Hava Durumu

Bayraklaşan Kapalıçarşımız

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2017 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2017 08:16

"Uzun yıllardır işlerim gereği yurtdışındaydım.
Yıllık iznim için ailemle doğduğum Bursama gelince ortaokul ve lise yıllarımdaki yaz tatillerimde çıraklık yaptığım Kapalıçarşımızı ziyaret etmek istedim.
Kapalıçarşı yapılan restorasyonla değişmiş ve daha da güzelleşmiş..
Bu şehrin en önemli ticari merkezi olan tarihi çarşımıza girer girmez karşılaştığım manzara karşısında büyük bir heyecan duydum, inanın gözlerim yaşardı. Çünkü çarşımızın her tarafı şanlı Türk bayraklarımızla süslenmişti. Çarşımız sanki bir gelincik tarlasını andırıyordu.

Ayrıca büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir portresi de bu güzelliği tamamlıyordu.
Tarihi Kapalıçarşımız resmen bayraklaşmıştı.
Evet, birlik ve beraberliğimiz konusunda yaşanmış olan büyük felaketlerde hemen kolları sıvayan ve felaket bölgelerine gönderdikleri kamyonları yardım malzemeleriyle dolduran çarşı esnafına minnettarım.
Yıllardır yurtdışında, yaban ellerde ekmek parası peşinde olan bizlerin bu hassasiyetine farklı boyutlar ekleyen bütün esnaf ağabeylerime teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyor, işlerinde başarılar dilerken yaşama veda edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.
Saygılarımla.."

M. Nejdet YILMAZ

*Kaldırıma ne oldu?

"Osmangazi, Hamitler Mah. Hamidiye Cad. Özkul Camisi tarafında yaşıyor ve her gün bu caddenin Pazartesi Pazarı'na giden yolu kullanıyorum. Fakat ara sokak girişi ile 120 kapı no'lu bina arasına geldiğimde kaldırım son buluyor.
Daha önceden burada kaldırım vardı fakat kaldırım yenilenmesi sonrası şimdi yok edildi.
Muhtemelen arsa sahibi kaldırım kendi arsasında kalıyor düşüncesiyle buraya paletler yardımıyla bahçe duvarı yapmış.
Buradan geçen yayalar çoğunlukla araçların sürat yaptığı anayoldan gitmek zorundalar. En önemlisi küçük çocuğu olan anneler bebe arabalarıyla ana yola iniyorlar. Bu da kaza yaratabilir.
Belediye o kadar vergi topluyor da vatandaşa niçin kaldırım yapılmasını sağlamıyor?. İnsanların hayatı niçin hiçe sayılıyor.
En kısa zamanda çözüm bulunup kaldırımın tekrar yapılmasını istiyoruz.

Mahalleli adına Kenan MUTLU

*Üniversite'de kan verme sorunu

"Uludağ Üniversitesi sağlık kuruluşlarının çalışmalarını takdir ediyorum.
Ben, bir özel sektör çalışanıyım. Sağlığımız için her zaman izin alamıyoruz. Öğle arası kan vermeye gitmek istediğimde önce poliklinik hesabı açtırmam isteniyor. Fakat öğle arasında polikliniklerdeki bilgi işlemlerde hiç kimse bulunmuyor.
Hematoloji Bilgi İşlem'i arayıp telefonla hesap açtırmak istiyorum deyince yasak olduğu söyleniyor ve açılmıyor. Kan verme laboratuvarında nöbetçi yok. Kan verebilmekteyiz fakat poliklinik bilgi işlemden hesap açılmadan işlem yapılmıyor. Bu sorunla karşılaşmamak için ya poliklinikten sadece kan vermek için hesap açılması iptal edilmeli ya da hesap açma işlemi laboratuvarda kan verme işlemi yerinde yapılmalı. Veya poliklinik bilgi işlem birimindeki personel zaten 2 kişi. Öğle paydosuna sıra ile nöbet tutabilirler.
Diğer konu özel muayene olanlar için saat 17.00'den 19.00'a kadar laboratuvarda kan verme kolaylığı sağlanıyor. Biz kan vermek için gittiğimizde bizim poliklinik hesabımız açılmadığı için kan verme işlemi gerçekleşmiyor.
Orada laboratuvar kaydını yapan arkadaşa poliklinik hesabı açma yetkisi verilse sorun çözülür. Bu kolaylık mesai saatlerinde özel sektörde çalışanlara niçin kolaylık sağlamıyor. Yıllardır aşamadığımız bir konu bu.
İlgililerin dikkatine sunuyorum..

Kenan K.

*Akrobatik hareketler

"Bursa Hakimiyet gazetesinde vatandaşların sorunlarına yer verme konusundaki yazılarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim.
Bizim sorunumuz; Alemdar Mahallesi, 2.Uçak Sokak kısmında yola yapılan asfalt sonucu şimdi yolda biriken yağmur suları. Çünkü buradan geçebilmek için artık akrobatik hareketler yapmak durumunda kalıyoruz.

Özellikle çocuklar ve yaşlılarımız büyük zorluk çekiyorlar.
Söz konusu olumsuzluğa ait fotoğraflar 2.Uçak Sokak ve 4. Sümer Sokak girişlerindeki su birikintilerini yansıtıyor.

Yayınlanmasını ve ilgililerin de gereken iyileştirmeyi yapmalarını rica ediyoruz."

Şefik SEVİM

*Yeşil Bursa'nın kurumuş ağaçları

"Şehrimizin anacaddelerindeki kaldırımlarda bulunan ağaçların bazıları kurumuş bir halde. Bazıları da kurumuya yüz tutmuş dallarından belli.
Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün ilgili ekipleri bu konuda gerekli incelemeyi yapmalı ve kurumuş ağaç dallarını kesmeli. Tamamen kurumuş olanları da sökerek yerlerine yenilerini dikmeli..
Çünkü bu şehir Yeşil Bursa!.. Kurumuş ağaçlar olmamalı.."

Ecz.Oryal KAHRAMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.