Hava Durumu

Beşevler trafiği rahatlatılabilir

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 07:35

Kent trafiğinin rahatlatılması için yapılan çalışmalara okurlarımızdan da ilginç gözlem ve öneriler gelmeye devam diyor.
İşte bunlardan biri daha:

"Dünkü köşenizde yayınlanan iletimde Carrefour ve Beşevler kavşaklarında arapsaçına dönen ve yeşil ışık yandığında kavşağın ortasında sıkışıp kalan araçların yarattığı olumsuzluğun önlenmesi için bazı önerilerimi yayınlamıştınız.
Bugün, Beşevler trafiği için incelenmesini rica edeceğim bir diğer önerim Eğitimciler Cad.'nin Orhaneli yoluna bir başka kavşakla bağlanması şeklinde. Orhaneli kavşağı, Odunluk'tan gelen yükü kaldıramıyor.
Bu nedenle hem Orhaneli kavşağını rahatlatması hem de Eğitimciler Cad.'nden Orhaneli yönünde bir süre ilerleyerek sola 'U' dönüşü yapacak şekilde Orhaneli yoluna Carrefour yönünde çıkış yapılacak alternatif bir güzergah oluşturulursa Yıldırım Cad.'ndeki ağır trafik yükü rahatlar ve trafik akışına faydası olur.
Böylece Eğitimciler Cad.'nden önce Konak Cad.'ne, oradan da Beşevler ve Yıldırım Cad.'ne çıkmak zorunda kalınmaz.
Bu dönüş uygun bir noktaya yapılabilirse Orhaneli Cad.'nden gelip Beşevler Eğitimciler Cad.'ne dönmek isteyenler için de gerçekten büyük bir rahatlama sağlanır..
Dar bir mesafede iki ayrı kavşak olması olumsuz gibi görünse de yoğun trafik yükünü farklı caddelere dağıtmak anlamında yararı olacağını düşündüğüm bu önerim için yetkililerce simulasyon yapılarak getiri ve götürüleri rahatça incelenebilir.
Saygılarımla." - Serkan ÖZGİRAY/
End.Yük.Müh.

Karanlıkta yürüyüş ve antrenmanlar!..

"Akşamları yürüyüş yapmaya gittiğimiz Atatürk eski Stadyumu çevresindeki aydınlatmaların yanmadığını gördüğümde 'bu nasıl hizmet?' diye düşünmüyor değilim.
Yürüyüşe eşi ve çocuklarıyla gelen ailelerin de sitemle buradan hemen ayrıldıklarına tanık oluyorum
Zifiri karanlıkta nasıl yürüyüş yapalım?. Tehlikelerle karşılaşılabilme olasılığı her an var.
Ayrıca kendilerini spora adamış öğrencilerin karanlıkta koşarak antrenman yaptıklarını da görünce üzüldüm. Hani güzel bir meydan olacaktı burası?.
Eğer ışıklandırmalar yanmazsa ilerleyen zamanda Atatürk eski Stadyum Meydanı maalesef kötü alışkanlıkların kullanılabileceği yer olabilir endişesindeyim.
Çünkü daha şimdiden bazı duvarlara sprey boyayla yazılar yazılmış.
Yetkilileri göreve davet ediyor ve gerekli olan ışıklandırmaların yapılmasını rica ediyorum." - Mehmet DEMİRCİ

Meşk-i Ahenk'ten büyük bir konser

"Bursa Kız Lisesi Mezunlar Derneği olarak okulumuzdan mezun olup üniversitede yüksek öğrenim gören ve maddi durumu iyi olmayan on üç öğrencimize burs veriyoruz.
Burs giderlerini karşılamak için bir konser düzenledik.
Gazetenizdeki köşenizden bu konserimizi duyurmanızı rica ediyoruz.
Meşk-i Ahenk Topluluğu sanatçılarının Türk Sanat Müziği Konseri bu gece saat 20'de Nilüfer, Ataevler, Uğur Mumcu Sahnesi'nde. Tüm müzikseverleri bekliyoruz. Saygılarımızla." - Dernek yönetim
kurulu adına Ebru KALFA

Akçalar'a ATM gerek

"Akçalar sakinleri olarak Bursa'da faaliyet gösteren banka yöneticilerinden ricamızdır.
Akçalar'da bir banka ATM cihazı yok.
Sadece çok uzaktaki Kerevitaş yanında tek bir bankanın ATM'si var o da çok uzakta kalıyor.
Halbuki burada çok sayıda emekli, yaşlı hasta insan var. Banka işlemleri Akçalar'dan mecburen epey uzağımızdaki banka ATM'lerine gitmek zorunda kalıyoruz.
Sesimizin duyurulmasını ve talebimizin karşılanmasını rica ediyoruz.." - İsmail GÜLEÇ

Huzurevi sakinlerinden 'Huzurlu Eller' sergisi

Nilüfer ilçesinde gerçekleştirilen sanatsal etkinlikleri devam ediyor.
Bu kez de Nilüfer Bld. İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi'nin sanatçı sakinleri, ilk sergilerini Yaşlılar Haftası'nda açtı.
Ahşap ve taş boyama eserlerin yer aldığı 'Huzurlu Eller' sergisi büyük beğeni topladı.
Sergi, Nilüfer Bld. Halk Evi Sergi Salonu'nda bugün son kez izlenebilecek.
Birbirinden ilginç eserlerin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Md. Seden Bozbey ile Nilüfer Bld. Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu da katıldı.
Sergi açılışında Bşk. Mustafa Bozbey, huzurevi sakinlerini çalışmalarından dolayı kutladı. Huzurevi sakinlerinin misafir değil, ev sahibi konumunda olduğunu söyleyen Bozbey, 'Önce insan' ilkesiyle huzurevi sakinlerinin hoşça vakit geçirebilmeleri için gereken her şeyi yaptıklarını söyledi ve 'yaşam güzel. İnsanların da yaşamı güzel bir şekilde tatmalarını arzu ediyoruz. İşte bu yaşamı da güzelleştiren dostluklar, birlikte ürettiğimiz değerlerdir. Bu tür etkinlikler, artarak devam edecek' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.