Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan müjde bekliyoruz!..

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2018 08:27

"Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Alinur Aktaş'ın dikkatine sunarım:
Bilindiği üzere dolar krizi sonrası hayat pahalılığı herkesin dilinde.
Daha geçen günlerde 21.90 TL. etiketli çamaşır deterjanına 27.90 TL. ödediğimi evde fark ettim. Markete gidip durumu hala 21.90 TL olarak raflarda duran etiket üzerinde anlatmaya çalıştım.
Market yöneticisi elindeki çarşaf çarşaf listeleri göstererek 'bazen günde iki kez zam geliyor, etiketleri güncellemeye yetişemiyoruz. Bu ürüne de tam 6 TL. zam geldi' dedi.
Velhasıl her şeyde etiketinin sürekli değiştiği bugünlerde acaba BUSKİ faturalarında durum ne diye elimdeki mayıs, temmuz ve ağustos faturalarına göz gezdirdim.
Buna göre, mayıs ayında sırasıyla 3,05 TL/m3, 5,80 TL/m3, 0,46 TL/m3, 0,87 TL/m3,1,76 TL/m3 olan su bedeli 1.kademe, su bedeli 2.kademe, atıksu bedeli 1.kademe, atısu bedeli 2.kademe ve bakım bedeli değerlerinin 3,20 TL/m3, 6,08 TL/m3, 0,48 TL/m3, 0,91 TL/m3 ve 1,84 TL/m3 olarak güncellendiğini gördüm.
Bu güncellemelerin benim faturama yansıması %3,48 oluyor.
Üç aylık faturalarımı inceleyince bir aya ait faturada 1.kademe limitinin 11 m3, diğerinde de 10 m3 olduğunu gördüm.
Dikkat edilirse kademeler arası fiyat uçurumları var ve 2. kademeye ne kadar çok tüketim kalırsa fatura da o denli kabarık oluyor.
Özetle; sabit gelir olan bordrolu vatandaşlar zamlarını yalnızca ocak ayında alıyor. Oysa tüm özel sektör ve kamu kurumları yıl içerisinde fiyatlarını kolayca güncelleyebiliyor.
Rabbim bol bol yağmur veriyor ama su faturalarına yıl boyunca ödediğimiz toplam ücret neredeyse doğalgaz faturalarıyla yarışıyor ve elektrik faturalarını da kolayca geçebiliyor.
Su gelirleri belediyelerin çok önemli bir geliri. Keşke yılda 4-5 kez dikilen kır çiçekleri, binlerce lale vb. kalemlerden feragat edilse de su bedellerinde 1.kademe m3 limiti arttırılsa su faturalarımızda artış değil azalma sağlansa.
Geçen günlerdeki indirim eridi gözüküyor.
Ulaşıma yapılan indirim sonrası bu konu için Büyükşehir Bld.'nin vereceği müjdeler geçim sıkıntısı çekilen bu günlerde bizi su gibi serinletecektir. Saygılarımla.." - İsmini açıklamak istemeyen bir okur

HIZ KESİCİ SET

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş Bucağı, Sakarya Mahallesi'ndeki Zafer Çocuk Parkı'nın hemen önünde bulunan ve yoğun trafik akışının gözlendiği dört yol ağzından geçen bir araç, aynı yoldan bisikletiyle geçmekte olan bir çocuğa şiddetle çarptı.
Bu dört yol ağzına yakın noktalara acilen hız kesici setlerin yapılması gerekiyor.
Aksi halde bu tür kazalara daha çok tanık olabiliriz. Sayın yetkililerin soruna ilgi göstereceklerini ve hız kesici setleri en kısa zaman içinde yaptıracaklarını umuyoruz..
Saygılarımızla.." - Mümin DÜNDAR

ÇOCUK PARKIMIZA BİRAZ İLGİ LÜTFEN

"Yıldırım Bld. Temizlik İşleri Müd. sayın yetkililerinin dikkatlerine sunarım.
Şükraniye Mahallemiz'de bulunan Baruthane Çocuk Parkı'ndaki çöpler ve çöp kutularının ağzına kadar dolu hali günlerden beri bu halde duruyor.
Parkta gerekli olan temizleme çalışmaları maalesef gerçekleştirilmiyor.
Bu olumsuzluk hakkında maalesef birkaç kere bireysel şikayetlerde bulunduk ama yine de değişen bir şey olmadı ve olmuyor..
Sayın ilgililerin dikkatlerine saygıyla sunuyor ve parkımıza gerekli ilginin gösterilmesini rica ediyoruz." - (OKUR HATTI)

YERALTI ÇÖP KONTEYNERLARI

"Cadde ve sokak kenarlarında bulunan çöp konteynerlerinin yarattığı olumsuzlar bitmiyor..
Konteynerlerin içinden sızan pis ve ağır kokulu çöp sularının yarattığı görüntü ile hijyenik olmayan durumları ortadan kaldıran ve yeraltına alınan çöp konteynnerleri uygulamalarının Osmangazi ilçesi, Demirtaş Bölgesi'nde de uygulanmasını Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'dan saygılarımızla talep ediyoruz."- Demirtaş sakinleri

MÜZİK FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

Müzikseverlerin heyecanla beklediği Nilüfer Müzik Festivali bugün Balat Atatürk Ormanı'nda saat 21.15'te başlıyor.
Selda Bağcan&Boom Pen, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Ezhel gibi Türk sanatçıların yanı sıra, Metronomy, Kadebostany ve Acid Arab gibi 11 yabancı grup da üç gün boyunca sahne alacak. Festivalin son günü de Şebnem Ferah konseri var.
Binlerce müzikseverin ilgi gösterdiği festivalin ilki 2015 yılında yapılmıştı. Bu yıl 4.'sü yapılacak etkinlik dopdolu programıyla müzikseverlere unutulmaz üç gün yaşatacak.

T/2 TRAMVAY HATTI NE ZAMAN BİTİYOR?

"İstanbul Caddesi üzerinde yapımına başlanılan ve adeta kaplumbağa hızıyla ilerleyen T/2 tramvay hattı inşaatı ne zaman bitecek?.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Alinur Aktaş, toplu taşım araçlarında yeni bir indirimin uygulanacağını açıkladı. İyi güzel ama, bu tramvay hattının da artık bitirilmesi gerekiyor.
Çalışmaların hızlandırılmasını bekliyoruz. Saygıyla."
n Orhan TURGUT

GÖLYAZI'DA BİR TARİH CANLANIYOR

Gölyazı'daki nekropol kurtarma kazı çalışmalarının büyük bir titizlikle yapılarak çok önemli bulgulara ulaştıklarını belirten Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bozbey, "bize düşen en büyük görev, ortaya çıkan bu tarihi eserleri korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara aktarmak" diyor.
Gölyazı'nın geleceğini şekillendirecek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Bozbey, "Gölyazı artık, tarihi ve doğal güzellikleriyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da gözde mekanları arasında yer alıyor. Nilüfer Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz ve çalışmalarımızı, bu yönde yapıyoruz. Açıkhava Müzesi projemizi hayata geçirdiğimizde, Gölyazı çekim merkezi haline gelecek" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.