Hava Durumu

Başkanlardan 'çat kapı ben geldim'!

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 08:08

Yerel seçim tarihi yaklaştıkça belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde ilginç etkinlikler düzenliyorlar.
Örneğin;
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların ev kapılarını çalarak 'çat kapı ben geldim' ziyaretlerine başladılar.
Başkan Sargın geçenlerde ilçenin Boyalıca Mahallesi'ne giderek vatandaşlarla bir araya geldi.
Ayrıca İZBİM çalışmaları yapan ekipler de zaman zaman Başkan'a katılarak, sorunlar ve önerileri dinliyorlar ve yetkililere anında sonuçlanması için talimat veriyorlar.
Sargın, "ziyaretlerde vatandaş düşüncelerini alarak talepleri değerlendiriyor ve şükürler olsun güzel sonuçlar alıyoruz.
Ekiplerimiz sahada yaptıkları çalışmaları ve verileri bizlere tek tek bildiriyor. Çözüm odaklı hareket ederek vatandaşlarımızın memnuniyeti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyor..
Gürsu'yu büyük bir aile olarak sahiplendiklerini vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da "evlerine misafir olduğumuz hemşehrilerimizin, mutluluklarını ve hüzünlerini paylaşarak toplumsal bir geleneği yerine getiriyoruz. Gürsumuz, geleneksel kültürümüzün yaşandığı, toplumsal değerlerimizin yaşam koşullarını şekillendirmeye devam ettiği huzurlu bir ilçe. Evlerine misafir olduğumuz hemşehrilerimizin, Gürsumuz'un gelişimi için bizlere yansıttıkları beklentilerini dinliyoruz.
Bizleri aile sıcaklığında ağırlayan tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuşuyor.
Başkan Işık'ı evlerinde ağırlayan Gürsulular, çaylar kahveler içilirken ilçe için talep ve önerilerini ilk ağızdan anlatmak ve hoş bir sohbet ortamında, konulara ilişkin detaylı bilgileri Başkan'ın kendisinden öğrenmek olanağını bulmuş oluyorlar.

OTOBÜS TERMİNALİ VE GÜVENLİK AÇIĞI

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde güvenlik açısından olası bazı tehlikeler var.
Terminale ayda bir kez öğrenci uğurlamak için yolumuz düşüyor.
Otobüs terminaline gidenler bilir, terminalin içine güvenlik kontrolü olmadan giriliyor. Yolcunuzu otobüse bindirip dönerken, çıkışta kapı kontrolünden geçiyorsunuz..
Bu nasıl bir güvenlik anlayışı?. Çünkü terminalin iç kısmına girerken de gerekli güvenlik kontrolleri yapılmalı.
Malum; terör olaylarının en azgın olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Teröristler elini kolunu sallayarak, terminale tehlikeli maddeler sokup bavulu da terminalde bırakarak çekip gitseler her şey olabilir..
Allah korusun, bunu düşünmek bile korkunç. Her gün binlerce kişinin giriş yaptığı terminal, felaket alanına çevrilebilir.
Saygıdeğer Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve terminal güvenlik yetkilileri;
Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yaşanılan bu güvenlik açığını acil olarak kapatmanızı istiyorum.
Saygılarımı sunarım." - İhsan ORAK

AŞILAR BİTMİŞ

"152 Evler bölgemizdeki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda öğrencilere aşı yapılması için bir çalışma yapıldı.
Ancak öğrencilerimizin yarısı olan 3. snıflarda öğrenim görenler aşılanabildi ve gerisi de aşılanamadı.
Bunun sebebini ise gelen ekip aşıların bittiği şeklinde belirttiler. Bu yüzden öğrencilerin yarısı aşılandı yarısı aşılanamdı..
Bu işi organize eden resmi kurumlar bu okulumuzda kaç öğrenci bulunduğunu sorup öğrenmediler mi?. Neden tedariksiz geldiler?
Kandilerini 'aşılanacağız' diye hazırlayan ancak aşılanamayan öğrencilerimiz çok tedirgin oluyorlar. Çünkü geriye kalan öğrenciler için aşının ne zaman yapılacağı bilinmiyor.
İlgililerin dikkatlerine sunarız." - Tacettin TORUN

MİLLET MAHALLESİ ADETA DERT KÜPÜ

"Yıldırım ilçemizde bulunan Millet Mahallesi sakinleri arasındayız.. 1993 yılında kurulan mahallemizden çevre yolu geçince semtimiz adeta bu yol yüzünden ikiyi bölündü.
Çevre yolunun alt kesiminde kalan bölge ise sanki yetkililerce unutuldu gitti. Hiçbir ilgi, bakım ve çalışma yok.
Doğalgaz bağlanmadığı için kış aylarında yakılan sobalardan ve bacalardan çevreye yayılan kapkara dumanlarla bölgemiz hava kirliliğiyle iç içe yaşıyor, her taraf simsiyah bir duruma dönüşüyor.. Nefes almakta zorlanıyoruz.
Ayrıca Mülk Sokak'ta bulunan bir binanın bahçesi de tavuk çiftliğine döndü. Boş arsada beslenip yetiştirilen kümes hayvanları yüzünden her taraf pislik ve ağır kokularla iç içe.
Millet Mahallemiz'in derdi bu kadarla da sınırlı değil.
Çünkü kurulan Çarşamba Pazarı da ayrı bir dert.
Burada bulunan prefabrik okulu giden-gelen öğrencilerimizin yolu..
Şiddetli fırtına ve rüzgarlar esince tezgah açan pazarcı esnafının çadırları, tenteleri çocuklarımızın üzerine düşüyor. Tehlikeler yaşandı.
Ayrıca hurdacılar da burada.. Gürültüleri, yarattıkları kirlilik te herhalde sayın ilgililerce tahmin edilebilir.
Yıldırım Belediyesi sayın yetkililerinin işaret ettiğimiz bu konular üzerinde gerekli incelemeyi acilen yapmasını ve tedbirleri almalarını çok çok rica ederiz."
Çevre sakinleri adına - Nazmiye ÇAVUŞOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.