Hava Durumu

Bir tabak (!) daha mantı

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2021 08:09

"Geçen 28 Aralık köşenizde 'Sanki sarımsaksız (!) mantı' başlığıyla yayınlanan yazıda bir okurunuzun 'sarımsaksız mantı' benzetmesi ve çektiği fotolar çok hoştu.

Konu; ana caddelerin dönüş yerlerindeki yıkılıp dağılan bordür taşlarıydı. Kendisini kutlarım. Bu benzetme ile konuyu çok güzel ifade etmiş.

Şimdi ben de bu mönüye (!) bir tabak (!) daha sarımsaksız mantı ekliyorum(!). İşyerim; Bursa çıkışı Orhaneli yolunda. Gönderdiğim ilk manzara bu yoldan. Bir araç ya dar gelen bu dönüş yerindeki bordür taşlarını çarparak dağıttı gitti ya da buraya hızla geldi ve güüüm diye çarptı.

İkinci yol manzarası da bizim ikamet ettiğimiz Osmangazi, Hamzabey Mah. Dr. Ekrem Paksoy Sk.'ta cami karşısında yapılan yol onarım çalışması sonrasından.

Hadi bakalım kolay gelsin.."

- Ö.Fahri TAMER

ARSA VAR AMA HASTANE YOK

"Demirtaş, Sakarya Mahallemiz'de Hastane Caddesi üzerinde Ada 753, Parsel 1 olan ve yıllar önce Demirtaş Belediyesi zamanında 'hastane alanı' olarak ayrılan ancak yıllarca bomboş şekilde duran bir arsamız var.

Bu arsa şimdilerde olumsuz bir yaşam içinde olan bazı kişilerin adeta mekanı oldu.

Söz kdnusu arsamıza mahallemizde büyük ihtiyaç hissedilen Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Ambulans İstasyonu yapılmasını Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'den rica ediyoruz.

Saygılarımızla."

Demirtaş Sakarya Mah. sakinleri

YAĞDIR MEVLAM SU!..

"Ülkemizin üç yanı denizlerle çevrili..

Bildiğim kadarıyla bazı adalarımızda da denizden alınan tuzlu su arındırılıp kullanılıyor. Bunun maliyeti biraz fazla ama ihtiyacı gideriyor.

Gerçi savaş gemisi denizaltılar tatlı suyu denizden alıp tatlı suya dönüştürüyor. Uzun yol gemileri de. Bazı ülkelerde de deniz suyu içme suyuna dönüştürülüyor. İspanya, Arap Emirlikleri, İsrali vb.

Biz Emel Sayın'ın unutulmaz şarkısı 'Yağdır Mevlam Su' dileklerinde bulunmaktan öteye gidemedik.

Mevlam yağmur yağdırsa bile bazen şiddetli sel sularıyla büyük olumsuzluk ve felaketler de yaratıyor.

Orman ve yeşil ortamlar azalırken bunun paralelinde betonlaşma da artmaya devam ediyor. Ve bu yüzden sel felaketleri yaşayan insanlarımız 'Yağdır Mevlam Su' demeye de korkuyor..

Sayın yetkililerimiz 'suyu idareli kullanalım' diye vatandaşlarımızı uyarırken tatlı su üretimi çalışmalarına başlamalı artık..

Bu önemli sorunun çözümü için çalışmalar olursa Mevlam bu emeği görüp suyumuzu da verir inancındayım."

-H.B

TEŞEKKÜR PANOSU

ADETA ALARMA GEÇTİLER

"Geçen hafta Özdilek'in Ataevler'deki Mağazası'na gittim. Önceden burada satılan bir ürünü almıştım. Ancak bu defa çok aradım bulamadım.

Çarsizliğimi görüp yardıma gelen mağaza Bölüm Sorumlusu Tarık Gürcan'la birlikte Mağaza Md. Abit Delen ve Md. Yardımcısı Yavuz Sepil isimli kardeşler bulunmayan ürün için adeta hemen alarma geçip diğer Özdilek Mağazaları'na telefon edip araştırdılar.

Sonunda Özlüce'deki mağazada varmış. Ürünü derhal getirterek güzel bir jest yaptılar.

Tarık Gürcan, Abit Delen, Yavuz Sepil kardeşlere iş anlayışlarındaki hassas davranışları ve yardımları için çok teşekkür ediyor, bunun tüm çalışanlara örnek olmasını diliyorum."

-Binnaz B.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.