Hava Durumu

Bir bariyer bilmecesi?

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2020 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 09:02

"Nilüfer, Odunluk Bölgesi'ndeki Mihraplı Köprüsü'nde şimdiye dek pek görülmeyen bir durum yaşanıyor. Köprünün yol kenarında bulunan demir bariyerlerine büyük bir olasılıkla çarpan bir araç upuzun demirleri köprü dışına doğru değil, köprü içene doğru eğmiş..

Bu nedenle de köprü zemini üzerindeki yol epey daralmış.. Sonuçta; köşenize gönderdiğim bu fotoğrafta görüldüğü gibi enteresan bir manzara oluşmuş.

Araç bariyerlere nereden çarptı acaba?.. Böyle içe doğru bir eğim olduğuna göre, dışarıdan çarpmış olması gerekmez mi?. Dışarıdan çarpsa araç köprü dışından mı (!) seyrediyordu yoksa?. Bu da

olanak dışı tabii?. Tam bir bilmece (!).. İnşallah ölen kalan, yaralanan falan olmamıştır..

Geçmiş olsun kardeş!..

Ö. Erdinç ERDEN

TEŞEKKÜR PANOSU

"Nilüfer Arçelik'e:- Arçelik Bayii Günpa Ltd.Şti.nden aldığımız derin dondurucunun evimize ulaşımında Nilüfer Arçelik Servisi, verdiği randevudan talebimiz üzerine aynı gün ve daha erken saatte ürün teslimi ve kurulumu (14.Ağs.2020) yaptı.

Verilen söz ve ayrıca nazik ve seri hizmetleri için teşekkur eder tüm işletmelere örnek olmasını dileriz."

Dinçer EMİR

Ha düştü, ha düşecek

"Nilüfer'deki Çamlıca Mahallesi civarında ikamet ediyorum. Uzun yürüyüşe bu mıntıkadan geçip giderken Oğuz Sokak'a ait tabelanın ne zamandan beri ha düştü ha düşecek bir halde ve asılı olduğu yerde sallanıp durduğunu farkediyorum.

Tabelanın bağlantı yerlerinden biri kopmuş veya yerinden çıkmış. Yani Oğuz Sokak'a ait tabela bu gidişle düşüp kaybolabilir. Belediye Başkanımız Turgay Bey tamirat için ilgililerin dikkat

nazarlarını çeker herhalde.."

E.Öğr.Behiye

Temizlik Okulu

"AVM, hastane, site ve otellerde ortak yaşam alanlarının görünmez kahramanı olan temizlik personeli ile yaptıkları işlere dikkat çekmek istiyorum.

Endüstriyel-profesyonel temizlik ülkemize yurt dışından kopyalanan sistemlerle 1980'lerde geldi. O zamanlar daha profesyonelce yapılan bu hizmet, sonraları sıfır sermaye ile iş kurmaya çalışan işverenlerin ve iş bulamayan vasıfsız kişilerin kazanç kapısı oldu. Son 15 yılda da ulusal firmalar bu pazara girdi. Tekrar örnek alınan sistemlerle sektör az da olsa bilinçli olma yönünde ivme kazandı.

Bu yıl pandemi nedeniyle önem kazanan temizlik hizmetleri sağlığımızı teslim ettiğimiz bir sektör. Firmalar hizmet içi ve görev başı eğitimleri ile kendi imkânları çerçevesinde bu işi profesyonelce yapmaya çalışıyor ama bu sektöre daha fazla önem verilmeli.

'Temizliğin okulu olur mu?' demeyin. Olmalı. Halk Eğitim Merkezleri bu konuda eğitim vermeli, özel kurs ve sertifikası olmalı bu işin. Bir yüksekokul bu sektörde yönetici yetiştirmek için bölüm açmalı. Hijyen, kimyasal, makine kullanımı, halk sağlığı, sanitasyon, çapraz bulaşma, dezenfeksiyon, iletişim, kişisel hijyen ve temizlik metotları derslerden bazısı olabilir.

20 yıldır bu sektördeyim. On görevliden ikisi bu işi olması gerektiği gibi yapıyor ama onlarda da eğitim eksiği var. Unutmayalım vasıfsız personeli vasıflı yapmak elimizde ve bu da eğitimle oluyor. Hizmet içi eğitimlerde personelin eğitim aldıkça kendi güveni ve iş kalitesini arttırıyor. Hepimizin isteği, profesyonelce temizlenmiş ortamda bulunmak.

Saygıyla.

Osman DOĞRUEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.