Hava Durumu

Beton mikserleri niye denetlenmiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2017 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 08:55

"İnsan bazen kime kızacağını şaşırıyor doğrusu?..
Geçenlerde özel aracımla ailece Mudanya'ya gittik. Bursa'ya doğru dönerken Mudanya çıkışında yanımıza üzerinde Bursa Beton yazılı 16 CEA 53 plakalı bir beton mikseri yanaştı.
Bir süre sonra dikkatimi çekti. Beton mikseri aracının arkasından yerlere çeşmeden sular akıyor gibi devamlı beton dökülüyordu.


Bu durum özellikle motosikletli sürücüler için büyük bir tehlike. Böylesine büyük bir firmanın bu beton mikserlerini ve sürücülerini yola çıkmadan önce denetlemesi gerekmiyor mu?
Yol boyunca asfalta dökülen bu betonlar için mikser araçlarına kapatma aparatı takılması gerekmekte. Bu gerekliliği de Avrupa'ya çeşitli ülkelere yaptığım seyahetlerden biliyorum.(Fotolar ektedir)
Ne yazık ki bu denetim mekanizması olmayınca, böyle sorumsuzlukları da göz göre göre yaşamak zorunda bırakılıyoruz.. Dikkatlere saygıyla sunarım. - " Volkan T.

Nilüfer'den bir yanıt

"Köşenizde yayınlanan 'Madalyonun diğer bir yanı da var' başlıklı bir okura ait uyarı yazısı üzerine gereken araştırma yapılmıştır.
Bahse konu olan Çalı Mahallemizdeki sokaklarda yapılaşma devam etmekte olduğundan asfaltlama çalışması yapılamamaktadır.
Altyapı kurumlarının çalışmaları tamamlandıktan sonra kurum olarak gereken çalışma yapılacaktır." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Karanlık bir bulvar

"Nilüfer ilçemizde bulunan, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı'nda cadde üzerindeki bazı sokak aydınlatma lambaları uzun zamandan bu yana maalesef yanmıyor.
Acilen ilgili onarım ekiplerinin soruna el atmalarını rica ediyor ve şimdiden kendilerine peşin teşekkürlerimizi sunuyoruz.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Kullanamadığımız internete para

"Geçen mart ayında evimi taşıdım. Yeni taşındığım evime internet ve telefon hattımı nakil yaptırabilmek için Türk Telekom'un bağlı bulunduğum şubesine gidip başvurumu yaptım.
Ancak bana yeni taşındığım binanın sokağında hat bulunmadığını söylediler ve telefon hattımı dondurabileceklerini belirttiler.


İnternete sıra gelince bunu yapamayacaklarını söylediler biz de buna karşın internetin kapanmasını hat çekilince tekrar başvuru yapıp yeni internet alırız dediğimizde taahhütnemede belli süreli imzalı sözleşme gereği internetimizi kapatamayacaklarını söylediler.
Bunun üzerine biz de daha yetkili makamlarla görüşüp üç ay (dondurabildik) süreyle askıya aldırabildildik internet hesabımızı.
Daha sonra sokağımıza hattın döşendiğini öğrendik ve haziran ayından beri sadece biz değil binada oturan bütün komşularımızla başvurularımızı gerçekleştirdik fakat sonuç alamadık ve bizim askı süremiz de dolduğundan haziran ayından beri kullanmadığım internetin faturalarını ödeyip durmaktayım.
Türk Telekom İnternet (TTNET)'ten bu konuda şikayetçiyim. En kısa sürede şikayetimin köşenizde yayınlanıp ses getireceğinden eminim.
Saygılarımla.." Zeliha COLFA

Piknik dönüşü trafik çilesi

"Bursa'da yaşanılan trafik çilesinin önüne geçilmesi için bir uyarıda da ben bulunmak istiyorum.
Orhaneli ile Bursa arasındaki karayolunda özellikle hafta sonlarında oldukça büyük trafik çilesi yaşanıyor..
Özellikle Doğancı Barajı çevresine pikniğe gidenlerin yoğunlaştırdığı karayolunda akşam saatlerindeki dönüşte araçlar adeta tampon tampona ilerliyorlar.

Bu durum da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor.


Söz konusu güzergahtaki yol kenarlarında bazı çalışmalar nedeniyle de trafik zaman zaman çok aksıyor.
Çekip köşenize gönderdiğim fotoğraflar da bunun somut bir örneği. Dikkate alınıp gerekli iyileştirmelerin yapılması ricasıyla saygılar." (Haber Hattı)

Tatilde mağduriyet

"Kestel'deki Şevket Yılmaz Polikliniği normal çalışma günlerinde 12'den sonra çalışmadığı gibi bayram tatilinde de 10 gün kapalıydı.
Çok kişi bu uygulamadan dolayı oldukça mağdur duruma düştü..
Konuyu sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyorum. (Haber Hattı)

Nilüfer'e yeni çağdaş heykeller

Nilüfer Belediyesi'nin çağdaş heykel sanatının Türkiye'deki öncü sanatçısı olan Kuzgun Acar adına 2007 senesinden bu yana düzenlediği uluslararası 'Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nun altıncısı dün başladı.

Bu sene 26 Eylül'e kadar gerçekleştirilecek olan etkinlikte ülkemiz ve yurtdışından katılan dokuz heykel sanatçısının üç hafta süresince eserleri Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki Hastane Alanı'nda halkın izlenimine açık olacak.
Etkinlikte oluşturulan eserler daha sonra Nilüfer'de bulunan çeşitli parklara yerleştirilecek.
Bursa'yı çağdaş heykel sanatıyla buluşturacak olan uluslararası sempozsyumda geçen yıllarda yapılan eserler de Nilüfer ilçesinde bulunan çeşitli parklara yerleştirilmişti.
Heykele ilgi duyan sanatseverler ayrıca sempozyuma katılan sanatçılarla da tanışma fırsatı bulacaklar yine.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.