Hava Durumu

Bakacak'tan bakarken!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 07:57

"Bir süre önce misafirlerimizle çok sevdiğimiz Uludağ'a piknik yapmaya gittik.. Erken dönüş yaparken Çobankaya-Bakacak'tan da güzel Bursamız'ı kuşbakışı seyretmek istedik.
Uludağ Çobankaya-Bakacak mevkiindeki küçük bir büfe-çay ocağı oradaki ihtiyacı makul bir fiyatla karşılıyor. Güzel bir uygulama. Çay, 1 Tl. şimdilik uygun makul fiyat. Bakacak, teras ve çevresinde, Büyükşehir Bld.'nin logosu var. Seyir terası da güzel bir hizmet.

Uçurum kenarında Bursa manzarasını izleyenlerin güvenliğini sağlamak için demir borularla korkuluk yapılmış, fakat ciddi tehlike arzediyor. Demir boruların bir kısmı kırılmış öylece duruyor!.
Buraya bir genel ve bakımlı tuvalet de yapılabilse cok iyi olur.
Çünkü çay ocağını oluşturan prefabrik yapı üzerinde 'burası umumi tuvalet değil' yazısı var. Bu da ihtiyacın ciddiliğinin işareti.
Bakacak civarında, piknikçilerce bırakılmış çöpler ve yanık kömür kalıntılarına tanık olduk ki bu da üzücü birşey. Ayrıca; Çobankaya-Bakacak ana yol kenarında orman kenarında Softaboğan Şelale yön levhası vardı ki bu da kaybolmuş, göremedim.. Güzel Bursamız'a Bakacak'tan bakarken işte bunları gördüm ve sayın ilgililerle ve sizinle paylaşıyorum. Saygılarımla."- K.B

BAŞKANIMIZ OKTAY YILMAZ'IN DİKKATİNE

"Yıldırım'daki Adnan Menderes Okulu'nun da bulunduğu Baruthane Cad.'ne, Yıldırım Bld.'nce yeni asfaltla kaldırım düzenlemesi yapıldı. Yapılan çalışmayla cadde 1 şerit daraltıldı. Şimdi yolun bir tarafına maalesef sorumsuz şoförlerce araçlar park ediliyor ve caddede yoğun şekilde trafik problemi yaşanıyor. Araçlar geçemiyor, birbirine yol vermek için adeta boş yer arıyor. Uzun kuyruklar yaşanıyor. Özel araçların bu cadde üzerine park etmesinden dolayı trafik akmıyor, diğer araçlar çok zor geçiyor! Şu an okullar kapalı! Okulların da açılmasıyla buradaki yoğunluk ve sıkıntı çok daha fazla artacak! Belediyemiz'e teşekkür ediyoruz. Burada yıllardır yapılmayan asfalt yenilendi, Belki yayalarımızın daha rahat geçebilmesi için sağlı sollu kaldırım düzenlemesini burada yaptı ancak maalesef şu an bu cadde kullanışsız halde. Ciddi sıkıntılar var ve bu caddede inanılmaz bir trafik yoğunluğu yaşanıyorı. Yayalar da çok zaman burada zor yürüyor! Yıldırım Bld. Bşk.'mız Sn. Oktay Yılmaz'dan rica ediyoruz. Ekipler buraya gelsin ve yaşanan sıkıntıları görsün. (Kaldırımları daraltarak, cepli kaldırım uygulaması yapılarak ya da caddeye araç parklarının önlenmesi için demir dubalar çakılması gibi) Lütfen burada yaşanan soruna bir çözüm bulup, bu caddeyi işlevsel hale getiriniz. Yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırınız. Saygılarımı sunarım." Gülden M.



65 YAŞ VE ÜSTÜ UNUTULDU MU?

"Korona virüsü salgınının getirdiği tehlikeden korunmamız için biz 65 yaş üstündeki insanlara yaşamımızda daha fazla kısıtlama getirildi.Sanki bu hastalığın yayılmasında tek müsebbip yaşı 65 ve üzerindeki bizlermişiz gibi.
Sabah ve akşam saatleri sokağa çıkma yasağımız sürüyor. Üzgünüz. Halbuki, Sağlık Bakanımız bayram sonrasında bu kısıtlamaların tekrar ele alıncağını müjdeledi. Sevinmiştik. Şimdi sabah erken saatte çıkıp yürüyemiyoruz.. Akşamları saat 8'dan sonra sokak yasak.. Yani cayır cayır güneş altında mı yürüyüş yapalım?. Bizleri unutmayın yeter artık.." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.