira bedeli artışında hesaplama yöntemi doğal olarak değişmiştir. Ancak kullanıcıların devam etme istekleri olduğu için Belediyemizce buna yönelik değerlendirme yapılmış ve koşullara uygun hareket eden içerideki kiracılarla sözleşme imzalanmıştır.
2016 yılında hobi bahçelerinin aylık kira ücretleri 161 TL. ile 432,5 TL. arasında değişirken, sözleşmesi biten kiracılar için yapılması gereken artışlar dahil olmak üzere üzerindeki yapı ile beraber bahçelerin aylık kirası 350 TL. olarak belirlenmiştir. Bu bedel üzerinden yeni sözleşmeler düzenlenmiştir.
Sözleşme süreleri sona eren kiracılardan 136 kiracı sözleşmesini yenilemiştir. 5 adet kiracı şahsi sebeplerle sözleşme yenilememiş, bunlar ile ilgili tahliye süreci başlatılmıştır.
Hobi bahçelerinin bulunduğu alanda Belediyemizce 2017 yılı içinde altyapı, yol ve çevre düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar yapılacaktır.
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

Baz istasyonu sıkıntısı var

"Mahallemizde son yıllarda yaşanan felç, beyin kanaması gibi hastalıklar maalesef çoğalmaya başladı. Bunun yanı sıra vücut direncimiz azalıyor ve eskisinden daha kötü bir durumdayız.
Güllük Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Ortabağlar Güllük PTT Şubesi'nin karşısındaki Kaşifoğulları Apartmanı çatı katında bulunan baz istasyonu mahallemizdeki çoğu insana zarar veriyor inancındayız..
Buna yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi Yıldırım Zabıta Müdürlüğü, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne (hangi kurum ilgili ise) bu durumla rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz...
Baz istasyonunun bir an önce bulunduğu yerden acilen kaldırılması bölge sakinleri olarak hepimizin de en büyük arzusudur...
Yaşanan sorunu sağlık açısından dileriz ciddi olarak ele alacak sorumlu kişiler çıkacaktır. Buna inanıyor ve gerekli önlem alınmasını istiyoruz.
Saygılarımızı sunarız."
Yiğitcan TÜRKMEN

Bursa ipeği tekrar ilgi odağı oluyor

'Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak' sloganı ile Büyükşehir Bld.'nce başlatılan çalışmalarla hazırlanan ürünlerin yer aldığı 'Bir şehir, Bin emek; Bursa İpeği' sergisi, bugün saat 14'te Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'nde izlenime sunuluyor.
Zamanla, yoğun uğraş ve gelişen teknoloji nedeniyle üretimi durma noktasına gelen ipekçiliğimizin tarihine ve adına yaraşır düzeyde bir kent markası olarak canlandırılması için başlanan çalışmalar, çok aşamalı bir süreci içeriyor. İpekböcekçiliği yapan köylüleri destekleyen, eski ipek fabrikalarını çalışır hale getiren, üretim atölyeleri açan ve Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'ni kente kazandıran Büyükşehir Bld. bu yoğun temponun ardından ulaşılan sonucu ve oluşan ürünleri ilginç bir sergiyle tanıtacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.