Hava Durumu

‘Aysel, Bataklı Damın Kızı’

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 04:55
“Bursa’da yakın geçmişte çekilen sinema filmlerinin setlerini mesleğim gereği yakından izledim. Emel Sayın’dan Cüneyt Arkın’a, pek çok ünlü isim bu güzel kentin ilginç manzaralarını filmlerinde fon olarak kullandı!. 
Türkiye’de ilk köy filmi de yıllar önce Çalı’da çekilmiş.. Bunu yeni öğrendim.. Filmin adı ‘Aysel, Bataklı Damın Kızı..’ Doğrusu şaşırmadım desem yalan olur..
Demek ki Bursa’nın bir sanat ve sanatçı kenti olması yıllar öncesine dayanıyor.
Nilüfer Bld.’nin düzenlediği Çalı Köy Filmleri Festivali, Türkiye’nin ilk köy filminin çekildiği Çalı’da düzenlenirken Kalandar Soğuğu, Rüzgarın Hatıraları, Sivas, Yılanların Öcü gibi çok sayıda köy filmi de izleyici ile buluştu. 
Türk sinemasının ilk köy filmi olan Aysel Bataklı Damın Kızı filminin seti ilçenin  Çalı Mahallesi’nde kurulmuş..  



Filmin yönetmenliğini Türk Tiyatrosu’nun büyük ismi Muhsin Ertuğrul yapmış. Festival de bu filmle start alırken açık havada düzenlenen etkinlikte Rüzgarın Hatıraları, Sivas, Yılanların Öcü, Beş Vakit, Arkadaşımın Evi Nerde, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Yatık Emine ve bu yıl Türkiye’nin Oscar adayı olan Kalandar Soğuğu da gösterimde büyük bir ilgi gördü.. 
Festivalde, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan anısına da ‘Sürü’ filmi izleyici ile buluşturuldu. 
Çeşitli söyleşilerin de düzenlendiği Çalı Köy Filmleri Festivali’nde Yrd. Doç. Zuhal Çetin Özkan sinemanın geçmişi, Yrd. Doç. Dr. Sabire Soytok da İran sineması üzerine katılımcılarla sohbet etti. (Fotoğraf)  
Evet, Nilüfer’de ilginç sanat etkinlikleri hiç bitmiyor. Aman nazar değmesin!.

Pazar neşesi

Tımarhanede akıl hastalarına test yapıyorlarmış. Duvara büyük bi otobüs çizip onlara “buyrun binin otobüs kalkıyor” demişler. 
Hastalar akın etmiş otobüse binmek için. Bazıları da duvara çarpıp düşmüş. En son bir hasta kalmış. Hareketlilik göstermiyormuş. Doktor akıllandığını düşünerek sormuş:
“Sen niye binmiyorsun?” 
Akıl hastası:
“Otobüs doldu da o yüzden!..” 
(Teşekkürler T.Y)

Güzel sözler

* “Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın.” Benjamin FRANKLİN
* Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama..” 
* “Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.” - GRANGE
* Susan bir bilgin, bir kelime bile söylemeyen aptaldan farksızdır.”- MOLİERE
(Teşekkürler Can YAYCIOĞLU

Yeni bir kitap

‘CAZ ÇOK ZOR’:- Ülkemizdeki caz müziği ve bu konudaki etkinliklerle ilgili bir belgesel hazırlayan Batu Akyol, şimdi de Türkiye’deki caz müziği tarihini uzun bir araştırma sonrası tüm detaylarıyla kaleme aldığı ‘Caz Çok Zor’ isimli kitabında bir araya getirdi..
Kara Plak Yayınları arasında yayınlanarak okurlarla buluşan ‘Caz Çok Zor’ isimli kitap caz meraklıları ve müziğe ilgi duyanların kitaplıklarında bulunması gereken bir eser.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.