Hava Durumu

Başkan Alinur Aktaş'ın ilgisine ve bilgisine!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2019 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 07:21

"Carrefour-Orhaneli yolu üzerindeki ana cadde için trafik açısından kentin 'kara noktası' denilebilir.
Geçenlerde burada ölümlü trafik kazası yaşandı.
Ben de o yolu hem yaya hem sürücü olarak kullanıyorum ve 3-4 yıldır gazetenizdeki köşeniz ve CİMER üzerinden bu yolun çok tehlikeli olduğunu ve yaya geçidine rağmen ölümcül kazalara adeta davetiye çıkardığını ve mutlaka ve acilen yaya üst geçidi yapılması konusunda ısrarla talepte bulunuyordum.
Ne yazık ki CİMER'den gelen yanıtlarda Belediyemiz'in üst geçit inşaasını program dahilinde yapacağı bildirilmiş olmasına rağmen şimdiye kadar bir gelişme olmadı. BursaRay'dan inen vatandaşlar Mihraplı bölgesindeki AVM'ye ve plazalara bu yolu kullanarak ulaşmaya çalışıyor. Yaya trafiği yoğun ve burada her gün can havliyle ezilmeden karşıya geçmeye çalışan bebek arabalı anneler, yaşlı teyze ve dedeler, çocuklar ve her yaştan insanlar hızla gelen arabaların çarpma riski altında kalıyor.
Burada başka kazalar da oldu. Buraya acilen yaya üstgeçidi yapılmalı. Böylece başka evlatların boş yere babasız kalmaması, sürücülerin de hapse düşmemesi adına en az 6 şeritlik ve günün her saati çok yoğun araç ve yaya trafiği olan bu yolda üstgeçidin yapılmasının elzem olduğunu düşünüyorum.
Büyükşehir Bld. Bşk.'mız sayın Alinur Aktaş'ın ilgisine, bilgisine saygıyla sunuyorum."
Kemal ATAKAN

YOLDAKİ ÇUKUR ÇOK DERİNMİŞ

"Yunuseli Havaalanı yanından Çeltik Köy'e girilen yolun başlangıcında karşıdan karşıya asfalt yol yarılmış, sonra da toprak ve mıcırla kapatılıp bırakılmış.
Ben her gün o yoldan işime gidip geliyorum. Yolda toprak ve mıcırla kapatılan yarık yağışlardan sonra şimdilerde iyiden iyiye derinleşmiş halde duruyor.
Buradan geçerken araçlarımız çok etkileniyor. Altı vuruyor..
Yaşanılan soruna dikkat çekiyor, gerekli onarımın yapılmasını saygı, önem ve ivedilikle rica ediyorum."
Lale ÖZTÜRK

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mah. Kavakdere Cad.'nde kaldırım çalışmaları yapıldı ve bir kısmı bitirildi..
Ancak cadde kenarlarında yapılması gereken asfalt çalışmaları maalesef kendi kaderine terk edildi.
Aynı caddenin Kavakdere güzergahında da yarım bırakılmış kaldırımlar var.
Cadde ve kaldırımlardaki eksiklerin tamamlanmasını adeta dört gözle bekliyoruz.
Nilüfer Belediyemizin sayın yetkililerinin dikkatlerine sunarız."
Özlem YILDIZ
ve komşuları

OSMANGAZİ DE NİLÜFER GİBİ ÇOK GÜZEL OLACAK

Osmangazi Belediye başkan adayı CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın 2014 yerel seçimlerinde de Osmangazi adayı olmuştu..
CHP onu dün aday gösterdi. Aydın, başkan adayı seçilir seçilmez ayağının tozuyla Sönmez Medya'ya yaptığı ziyarette, "son beş yılda dokuz seçim yaşadık. Şimdi de onuncusuna hazırlanıyoruz. Her seçim öncesi Bursa için çalıştım. Bursa'nın dört bir yanındaki vatandaşlarla iç içe oldum, dertlerini dinledim. Osmangazi'de bulunan 136 mahallenin de sorunlarını, beklentilerini çok iyi biliyorum. Milletvekilliğimde de Bursa'nın sorunlarını TBMM'de anlatıp çareler aradım.
Bence her konuda önce vatardaşın isteği önemli. Onların istekleri ve dertlerine göre projelerim var. Vatandaşın istekleri doğrultusunda yola çıkıyorum" diyor.
Erkan Aydın'ın ayrıca son derece iddialı sözleri de var. Şöyle diyor:
"Bugün Nilüfer ilçemiz ne kadar güzelse, düzenliyse, yeşile sahipse Osmangazi ilçe-miz de aynı güzelliklere sahip olacak.
Eski demiryolu altındaki semtlerimiz-de nefes alacak yer yok. Yeşil alanlar yapılacak. Gençler için spor alanları yapılacak. Böylece gençlerimiz uyuşturucu müptelasından da uzak kalacak."
Aydın'a başarılar..

BİR YASAK TABELASI TAKTIRAMADIK GİTTİ

"Şehrimizde yaya tarafiği açısından en işlek yerlerden biri olan ve Cumhuriyet Alanı'nda AVP Devlet Tiyatrosu yanından açık çarşı ve pazaryerine inen Alacamescit Mahallesi'ndeki Hamam Sokak buraya park eden araçlar yüzünden artık yayalara geçit vermez bir durumda.
Söz konusu cadde ve sokaklar çok dar ve yüzlerce işyeri de var.
Araçların arasından sürtünerek pazaryeri, çarşıya ve hanlar bölgesine inmek isteyen vatandaş kadar işyerleri de çok etkileniyor.
Bebek arabalı anneler ise buradan geçemedikleri için zorda kalıyor. Defalarca Hamam Sokak başına araç park edilmemesi için bir 'yasak levhası' konulması için çok ricalarda bulunduk ama bir türlü taktıramadık gitti!.Bu işle kim ilgiliyse artık lütfen sesimize kulak versin.'Park yapılmaz' levhasını en kısa zamanda bekliyoruz. Bunu yapanlar bizlerden hayır dua alacak. Saygılarımızla."Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.