Hava Durumu

Belediye otobüsü ile şehirlerarası yolculuk!

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2017 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 09:16

Mutlu pazarlar sevgili okurlar
Gazetemiz Haber Müdürü Bilgehan Hacıoğlu yorucu bir iş günü ve devamındaki nöbetten sonra evine dönerken ilginç bir olayla karşılaşmış.
Yayınlıyor ve 'Şurada yaz tatiline ne kaldı? Tatil yörelerine de daha nice güzel yolculuklar kardeş' diyorum:

"Geçtiğimiz 9 Aralık 2017 Cumartesi gecesi saat 22.00 sularında evime gitmek üzere her zamanki gibi 95/A hat nolu belediye otobüsüne İstanbul Caddesi'ndeki bir duraktan bindim.
Fakat o da ne?.. Araca biner binmez çok şaşırdım?.. Çünkü otobüsün dış görünümü tamamıyla bildiğimiz belediye otobüsü gibi.
Ama içi de şehirlerarası yolcu otobüsünden farksız..
Tek farkı validatör (kart okutma cihazı) yerleştirilmiş olması.

Bir an yanlış otobüse mi bindim diye düşündüm.
Otobüsün korsan olabileceği bile geçti aklımdan. Otobüsün pencerelerinde perdeler, çok rahat koltuklar ve her taraf pırıl pırıl, tertemiz, ışıl ışıl..
Yolda giderken 'uygun bir yerde yarım saat de ihtiyaç molası verecek mi yoksa' diye bir espri yaptı yanımdaki bir hanım yolcu.. Gülüştük..
BURULAŞ şehir içi taşımacılığından sonra yoksa şimdi de şehirlerarası yolculuğa da mı el attı acaba, ne dersiniz?.
Bu otobüs BURULAŞ bünyesindeki otobüs filosuna nasıl dahil oldu diye düşünmekten kendimi alamadım? Ve bu enteresan yolculuğu sizinle paylaşmak istedim.
Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Mesai saatleri öncesi ve iş çıkışı saatlerinde Şehirlerarası Otobüs Terminali ile kent merkezi arasındaki hatlarda yolcu çok fazla olduğu için seferlerin daha sık aralarla yapılması şart.
Mevcut otobüsler yetersiz kalıyor. Bursalılar, balık istifi yolculuğu doğrusu hiç hak etmiyor.
Bu bağlamda yeni otobüslere de ihtiyaç olacaktır elbette. Kim bilir; belki de bahsettiğim otobüs, Terminal hattında yapılacak revizyonun bir işaretidir.
Bekleyip, görelim.." Bilgehan HACIOĞLU

'Yürümek karda zordur'

Bursa'ya henüz kar düşmedi daha ama Uludağ kayak sevdalılarını bağrına basmaya başladı.
Ünlü şarkıcı Adamo'nun o güzel şarkısı nasıl unutulur?: 'Her Yerde Kar Var.' Şarkıda 'Yürümek karda zordur/ Gelirsen bak aşk budur' diyor.
Diyor ama Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gültekin Hobikoğlu da, 'Karda uzun yürüyüşler riskli' uyarısı yapıyor ve:
"Fiziksel aktivitesi az olanlar ile düzenli egzersiz ve yürüyüş yapmayanlar daha fazla risk taşır. Düzenli yürüyüş ve egzersiz yapmıyorsanız, karda uzun yürüyüşe dikkat. Ağır eforlardan kaçının. Kapalı spor salonu veya alışveriş merkezinde yürüyün. Düzenli egzersiz yapanlar hava çok rüzgarlı değilse, karda uygun koruyucu kıyafetle yürüyüş yapabilir. Ama her zamankine göre daha düşük tempo ve sürelerde yürümeleri uygundur. Kayak, dağ yürüyüşü gibi sporları yapacaklarda kansızlık, kalp ve akciğer hastalıkları varsa doktorlarına danışmaları gerek. Sanılanın aksine, dağların yükseklerinde hava daha temiz ama oksijen miktarı deniz seviyesine göre daha düşük. Kalp ve akciğer hastaları yüksek irtifada bir de ağır efor sarf ederse kalp krizi ve ciddi solunum yetmezliği yaşama ihtimalleri yüksek' diye ekliyor.

Vali Küçük çini plaka imzaladı

Vali İzzettin Küçük geçenlerde İznik Çini Eğitim ve Öğretim Vakfı'nı ziyaret etti.
Küçük, 'Vakfın yaşamasında, kuruluşundan beri büyük emeği ve katkısı olan, kendini çini sanatına adamış, Prof. Dr. Işıl Akbaygil hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu sanat dalının daha da yaygınlaşması, gelişmesi ve daha nitelikli eserler ortaya koyabilmesi için bizler de Bursa Valiliği ve BEBKA olarak çini sanatına destek olacağız.

İznik çinisi geçmiş çağlardan günümüze güçlü şekilde talep edilen bir sanat ürünü. İznik çinisi marka anlamında da her geçen gün daha da talep görüp değerleniyor. Bu güçlü merkezin yaşatılması için sağladıkları katkılardan dolayı İznik Belediye Başkanımız ve Kaymakamımıza da teşekkür ederim." dedi.
İznik Çini Vakfı atölyelerinde çininin tüm yapım aşamasını gözlemleyen Vali Küçük desen atölyesinde de bir çini plaka imzaladı."

Yeni çıkan bir kitap

TADIN KIYISINDA: Yazar Ayla Özberk, 'Tadın Kıyısında' kitabında üç başlıkta öykülerini biraraya getirmiş. Yaşanırken acı tatlı, umutlu ve buruk lezzetler oluşturan ve tıpkı kekik, tarçın, zencefil gibi damakta izler brakılan anılar var bu öykülerde.
Eser, Ruhun Gıdası Kitaplar tarafından kitapçılarda.

Pazar neşesi

SÜT: Öğretmen sorar?. "Söyleyin bakalım çocuklar biz hangi hayvanların sütünü içeriz?"
Henüz birinci sınıf öğrencileri cevap yarışına girerler: "İnek, keçi, koyun.."
Küçük Ayşe de parmak kaldırır ve "biz sütçümüzün getirdiği sütü içiyoruz öğretmenim!.." (Teşekkürler Beril YILMAZ)

Özlü sözler

-"Varlığınızla kıymetinizi bilmeyenleri, yokluğunuzla terbiye ediniz." -Mevlana
- "Metodu olan topal, metotsuz koşandan daha çabuk ilerler." - Francis Bacon
-"Acı seni daha güçlü yapar. Korku daha cesur, kırık bir kalp ise; seni daha akıllı yapar."
-"Öğüt vermek kolay, örnek olmak zordur." - La Rochefaucauld (Derleyen Ali ÇAMÖZ'e teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.