Hava Durumu

Aydınlatma yapılacaktı ama bir türlü yapılmadı

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 08:14

"Nilüfer ilçemizde yaya olarak yaptığım çevre gezilerimde yapılan ve yapılmakta olan birçok çalışmayı da gözlemleme fırsatım oluyor.
Nilüfer ilçemizin genelinde mevcut parkların yenilendiğini ve eksiklerinin giderildiğini de bu yürüyüşlerim sırasında fark edebiliyorum.
İhsaniye'deki İzmir Caddesi'nin hemen üzerindeki '3 Fidan Parkı'na da yeni aydınlatma direkleri yapıldığını gördüm ve buna çok sevindim.
Daha önce Beşevler bölgesindeki Konak Mahallesi, Ihlamur Parkı için sayın ilgililerden aydınlatma direkleri talebim de olmuştu.
Önerim kabul edilmiş ve bu konuda bilgilendirilmiştim. Parka dikilecek bu direkler için yeraltı kabloları da döşenmişti. Ama buna rağmen sanırım işlerin yoğunluğundan dolayı geçen birkaç sene içinde 'yapılacak' dendiği halde aydınlatma direkleri parkımıza nedense bir türlü dikilemedi. Her yer devamlı karanlıklar içinde.
Oluşan bu karanlık ortamı fırsat bilen bazı gençler geçen yaz aylarında parka zarar verdiler. Bazen de burada ateşler yakıp yangın tehlikesine neden olmuşlardı..
Birkaç kez burada yakılan ateşi duyarlı çevre sakinleri söndürürken de görmüştüm.. Bu küçük park eğer gerektiği şekilde aydınlatılmazsa benzer olumsuzlukların bu yaz sezonunda da görülebileceği endişesi içindeyiz. Oysa gerekli aydınlatılma yapılırsa bu riskin azalacağını düşünüyoruz.
İki-üç tane aydınlatma direği bu park için yeterli olacaktır. Mevcut işlerin yanı sıra söz konusu aydınlatma düzeninin de artık gerçekleştirilmesi bölge sakinleri olarak en büyük dileğimizdir. Dikkatlere sunuyoruz.
Saygılarımızla.." - Bölge sakinleri adına isminin açıklanmasını istemeyen bir okur

OSMANGAZİ ZABITASI'NA

"Osmangazi ilçesi, Küçükbalıklı Mah. Mescit Sokak'ta depo olarak kullanılan üstü açık yere kağıt ve tahta paletler toplanıyor.
Ama burası çevreye kötü kokular yayıyor. Ayrıca, gürültü de hiç eksik değil. Çocuklarımız için de tehlike arz ettiği için çevre sakinlerini rahatsız ediyor.
Depo gibi yere Osmangazi Zabıta Md. gerekli uyarıyı yapmalı. Rica ediyoruz." - Sokak sakinleri

Başkan Dündar'a minnettarız!..

"Osmangazi Belediyemizce Demirtaş'a yaptırılan Merkez Camimizin inşaatı ramazan ayı öncesi tamamlandı ve ilk teravih namazımızı da ramazanın ilk gecesi camimizde eda etme bahtiyarlığına ulaştık.. Allah kabul etsin.
Özenli ve güzel yapısı, ayrıca aydınlatmalarıyla alakalı olarak bir sanat eseri şeklindeki camimizin yapımında emeği geçen Osmangazi Bld. Bşk.'mız Sayın Mustafa Dündar Bey başta olmak üzere herkese teşekkür ederiz.
Camimiz Demirtaş sakinlerimize ve bütün Müslüman alemine hayırlı uğurlu olsun.
Size minnettarız Sayın Başkanımız." - Demirtaş'tan bir kısım bölge sakini

İsraf etmeyin

"27 Nisan tarihli gazetenizdeki köşenizde Timsah Arena Stadyumu'nun ışıkları erkenden devreye girip yandığı için 'bunu yetkililer görmüyor mu?' diye seslenmiş, dikkatleri çekmiştim..
Fakat kimsenin ilgilendiği yok. Günler şimdilerde daha da uzadığı halde ışıklar hâlâ erkenden yanmaya devam ediyor.
Yetkililere bu sefer Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan ayı nedeniyle web sayfasındaki seslenişi aktarıyorum: 'İsraf etmeyin!. - Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

Alo, burası Büyükşehir

MUDANYA-GÜZELYALI:- "Bursa Hakimiyet gazetesinin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlanan 16 Mayıs 2018 tarihli 'Güzelyalı Mudanya otobüs seferleri" başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Mudanya ilçesi ile Güzelyalı beldesi arasında hizmet veren toplu taşım hattı araçlarında sefer saatlerinin yaz saati uygulaması planlamaları yapılmaktadır.
Okulların kapanmasının ardından yaz saati uygulamasına geçilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Başkanlığı

İki aydır toplanmadı

"Osmangazi ilçemizdeki Ovaakça Mahallesi, Alpaslan Caddesi'nden çekip gönderdiğimiz fotoğraflarımızda buradaki çöp yığınları ve inşaat malzemesi atıkları çok net bir şekilde görülüyor.
Buradaki çöp yığınları ve bir- takım inşaat malzemeleri atıkları yaklaşık iki aydır beri toplanmıyor.
Mübarek günlerimizde Ramazan Bayramı gelmeden önce sayın ilgililerin bu kesimde gerekli temizlik çalışmalarının başlatılması için sorumlu birimlere gerekli emri vermelerini saygılarımızla rica ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.