Hava Durumu

Bir teşekkür, iki uyarı

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 08:11

"Nilüfer ilçemizdeki Odunluk bölgesi yolunda yol kenarında bulunan rögarın bulunduğu çevredeki bozuk kesimler konusunda gönderdiğim fotoğraflı uyarımı yayınladınız.
Bu uyarı üzerine bozuk ve çukurlar asfalt onarımı yapılarak giderildi.


Soruna duyarlılık gösteren yetkililere teşekkür ederken bir sorunu daha gündeme getirmek istiyorum:
Yine Nilüfer ilçemizde, Konak bölgesindeki Konak Caddesi'nin Marmara Sokak'la kesiştiği noktada yol uzun zamandan bu yana fotoğrafta görüldüğü gibi..
Sayın yetkililerin bu noktaya da eğilip gerekli iyileştirmeleri yapmalarını rica ediyoruz.


Yüksek izninizle bir diğer konuya da dikkat çekmek istiyorum.
Osmangazi ilçesi, Emek bölgesindeki Turgut Özal Caddesi'nde Korupark AVM otoparkı girişi önündeki caddede asfalt zemin çok bozuk.
Burada bir süre önce yapılan bir çalışma sonrasında da orada oluşan geniş bir kare şeklindeki çukur kendi haline bırakılmış..
Burası özellikle yağışlı havalarda daha da zorlu hale geliyor. Araçlar çukura girip çıkarken biriken sel suları da kaldırımlardan geçen yayaları güç durumlarda bırakıyor..
Gerekli çalışmaların yapılması ricasıyla ilgililere kolaylıklar dilerim.
Saygılar sunuyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo, burası Büyükşehir

SU, 2018-2019
PROGRAMINDA: "19.X1. 2018 köşenizdeki 'Hatları siz çekin, elektrik su bizden' başlıklı şikayet ilgili birimimizce incelenmiştir.
Yazıda "Osmangazi, Seçköy Mah.'nde sahibi olduğum tarlama prefabrik ev yaptırdım. İçme suyu şebekesi talep ediyorum. UEDAŞ ve BUSKİ yetkililerinden yardım bekliyorum" denilmektedir..
Kurumumuzca yeni açılan imar yolları, yeni oluşan konut bölgeleri ve yeni abone talepleri için şebeke hatları döşenmektedir.
Şebeke çalışmalarının yapılabilmesi için; vatandaşlarımızın Abone İşleri Daire Bşk.'mıza abone başvurusu gerekmektedir. Abone İşleri Daire Bşk.nın keşfi sonucu söz konusu sokak veya sokaklara içme suyu şebekesi döşenmesi talebi Daire Bşk.'mıza yazıyla bildirilmektedir.
Bu sokaklara Daire Bşk.'mızca yapılacak arazi çalışmasıyla, mevcut içme suyu şebekesine olan mesafenin uygun, imar yolunun açık ve kırmızı kot seviyesine gelmiş olması durumunda program çerçevesinde içme suyu şebekesi döşenebilecektir.
Söz konusu talep, Daire Bşk.'mıza 17.8.2018 tarih ve 29592 sayılı yazıyla abone servisi tarafından gönderilmiş olup Daire Bşk.'mızca il sınırları dahilinde gelen diğer talepler doğrultusunda belli bir iş programına alınmaktadır.
Bu taleple ilgili Daire Bşk.'mızca yukarıdaki tarih ve sayısı belirtilen abone servisince gelen talep programımıza alınmış ve mevcut talepler de göz önünde bulundurularak 2018 - 2019 yatırım programında yapılacaktır.
Vatandaşımızın belirttiği üzere 'hatları bizim standartlarımızda yapın bize haber verin' gibi cümle Daire Bşk. personellerimizce söylenmemiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Yayın
Halkla İlş. Daire Başkanlığı

Sular kesilecek

Büyükşehir Bld. BUSKİ Genel Müd. İşletmeler 1.Bölge Dairesi Bşk. yapılacak çalışmalar için Osmangazi, Güneştepe Mah. Yaman Cad. 10. Güney Sokak ile Yunuseli Mah. Hüseyin Kanalıcı Cad. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Dizdar Cad. arasında kalan bölge ve civarında, Panayır Mah. Pınar Cad.'nin DOSAB tarafında kalan sokaklar ve civarında yarın 8-18 saatleri arasında su kesintisi yapılacağını duyurdu.
Bölge sakini okurlarımın dikkatine sunarım..

Palmiyelerimize budama ve bakım

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bölgesi meydanında bulunan ve çevreye güzellikler kazandıran dört adet palmiye ağaçlarına acil bakım gerekiyor.
Şöyle ki; tehlike oluşturan fazlalık dallarının budanması gerek.. Daha önce de belediyemize bu konude 126513 no.'su ile öneride bulunmuştum.
Geçtiğimiz ekim ayında gerekli budamaların yapılacağı şeklinde bir cevap geldi. Fakat bu tarihe kadar herhangi bir çalışma maalesef olmadı.
Osmangazi Belediyesi tarafından palmiye ağaçlarımıza gerekli bakımın yapılmasını ve budamaların yapılmasını rica ediyor, saygılar sunuyorum."
Mümin DÜNDAR

Sihirli Flüt

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yarın geceki geleneksel etkinliğinde ünlü besteci Mozart'ın eserlerini seslendirecek..
Genç yaşına rağmen uluslararası kariyeri göz kamaştıran keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiev'in solistliğinde, bestecinin 4 no'lu keman konçertosu çalınacak. Usta İtalyan şef Antonio Pirolli'nin yöneteceği konserde ayrıca, bestecinin son operası olan 'Sihirli Flüt' operasının uvertürüyle hayranı olduğu Prag halkı için yazdığı 38 no'lu 'Prag Senfonisi' çalınacak. Konser saat 20'de AKKM'de (Merinos) gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.