Hava Durumu

Beş yüze yakın kontrolsüz yanan elektrik ampulü var!

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 07:42

"Bursa Halk Kütüphanemiz dört hafta kadar önce restorasyondan geçerek İpekçilik Caddesi'ndeki eski yerine taşındı. İçi de, dışı da, bahçe düzenlemesi dışında çok güzel hale getirilmiş..
Taşındığından beri on beş günde iki kez ziyaret ettiğim kütüphaneye ilk gidişimde, düzenleme bitmediğinden kitaplara ulaşma imkanım olmadı.
O gün kapı girişinden itibaren tüm aydınlatma lambalarının, yaşanan gündüz saatlerinde de yandığını gördüm. Belki deneme ve kontrol içindir diye düşündüm.
Ama iki gün önce son gidişimde yine aynı durumla karşılaştım.
Girişteki çocuk kitapları ve okuma salonu ve üst kat herkese açık. Yetişkin kitapları, akademik kitaplar ve okuma salonları, üst kat idari bölümler, alt kat zemin konferans-toplantı salonu ve arşiv odalarındaki beş yüz civarında gömme tavan aydınlatma lambalarının tamamı yanıp duruyordu.
Giriş katı ve salondaki görevlilere ve orada karşılaştığım bir kişiye daha bunların gündüz olmasına rağmen neden söndürülmediğini sordum?. İsrafa yazık değil mi diye sitem ettim!.
Aldığım cevap binanın tamamının tek bir anahtar şaltere bağlı olduğu için sabah 08.30'dan akşam 18.00'deki temizlik saatine kadar yandığını duyunca şaşırdım. Gereğinin yapılması için de ilgilenilmediğini duydum.
Bir taraftan ülke için enerji tasarrufu diyeceksiniz, diğer taraftan resmi bir binanın aydınlatma sistemini gün boyu açık tutacaksınız. Bu nasıl iş doğrusu anlayamadım?.
Buna bir çözüm yolu elbet var. Önerim şu:
Beş yüz kadar ampulün yerinden çıkartılıp iptal edilerek depo yedeğine alınması ve mevcut her kata birer anahtar konulup 'hareket algılayıcı sensör' özellikli toplam seksen civarında tanesi 25-30 TL.'lik duylardan takılıp yüzde 60 elektrik tasarrufu yapılabilir.
Nasıl iş kabulü yapılıyor, nasıl aydınlatma projesi yapılıyor; merak ediyorum?
Önerim acaba dikkate alınır mı dersiniz? Saygılarımla."
Necmettin ŞENGÜL

TEŞEKKÜR PANOSU

Dr. Nihat Adam'a
"17 Mart 2018 Cumartesi günü yaşadığım bir diş rahatsızlığı nedeniyle Ataevler Diş Polikliniği'ne başvurdum.
Diş hekimi Sayın Doktor Nihat Adam büyük bir nezaket ve duyarlılıkla gerekli çalışmayı yaparak yaşadığım sorunu çözdü.
Kendisine çok teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Perşembe Pazarı ne zaman kapatılacak?

"Nilüfer ilçemizdeki Barış Mahallesi'nde perşembe günleri kurulan 'Perşembe Pazarı' için semt sakinleri olarak burasının üzerinin kapatılmasını belediyemizden rica etmiştik. Çünkü yağışlı havalarda bizler güç durumda kalırken, hava muhalefeti nedeniyle pazarcı esnafının çoğu da buraya gelip tezgah açamıyorlar.
Bu ricamız üzerine Nilüfer Bld.'nin uzun süre önce köşenizde yayınlanan bir yazısında 'programa alındı' gibisinden bir cevap almıştık.
Ama aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen durum hep aynı, değişen bir şey yok.
Pazar yerimizin üstünün kapatılması acaba unutuldu mu?.
Dileğimizin dikkate alınmasını saygılarımızla rica ediyoruz."
F. Evrim ÖZDEMİR ve komşuları

Su paralarını seve seve öderiz

"Bursa'nın en güzel kıyı şeridini kapsayan Gemlik'in Belediye Başkanı Sn. Refik Yılmaz yaz sezonlarında sayfiye bölgesi Kumla nüfusunun 120 bin kişiyi bulduğunu söylüyor ve 'Ama bundan pay alamıyoruz. Çünkü yazlıkçılar Kumla'ya kayıtlı görünmüyorlar' diyor.
Gemlik Belediyesi ise para derdinde ve ilçeye hizmet vereceğim diye çırpınıp duruyor.
Kumlamızda yaz sezonlarında nüfus 120 bini buluyor ama sadece bir tane sokak çeşmemiz var.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'zamanı gelince yapılır' diyor da 20 seneden beri bir sokak çeşmesi yapılamadı.
Kumla'ya gelen günübirlik konuklarımızın elini yüzünü yıkamaları ve bir iki yudum su içebilmeleri için Ulucami'nin oradakine benzer bir meydan çeşmesi şart.
Gemlik Belediyemiz Kumla'da denize girenler için belki yüz adet duş yaptırdı. Hiçbirinde su saati yok.
Ama Kumla'da oturanlar denizden çıkıp duş alanların kullandığı suyun parasını tıkır tıkır ödüyorlar.
Belirttiğim gibi iki meydan çeşmesi yaptırılsa onun harcadığı suyun parasını da seve seve öderiz.
Saygılarımla.."
H.B

Kuş evleri renk katıyor

Yıldırım Bld. hayvanları koruyup yaşam haklarına saygı duyan anlayışla ürettiği projelerle ilçenin sevimli sakinlerine barınma alanları oluşturuyor.
Kuş evleri Yeşil Türbe, Emirsultan ve Yıldırım Beyazıt Camii gibi tarihi ve turistik merkezler başta olmak üzere şehirdeki muhtelif park ve yeşil alanlara yerleştirilen sevimli evler ilçeye ayrı bir renk katıyor.
Bld. Veteriner İşleri Md. bugüne dek 3 büyük ve 109 küçük kuş evinin belirli dönemlerde bakımını yapıp kuşlara yem de bırakıyor. Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali 'Sevimli dostlarımız bizlerden yalnızca şefkat bekliyor. Bir yandan kaderine terk edilen sokak hayvanlarının tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi çalışmalarımızı aksatmadan sürdürürken, diğer taraftan kuş evleri, kedi evleri yerleştiriyor, onların yemlik ve su odaklarıyla temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.