Hava Durumu

Bahçıvanımız gitti, çimlerimiz de bitti

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 07:30

"Alipaşa Mahallesi 1.Merve Sokak'ta bulunan Merve Çocuk Parkı'nın, bir önceki görevlisi işten çıkarılınca ne yazık ki parkımız çok bakımsız kaldı..
Parkın eski görevlisi sabah ezanında buraya gelir, parkın temizliğini titizlikle yapar, ağaçları ve çimenleri bolca sulardı.
Oysa ki bugün durum maalesef içler acısı bir halde.
Gönderdiğimiz fotoğraflarda da bu durum net bir şekilde yansıyor.
Parkımız solup sararan çimenleriyle şimdilerde adeta gözden çıkarılmış bir durumda.
Oysa; yemyeşil çimenleri ve sıhhatli bir şekilde büyüyen ağaçlarıyla buradan gelip geçen vatandaşların imrenerek baktığı çok hoş bir dinlenme alanıydı.
Mahalle sakinleri olarak bu duruma çok üzülmekteyiz.
Umuyoruz ki Osmangazi Bld.'nin Park ve Bahçeler Müd. kısa sürede bu konuda gerekli önlemlerini artık alır.
Parklar ait oldukları yerlerin nefes alınabilen özel yerleridir. Gerekli şekilde korunmalı ve gerekli şekilde de bakılmalıdır.
Saygılarımla.." Ali ÖNER

Alo,burası Yıldırım
ÖNLEMLER ALINDI:- "29/6/2018 köşenizde yayınlanan 'Yıldırım'da Toprak Kayması Tehlikesi!' başlıklı, Mollaarap Mah. Özerlik Sokak'ta yeni başlayan bir inşaattan dolayı toprak kayması tehlikesi oluşabileceğini ifade eden okurunuzun şikayeti incelenmiştir.
Konu, köşenizde yayınlanmadan önce şikayet Çağrı Merkezimiz'e ulaşmış, akabinde İmar ve Şehircilik Müd. ekiplerimiz gerekli incelemeyi yapmış ve yapı müteahhidi ve yapı denetim kuruluşuna, 28/6/2018'de uyarı yazıları yazılmıştır.
Konunun takibine devam edilerek yapı müteahhidi ve yapı denetim kuruluşu ile sürekli görüşmeler yapılmış, ivedilikle bina temeli ve bodrum perde imalatları tamamlatılmıştır.
Sokakta dolgu işlemleri yapılarak güvenlik önlemi alınmıştır. Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld.Basın Yayın Müdürlüğü

Konteynerler temizleniyor
Sık sık şikyetlere konu olan Nilüfer ilçesindeki çöp konteynerlerinin çevreye yaydığı pis kokular için ilçe belediyesi radikal bir karar alıp konteynerleri, yıkama ve dezenfekte aracıyla yerinde temizlemeye başladı.
Verilen bilgilere göre, 64 mahalledeki yaklaşık 25 bin konteyner düzenli bir şekilde yıkanıp, dezenfekte edilecek.
Özellikle sıcak havalarda kötü kokuların yayılmaması için çöp konteyneri temizliği için belediyeye ait 2 adet konteyner yıkama ve dezenfekte aracı ile haftanın 6 günü yoğun bir çalışma var.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöp toplanan konteynerleri aracın içinde yıkayıp dezenfekte ederken bu işlem sırasında konteynerlerden çıkan kirli sular da aracın içinde tutularak çevre korunuyor.
Yıkama aracının içinde 2-3 dakika süren yıkamanın ardından temizlenen konteynerler tekrar yerine konuyor.
Ekipler, günde 200 konteynerde temizlik için yıkama ve dezenfekte çalışması sırasında, konteynerlerdeki pis kokunun çevreye yayılmasının ve görüntü kirliliğinin de önünü geçilmiş oluyor.
Çalışma, çevre sakinlerince övgü topluyor.

Vefa Poyraz vefat etti
Bursa ve İstanbul eski valilerinden olan daha sonra Adalet Partisi'nden milletvekili seçilen ve 39. Hükümet'in Köy İşleri Bakanı olarak başarılı çalışmalar yapan Vefa Poyraz dün İstanbul'da vefat etti.
Poyraz'ın cenazesi bugün Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Kızı Sema Ersöz ve tüm aile bireyleri ile dostlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.
Allah rahmet eylesin.

Sanat atalyölerinde 14 dalda eğitimler
Nilüfer Bld. sanat atölyelerinde drama, heykel, tango, çocuk Latin dans, piyano, elektrogitar gibi 14 ayrı branşta eğitimlerde yoğun ilgi var. 8 ay süren kış döneminde 38 branşta 15 bini aşkın kişinin faydalandığı sanat atölyelerinde dramadan heykele, seramikten müzik eğitim çalışmalarına, piyanodan bağlamaya, resimden çocuk Latin dans ve elektrogitara kadar 14 ayrı branştaki eğitimler hızla devam ediyor..
Konak Kültürevi, Altınşehir Gençlik Merkezi, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi ile Beşevler Gençlik Merkezi'ndeki kurslar için 452 45 00 - 413 15 10 - 443 10 42 ve 413 03 72 no'lu telefonlarla kayıt yaptırılabiliyor.

'Lütfen Orhan gereğini yap'
"Bazı yayın organlarında son zamanlarda bazı duyarsız kişilerce köpeklere, kedilere yapılan insanlık dışı davranışları okuyuncu çok üzülüyorum. Yüreğim sızlıyor.
Son olarak bir yavru köpeğe yapılan zulüm bardağı taşıran damla oldu.
Yavru köpeğe yapılan zulüm sonrası onun ameliyatlı haliyle acı dolu, mahsun bakışını yansıtan fotoğrafını gazetelerde görünce psikolojim bozuldu. Çok üzüldüm.
Hayvanlara zulüm yapan kişilere gerekli kanunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden neden geçmiyor?.
Bu hayvanlara nasıl kıyılıyor?. Kedilerin, köpeklerin günahı nedir?. Yazıklar olsun!.. Gazetenizdeki köşeniz aracılığı ile duyarlı dostum Bursa Milletvekili Sayın Orhan Sarıbal'a sesleniyorum:
'Lütfen Orhan, TBMM'den bu yasanın tez zamanda çıkması için gereğini yap. Bundan da eminim.' Saygılarımla."
Tutuklu Ahmet Mesut ÇELİKCAN Bandırma 1 No'lu T Tipi Ceza İnfaz kurumu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.