Hava Durumu

Bir diş sorunu için Yıldırım'a seyahat!

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 08:15

Bir okurumuzdan gelen ilginç bir 'iddia':
***
"Bundan tam bir sene önce, 50 yaşımdam sonra ağzımda ilk kez bir diş eksilecekti.
40'ımdan sonra çıkan 20 yaş dişlerimden birinin ucu kırılmıştı..
Geçen yıl bu zamanlar Ataevler Diş Merkezi'nde filmini çektiler. Ama ameliyatla alınması gerektiği söylendi. Ve 'burada cerrah yok, Beşevler'deki Diş Hastanesi'nde var oraya gitmeniz gerekiyor' dediler.
Öneri üzerine gittim.. Ama oradaki görevli hastanenin bir diş doktoru olduğunu ve onun da doğum iznine ayrıldığını söyledi.
Tam bir yıl sonra 20 Ekim 2018 günü tekrar gittim ve cerrah doktorun doğum izninden hâlâ dönmediğini söylediler.
Ben de gayri ihtiyari 'ikinci bir doğum mu yaptı acaba" deyince görevliler gülümseyerek 'ücretsiz izin aldı' dediler.
Cerrah hanıma bebeğini güle güle büyütmesini dilerim.. Aslında O cerrah hanımda hata yok bence. Çünkü onlarca diş cerrahı KPSS sınavını kazanıp, atama beklerken, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?.
Ben Nilüfer ilçesi, Hasanağa bölgesinde oturuyorum. Taa şehrin öbür ucundaki Mimar Sinan Diş Hastanesi'ne gönderiyorlar beni.
Nilüfer Tapu Müdürlüğü'nü de Yıldırım'a nakletmişlerdi zaten. O da ayrı bir sorun. Sonra da şehir içi trafiği neden sıkışık diye yakınıyoruz.
Oysa Nilüfer ilçesi, adeta il kadar büyük bir ilçe. Yetkililerin ileri görüşlü olması gerekir.
Ne işi var Nilüfer'de olması gereken kurumların Yıldırım İlçesi'nde?
Saygılarımla." - Halil ALTIN

HASTANE ÖNÜNDE GÖL MANZARASI!

"Değerli gazeteniz Bursa Hakimiyet'teki köşenize çekip gönderdiğim bu garip manzara fotoğrafı, her gün binlerce insanın gelip geçmek zorunda kaldığı Doburca Cacddesi'ndeki, Çekirge Devlet Hastanesi'nin önü.
Hemen hemen her yağışlı havada yağmurdan sonra bu cadde maalesef gölden farksız bir duruma dönüşüyor. Her tarafı sular kaplıyor.
Hastaneye gelip giden hastalar, hasta yakınları ve ziyaretçiler de mecburen bu göl sularını zorluk içinde geçerek hastaneye ulaşabiliyorlar.
Bursamız'ın en büyük yatırımcı kuruluşu olarak tanıdığımız BUSKİ'nin sayın yöneticilerinin konuyu dikkate almalarını rica ediyor sorunu önemsemelerini diliyorum. Saygılarımla..."
Alpaslan GÖLCÜKLÜ

BAŞKAN AKTAŞ AT BİNDİ!..

Cumhuriyetimiz'in kuruluşunun 95. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen 'Bursa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları' Ürünlü'de nefes kesen görüntülere sahne oldu.
Yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleneksel sporların değerine dikkati çekti. Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları, Ürünlü Rahvan Atları Tesisi'nde gerçekleştirildi. Bayanlar Atlı Okçuluk gösterilerinin de renk kattığı yarışlarda, farklı kategorilerde sporculara ödülleri törenle verildi. Dereceye giren sporcular, ödüllerini, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elinden aldı.
Daha sonra Başkan Aktaş, at binerek güne ayrı bir önem kazandırdı..

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

'HEMEN O AKŞAM':- "Bursa Hakimiyet Gazetesi 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 17 Ekim 2018 tarihli 'Cumhuriyet Caddesi'ni sel suları basabilir' başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Yazıda Cumhuriyet Caddesi'ndeki mazgalların tıkalı olduğu belirtilmekte, temizlenmesi talep edilmektedir.
Habere konu olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki söz konusu şikayet, haberin yayınlandığı günün akşamında BUSKİ Genel Müdürlüğü Bakım Onarım ekiplerince mazgalların temizliği yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

'VARLIK' 85 YAŞINA GİRDİ

Cumhuriyetimiz'in ilk yıllarında yazar Yaşar Nabi Nayır tarafından kurulan ve Türk edebiyatının 'Amiral Gemisi' olarak yorumlanan, 85 yıldan bu yana da yayınladığı birbirinden güzel eserlerle edebiyatımıza yön veren Varlık Yayınları 85. yaşını kutluyor.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayınlanmaya başlanan aylık sanat dergisiydi. Ve devamlı gelişme göstererek bugüne kadar ulaştı.
Eski basımları 'cep yayınları' olarak, küçük ebatlarda basılmış ve büyük o bir okur kitlesine ulaşmış, Türkiye'de okuma alışkanlığı yaratmıştı.
Bugüne kadar pek çok ünlü yazarımızın eserlerini okurlarıyla buluşturan Varlık Yayınları'nın 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün akşam üzeri saat 19.00'da Nilüfer ilçesi, Nazım Hikmet Kültürevi'nde bir etkinlik gerçekleştiriliyor.
"Varlık 85 Yıldır Gençlerle" söyleşisinde yazarlar Şeref Bilsel, Hatice Meryem, Altay Öktam ve Mehmet Erte hazırlanan programa göre, okurlarıyla bir araya gelip sohbet edecekler ve Varlık Yayınları'nın bugüne dek uzanan serüvenini anlatacaklar..
Söyleşi tüm edebiyat severlere açık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.