Hava Durumu

Başkan Alinur Aktaş'a kavşak için bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 07:53

"Yakın geçmişte köşenizden ısrarla Carrefour kavşağındaki arapsaçı trafiği önlemek için Media Markt önüne bir şerit ilavesi, sağ ve sola çıkış yapılması ve orta kavşağın olabildiğince küçültülmesi için okurunuz Sn. Serkan Özgiray'ın önerilerini okumuştum.
Ne mutlu ki bu öneriler geçmiş dönem Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe'den takdir görmüş olacak ki önce Carrefour kavşağına uygulandı.
Sn. Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş da diğer kavşaklara bunu uygulatarak milyonlarca sürücünün trafikte yitirilen saatlerini kurtarma anlamında önemli bir hayır işledi..
Allah tüm çabalarını kabul etsin.
Bu başarının sırrı dikkatli gözlem ve yorumdur düşüncesindeyim. Bu kavşağı her gün yılda 300 kez kullanıyorum. Akşam saatleri bir polis memuru el ile işaret ederek Media Markt önünde açılan 3. şeride araçları sokmaya ve Beşevler'e dönen trafiğin 3 şerit dönerek geriye doğru olan trafiğin akıcı olmasını sağlamaya çalışıyor.
Oysa Media Markt önüne eklenen 3. şeritle otopark duvarı arasında çok az mesafe var. Bir de bazen 3. şeride giriyoruz, kavşaktan Beşevler'e dönmek istiyoruz ama orta şeritten dümdüz İzmir yönüne giden araçlar nedeniyle kaza riski var. Sürücüler bu nedenle 3. şeridi kullanmaktan çekiniyor.
Oysa:
1.- Media Markt önünde iki yıl kadar önce açılan şerit ile otopark duvarı arasında bir metre kalacak şekilde küçük bir genişletme çalışması yapılsa,
2.- İlk iki şeride yüz metre boyunca yalnızca sola dönecek araçlar girebilir, yeni açılan 3. şeride de yalnızca sağa veya sola dönecek ve düz gidecek araçlar girebilir diye yola büyük ok işaretleri konsa güvenle her 3 şerit de kullanılır ve her akşam büyük çabayla 3. şeride araçları sokmaya çalışan polis memuruna o noktada ihtiyaç kalmaz.
Önerimin Sn.Alinur Aktaş'ın ekibince dikkate alınıp uygulanacağına inanıyorum. Her 3 şerit birlikte kullanıldığında her yeşil ışık yandığında ilerleyen araç sayısı önemli oranda arttığı için geriye doğru şişme de çok daha az olacak ve İzmir yönünde trafik daha sağlıklı ilerleyecek.
Saygıyla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TALEP İLETİLİYOR AMA SONUÇ YOK

"Osmangazi ilçesi, Akpınar Mahallesi sakiniyim.
Mahallemiz bitişik nizam şeklinde müstakil binalardan oluşmaktadır.
Yaklaşık iki seneden beri komşumuzun çöp konteyneri alttan ve yanlarından kırık ve aynı zamanda kapağı da yok.
Yaz aylarında konteynEr bu nedenle koku, sinek ve böcek yapmaktadır.
Burada ev sahibi oturmuyor. Kiracılarından biri ile görüştüm. Fakat sonuç alamadım.
Bunun sonunda Osmangazi Belediyesi'ne iki-üç defa telefon ile durumu bildirdim.
Her seferinde 'talebiniz işleme alınmıştır' mesajı geldi fakat sorun çözümlenmedi.
En son aradığımda beni Bağlarbaşı Zabıta'ya yönlendirdiler
Zabıta karakolunu da aradım onlardan da 'talebiniz iletilmiştir' mesAjı geldi
Fakat sorunum hâlâ aynı.. Maalesef çözüm üretemediler.
Saygılarımla." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

AMAN ÇINARLAR KURUTULMASIN!

"Gemlik Küçük Kumla Yunuslar mevkiinde iki çınar ağacımız iki yıldan bu yana adeta kurutulmaya çalışılıyor.
Hiç mantıklı olmasa da bakımsızlıktan kurutulmaya çalışılan çınar ağaçlarının durumu üzüntü veriyor.
Kumla sahillerimizde zaten ağaç yok gibi.. Ağaçlara olan yaklaşım acaba yer kazanılmak için mi? Yoksa ağaçlara konan kuşların pisliğinden kurtulmak için mi, bilemem?
Ağaçların kesilmesi yasal olsa zaten alttan testereyi vurur ve keserlerdi.
Ağaçlar kurudu diye belki de daha sonra belediyeye başvurup onları kestirecekler.
Gemlik Belediyesi yetkililerine ricamız, Yunuslar mevkiindeki iki güzelim çınar ağacımız kurutulmasın, önlem alınsın ve bakımları yapılsın.
Bu konu hakkında sayın ilgililer bir cevap verirse Kumla sakinleri adına çok sevinirim.." - H.B.

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

HAMİTLER KENT MEZARLIĞI:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 03 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan 'Kent mezarlığında garip bir uygulama' başlıklı okur yakınması, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararı gereğince, 'Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, mezarlıklar içerisinde inşaat yapmak isteyen kişilere Mezar Yapım ve Onarım Yetki Belgesi ve mezarlar üzerine yapılacak her türlü bakım, çiçek ve bitki dikimi yapacak kişilere Mezar Bakım ve Onarım Yetki Belgesi verir.'
Ayrıca cenaze yakınları kendileri veya Mermerciler-Karocular ve Benzerleri Odası'na kayıtlı mermercilerin Oda'dan aldığı belge ile ilgili şube müdürlüğüne başvurarak mezar yerini yaptırabilirler."
hhh
KUMLA'YA ÇEŞME:- "Vatandaş Hattı köşenizde 17 Ağustos 2018 tarihinde yayınlanan 'Kumla'da bir yudum su için' başlıklı okur talebi, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda Kumla'ya sokak çeşmesi yapılması talep edilmektedir.
Yazıda bahsedilen Kumla'ya sokak çeşmesi yapılması talebi, kurumumuzca değerlendirilmiş olup, 2018 yılı yatırım programına alınmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."- Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

O SÖZLER YOKSA UNUTULDU MU?..

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Barbaros Mahallesi'nde İnönü Caddesi'ndeki Demirtaş eski Mezbahası yanında bulunan alana 2014 yerel seçimleri öncesinde kapalı pazaryeri yapılacak diye güzel sözler verilmiş ve bu proje gündeme getirilmişti..
Ama bu vaadin üzerinden yaklaşık beş yıl geldi-geçti. Şimdiye kadar herhangi bir çalışma için bir adım bile atılmadı..
Söz verilen alana kapalı pazaryeri yapılmasını talep ediyor ve sayın ilgililere verilen sözleri saygılarımızla hatırlatıyoruz..- Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.