Hava Durumu

Beyazıt Caddemiz adeta tüyü yolunan kuşa döndü!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2020 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 09:02

Yıldırım Bld. bünyesindeki tesislerde üretip kendi ihtiyacını karşıladığı asfalt çalışmalarıyla bölgeyi fotodaki gibi modern ve yapıyla kavuşturma çabasında.
Ancak ilçedeki bazı kesimlerden ilginç yakınmalar da var. Örneğin semt sakini H.B'nin değindiği konu çok şaşırtıcı. Benzer sorun da okurum Gülden M. imzasıyla pazartesiye..

"Yıldırım Bld.'si eski adıyla Eğitim, yeni adıyla Beyazıt Cad.'ni genişletme uygulamasını Marmara Depremi öncesi yaptı. 1400 üzerinde yapı kamulaştırıldı. 1998'lerde yıkılan evler için sadece moloz parası ödendi. Ardından da büyük deprem.
Sonraki yıllarda yol yapımına başlandı. 3 şerit gidiş, ortada 1,5 m. yeşil alan tekrar 3 şerit geliş olmak üzere 6 şeritli güzel ve güvenli bir yol oldu. Ölümlü kaza da olmadı.
Yol, uzun zaman huzur içinde kullanılırken bir gün dozer, kepçe ve asfalt kesici makinalar geldi. Başladılar asfaltı kesmeye!. Amaç; kaldırımı genişletmekmiş. Oysa bizler yolun bu halinden memnunduk.
Ama dinlerler mi bizleri?.. İhale alan firma ise mutlu. 8 km.'lik yol sağlı-solu 2 şerite düşürüldü. Yani 4 şerit. Kaldırımlar otoyol (!) gibi daha genişlerken kazalar da başladı. Devamlı klakson sesleri. Ama işin ilginci; aradan 2 yıl ya geçti, ya geçmedi dozer, kepçe asfalt kesiciler
burada tekrar çalışmaya başladı..
Buyrun bakalım; kez de çok genişlemiş kaldırımların yarısı kesilip taş döşenmez mi? 8 km gidiş 8 km de geliş.Ve artık kamyonlar, otobüsler yol boyunca park eder oldu burada. Servis minübüsleri, taksiler de ücretsiz park yeri buldular tabii. Ve bu 4 yıl sürdü.
Bir gün yine dozerler, kepçeler, kamyonlar Gökdere yönünden Beyazıt Mahallesi'ne doğru asfalt kesmeye başlamaz mı?. Bu kez 1.buçuk m. kadar derin ve 1 m. çaplı kazı ile yeraltı elektrik kablosu döşendi. Sonra yine toprak dolgusu, asfalt yaması.
Şimdiii; çevre sakinleri meraktayız (!). Acaba tekrar ne zaman burada asfalt kesimi, dozer, kamyon ve kepçeler falan çalışacak? Oysa bizler 6 şeritli caddemizi çok seviyorduk. Durup dururken yıllar içinde caddemiz adeta 'tüyleri yolunmuş kuşa' döndü.. Yıldırım Bld.miz memnun mu acep caddemizdeki bu serüvenden?. H.B

IZGARA DOLABİLİR

"Osmangazi'deki, Muradiye Mah. 2.Hızalan Sokak başında (çınarı geçtikten sonra) yoldaki kazı sonrası asfalt onarılmadı. Toprakla doldurulup bırakıldı.

Ne zaman yağmur yağsa buradaki toprak dolgudaki taş toprak parçaları hemen sırt sırta olan yağmur suyu ızgarası içine gidiyor. Doğal olarak ızgarının içi doluyor. Durum budur. Asfalt onarımı yapılmazsa toprak dolgu iyice derinleşirken ızgaranın içi dolacak ve yağışta da etrafı sel basacak. Hatırlatmak istedim."
Gülümser YILMAZ

KARTALLAR YÜKSEK UÇARMIŞ!..

"Nilufer, İhsaniye Mah. Barbaros Cad.'ndeki Kartallar Sokağı FSM Bulvarı yönünde 15 m. geçince soldaki kaldırım yabani bitkilerle işgal altında.Bir konuğum 'Sadri Alışık'ın Kartallar Yüksek Uçar isimli ünlü bir TV dizisi vardı. Siz de Kartallar Sokak sakinisiniz. Artık bitkilerin üstünden uçabilirsiniz' diye şaka yarıyor.Nilüfer Bld.nin dikkatine saygıyla sunarım."
Atakan ÖZDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.