Hava Durumu

Ayıptır be kardeşim, yazıktır!..

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 08:00

"28 Nisan Perşembe günü Çelikpalas'ın yanındaki rampadan Hamzabey'e çıkıyordum. Virajı döner dönmez hemen sağ tarafta Atatürk Müze Evi duvarına asılı bu çok üzücü panoyu görünce durdum. Aracımdan inip size göndermek için bu fotoğrafı
ilgililere ulaştırın diye çektim.
Çünkü, bu üzücü durum ortadan hemen kalkmalı. Bursa'ya hiç yakışmıyor.
Duyarsız bir kişi panodaki camın köşesini sanırım yumruklayıp parçalamış. Cam, bir yumruk girecek kadar delik. Camın üst kısımları çatlak içinde.
Panonun asıldığı yer de önemli. Burası büyük kurtarıcımız Atatürk'ün Bursalılar'a armağan ettiği ve şimdilerde müze olan köşkün bahçe duvarı. Önemli bir cadde üzeri. Gelen geçen herkes görüyor bu panoyu. Yerlisi de, yabancısı da.
Bu işi yapan duyarsız kişiye söylenecek, yazacak çok şey var aslında fakat buna terbiyem izin vermiyor!.
Ve sadece 'ayıp, çok ayıp ve yazık be kardeşim. Sen bu vatanın nasıl kurtarıldığını hiç duymadın mı, okumadın mı?. Kimsin, nesin sen?. Aslında tanımak da istemem seni. Ama şunu bil; yakışmadı sana. Hiç yakışmadı kardeşim' demekten kendimi alamıyorum." B.Fazilet YILMAZ

NİLÜFER GÜLÜMSÜYOR TABELALAR ÜZÜYOR!.

"Belediyeciliğin simge isimlerinden biri olan Nilüfer Bld. eski Bşk. Sn. Mustafa Bozbey 'Gülümseyin Nilüferdesiniz' şeklinde bir slogan yaratmıştı. Nilüfer her şeyi ile güzelleşiyor, ilçe sakinleri mutlu olup gülümsüyordu. İşime gidip-gelirken görüyorum. Ne zamandır dikkatimi çeken bazı manzaralar bu slogana ters düşüyor. Üzen tabelalar var. İşte ikisi.
1-Barış Mh. Nilüfer Hatun Cd. 2 no'lu BBOİ durağı yakınındaki park alanı tabelası.
2-Cumhuriyet Mh. Palandöken ve Sakarya Sokaklar'ın çerçevelediği yeşil alanın tabelası. Pas içinde ikisi de. Okuyabilene aşkolsun!..
Güzeliklerin yaşaması için detaylar önemli. İlçemiz Bld.Başkanı Sn.Turgay Erdem'in her şeyi görmesi elbet imkansız.. Ama çalışmaları denetleyen-lerin dikkatinden de bunlar kaçmamalı. Tabelalar elden geçirilirse iyi olur." Tomris ÖZEN

SALLANAN KÖPRÜDE HER AN TEHLİKE!..

"Kayapa, 30 Ağustos Zafer Mah. sakiniyiz. Bölge artık sadece köy değil kalabalık bir yerleşim alanı. İleride Kayapa sanayi de var.
Burada yaşayan ve sanayide çalışanların kullandığı yol artık bu yoğunluğu kaldırmıyor.
Ayrıca;, 30 Ağustos Zafer Mah. ve Kayapa sanayine ulaşımda İzmir yolundaki Görükle köprüsü de ayrı bir sorun ve çok tehlikeli.
Bu köprüye yonca yapılmadığından vatandaş Görükle bağlantı yolu altındaki köprüden dönüp gelerek yıllardır tehlike yaşıyor.
Ayrıca, üstteki sanayi yolunu kullanmayan bölgedeki ocaklardan mermer taşıyan 40 tonluk TIR'lar da bu yolda.
TIR ve kamyonlar trafik lambalarında beklerken köprü hep sallanıyor!. Her an tehlike var.
Sorunu Sn.Bşk. Alinur Aktaş'a Twitter'dan çok yazdık. Ama hiç gelişme olmadı.
Bu sorunu sayfanıza taşıyıp yardımcı olursanız çok seviniriz." Hüseyin ÜÇYOL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.