Hava Durumu

Başkan Türkyılmaz adeta poyraz!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 08:02

Şirin ilçemiz Mudanya, büyük bir değişim ve gelişim içinde. Zeytini, kara inciri, kara üzümü, Mudanya'ya kimliğini veren 18. yüzyıl konakları; vitrayları, evlerdeki ilginç ahşap dokularla dikkati çeken ilçe tarihi Mütareke Binası ve bol iyotlu poyraz rüzgarlarıyla da ünlü.
Ve güzel Mudanya'da çalışmalarıyla adeta poyraz fırtınaları gibi esen Belediye Başkanı Sn.Hayri Türkyılmaz dün Baia Hotel'de geleneksel hale gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nda konuğumuz oldu.
Köşe yazarı arkadaşlarımızın çeşitli sorularını detaylarıyla yanıtlayan Başkan Türkyılmaz'a 'Mudanya'nın özelliklerinden olan eski ahşap, otantik yapılarıyla dolu Girit Mahallesi'nin gelecek kuşaklara aktarılıp sosyal yaşama katkıları için ne gibi projeleriniz var?" soruma aldığım yanıt şu oldu:
"Başkanlıkta bu sene dört yılı tamamlamak üzereyim. Göreve başladığımda ilk işim Girit Mahallesi'ndeki bu yapılar için projeler yapmak oldu. Proje tamamlandı ve Yüksek Anıtlar Kurulu da onayladı. Ayrıca konuyla ilgili kurum ve kuruluşlardan da ödül aldık bu proje ile.
Şimdi 2 Nisan'da ilk adımı tarihi Mütareke Evi'nin bulunduğu alanda atıyoruz. Bölgeyi bir açık hava müzesi yapacağız. Tüm yollar arnavut kaldırımı tabir edilen taşlarla döşenecek. Binaların restorasyonları tamamlanacak.
Mudanyamız bir arkeolojik ve doğal sit bölgesi. Mütareke Binamız ve Meydanı da farklı ve önemli bir değer taşıyor.
Girit Mahallesi projemiz, seçim vaatleri arasındaydı. Bu gerçekleşiyor. Barışın ve kardeşliğin başkenti sayılan Mudanyamız büyük bir değişim ve gelişim içinde.. Bölgeye kafe, lokanta, restoran, sergi salonları ve benzeri sosyal tesisler de kazandırılacak."


Kendisini ilçeye adayan Türkyılmaz tam bir Mudanya sevdalısı. Örneğin yazdığı Mudanya Marşı güftesinde de bunu bir dantel gibi işlemiş..
Dileriz bu güfteyi marş olarak dinleriz ve bu eser de Avni Anıl üstadın besteledeği Lami Güray'a ait, o güzel nihavend 'Mudanya güzeli zeytin gözlü yar' şarkısı gibi ünlenir ve dillerden düşmez.

BBDSO'dan bir konser
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu gece Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos) konserinde sanatçı Özgün Çakıcı (korno) ve İrem Yüksel Ozan (viyolonsel), Antalya DOB sanatçısı Volkan Kartal (korno) ile birlikte solist olarak yer alıyor.
Viyolonsel repertuarının en sevilen eserlerinden İngiliz besteci Edward Elgar'ın viyolonsel konçertosu İrem Yüksel Ozan'ın solistliğinde çalınacak.
Ayrıca Volkan Kartal ve Özgün Çakıcı ölümsüz besteci Joseph Haydn'ın iki korno ve orkestra için konçertosunu seslendirecekler. Etkinlik saat 20.00'de başlayacak ve konseri orkestranın daimi şefi Dağhan Doğu yönetecek.

Otoparkta endişe veren durum var

"Nilüfer, Özlüce bölgesi, 29 Ekim Mah.'ndeki Bursaspor Te-sisleri arkasında Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı karşısındaki 501. Sokak'ta binek araçları için yapılan park yerlerine geceleri TIR kamyonlarına ait dorseler, eşya nakliye kamyonları ve kum-çakıl taşıyan ağır tonajlı kamyonlar park ediyorlar..
Bu durum bölgede hem görüntü kirliliği yaratıyor. Hem de güvenlik açısından sakıncalı durumlar yaratabilir endişesi içindeyiz..
Bahsettiğim ağır tonajlı yük taşıyan araçların park yerleri kesinlikle burası olmamalı.
Belediyeler bu tür araçlar için ayrıca özel park yerleri ayırmış durumda. Bu araçlar oraya park edilmeli.
Kötü durumun ortadan kaldırılmasını talep ediyorum. Saygılarımla."
Oğuz GÜREN

Anlamsız trafik işareti değişti"

Ulucami taraflarında bir işim vardı. Oraya gittiğimde bir süre önce köşenizde çektiğim fotoğrafla birlikte yayınlanan anlamsız bir trafik işaret levhasının kaldırıldığını ve yerine yeni bir trafik işaret levhası konulduğunu görünce sayın ilgililerin gösterdiği duyarlılık karşısında sevindim. Yeni levhanın da fotoğrafını çektim.
Eski fotoğrafla birlikte köşenize yenisini de gönderiyorum.
Eski levhayı çıkartıp, yerine kurallara uygun şekilde 'sola dönülmez' levhasını koyan ilgililere ve size tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum. Hürmetlerimle."
Namık ARTAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.