Hava Durumu

Ayna ayna söyle bundan güzel sokak var mı?..

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2018 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 07:24

Değerli okurlarım;
Alttaki okur yazısı bana 'Ayna ayna, söyle benden güzel var mı?' tekerlemesini anımsattı.
Buyrun efendim, birlikte okuyalım:

"Ne mutlu Nilüfer sakinlerine.. Belediyemiz bizleri mutlu etmeye devam ediyor. Köşenizden de izlediğim kadarıyla okur taleplerine rekor hızda yanıt veriyorlar. Teşekkürlerimizi sunarız.
Bu arada ilçemizdeki Kıymet Sokak'a dönüş yaptığımız köşeden geçmek isteyen araç sürücüleri de sık sık tehlikelerle karşılaşıyorlardı.
Araç sürücüleri sert viraj nedeniyle yukarıdan gelen araçları göremiyor trafik kazası riski yaşanıyordu..
Sorunu Nilüfer Belediyesi internet sitesi iletişim adresinden paylaşmıştık.
Bu iletimiz üzerine aradan birkaç gün geçti ve belirttiğimiz köşe için buraya dış bükey trafik aynası konuldu. Ayna tam istediğimiz noktaya yerleştirilerek sorun çözümlendi.
Bize güvenli bir dönüş sağlayan ve sokağımıza güzellikler katan Nilüfer Belediyemize açık teşekkürlerimizi iletmenizi rica ediyoruz." Çevre Sakinleri

Tuvalet onarıldı atıkları ortada!..
"Osmangazi ilçesi, Yeniceabat Mahallesi (Köyü) meydanındaki belediyemize ait toplantı salonunda bir süre önce restorasyon çalışmaları yapılırken sonradan çıkarılan kırık dökük tuvalet, lavabo ve pisuar parçaları yerinden kaldırılmadı ve parkımızda öylece duruyor.
Uzun zamandır alınmayan bu atıkların kaldırılması için Belediyemiz'in dikkatini çekeriz.
Saygılarımızla.." Bölge sakinleri

UEDAŞ'ın dikkatine
"Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi üzerinde bulunan bütün elektrik direklerindeki ampuller bugün (29 Mayıs) gündüz saatlerinde (Saat 10.20) bile yanmaya devam ediyor. Görenleri şaşırtan bir durum.
Enerji tasarrufu için vatandaşlar devamlı uyarılırken gündüz saatlerinde yanan cadde aydınlatmalarındaki arızanın da giderilmesi gerekir.
Saygılarımızla.." Çevre Sakinleri

Alo,burasıOsmangazi
GERİ DÖNÜŞÜM:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 25 Mayıs 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Geri Dönüşüm Neden Gelmiyor?' başlığıyla bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Osmangazi'de ambalaj atıklarının toplanması hizmetini belediyemiz ilgili ekipleri haftada bir gün, kapı önünden poşetli sistemle yapıyor.
Ancak sokağa girişi engelleyecek araç parklanması, sokak toplayıcıları ve hurdacılar, poşetlerin içine çöp, sigara, ekmek vb. karışık malzeme atılması, atıkların zamanında kapı önüne çıkarılmaması gibi öngörülemeyen sebeplerle toplama işlemi aksayabilir.
Geri dönüşüm atıkları, ilgili ekiplerimizce Hamitler Mahallesi'nden cuma günü alınıyor. Konuya ilişkin şikâyet, tam adres bilgilerinin Temizlik İşleri Müdürlüğümüze verilmesiyle birlikte daha net çözüme kavuşacaktır."

RUHSATSIZ İŞYERİ:- "18 Mayıs 2018 tarihli köşenizde 'Osmangazi Zabıtası'na' başlıklı okurunuza ait bir şikayet konusu olan Küçükbalıklı Mahalle Mescit Sokak'ta belediyemiz ilgili ekiplerince yapılan kontrolde, hurda deposu işyerinin ruhsatsız olarak işletildiği tespit edildi.
Muhatap hakkında tespit tutanağı tanzim edilerek Belediyemiz Encümeni'nin vereceği karar doğrultusunda takibine devam ediliyor.
Ayrıca belediyemiz ilgili ekiplerince, muhataba çalışma esnasında çevreye rahatsızlık vermemesi konusunda da gerekli uyarılar yapıldı."

UYARI YAPILDI:- "18 Mayıs 2018 köşenizde 'İki Aydır Toplanmadı' başlıklı bir yakınma yer aldı. Ovaakça, Çeşmebaşı Mahallesi, Alparslan Caddesi'nde devam eden inşaatın atıklarının açıkta caddeye çıkarıldığı ve çevre sakinlerinin şikayetine neden olduğu tespit edildi.
İlgili ekiplerimizce atıkların caddeye biriktirilmeden kaldırılması hakkında inşaat sahibine gerekli uyarı yapıldı.
En son yapılan kontrolde de söz konusu molozların bulunduğu yerden kaldırıldığı tespit edildi.
Konulara duyarlı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Halkla İlişkiler Müd.

Kapatıldı, şimdi de açılmaya çalışılıyor?.
"Beşevler bölgemizde bulunan Bahriyeli Sokak ile Gardenya Sokağı'nın tam kesişme noktasındaki bir görüntüyü sayın ilgili makam sahiplerinin dikkatine sunuyorum.
Bu manzarada söz konusu sokak yaya kaldırımı yapılması gereken parke taşlarıyla tamamen kapatılmış sonra da bir kısmı açılmaya çalışılmış.
Neden kapatıldı, neden açılmaya çalışılmış?
Anlaşılır gibi değil..
Ama acaba neden bu durum var? Doğrusu merak ediyoruz?. Konu, uzun zamandan beri bu şekilde.. Sokak artık tamamen açılmalı.."
Nusret K. ACAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.