Hava Durumu

Bir Tophane gezisi ve ilginç gözlemler

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 08:24

Geçenlerde 2.Osman Gazi ve 2.Kavaklı Cad.'ndeki tıkalı yağmur suyu giderleri yazımı ve fotoğrafları köşenizde yayınlamıştınız.
Bu hafta aynı bölgeye yeniden gittim. Hava yağışlıydı ama her iki caddede de sel suları yolları dere yapmamıştı. Şaşırdım. Araçlar da beni ıslatamadı. Bu caddelerde giderlerin temizlendiğini görünce bir hayra vesile olduğum için Rabbime sonsuz şükrettim. Küçük bir gayretle inşallah büyük sevap kazanmışımdır.


Dilerim; BUSKİ bir açıklama yapar ve kentte şu kadar ızgara var, şu sıklıkla da temizliyoruz der. Aksi halde taşıma suyla değirmen dönmez.
Tophane'de gördüğüm bir uygunsuzluk durum da kuruyup kesilmiş bir ağacın yerine yenisi dikilmemiş. Burada, asırlık çınarlar yanına ve bu kesik ağacın yerine taze bir fidan dikilse hoş olur. Ağaçlar asırlarca kök salar ve altında gölgelenen insanlar, dallarında yaşayan kuşlar bizlere sevap kazandırır.
Böyle bir hayra vesile olabilmek dileğiyle bu konuyu yetkililerle paylaşmanızı ve buraya taze bir fidan dikimi ricalarımla..
Bu arada yeni yapılan ağaçlar altındaki estetik ahşap oturaklar kırılmış ya da sökülmüş. Bunların bağlantıları sağlam mı yapılmamış nasıl böyle paramparça olmuş anlamak mümkün değil?.
Ayrıca; aynı yerde bazı çam ağaçları da kesik veya kurumuş. Bu boş alanlara da fidan dikilmesi estetik bütünlük sağlar. Bursa beton yığını oluyor, yeşili kalmadı diye herkes yakınırken buraya 3-4 ağaç dikmek yeşil Bursa için fayda sağlar. Saygılarımla." - Hayırsever bir vatandaş

HAMZABEY'DEN BİR UYARI

"Uzun yıllar ülke olarak tütün ürünleriyle mücadele ediyoruz.
Kamusal alanlarda tütün ürünlerinin kullanımı giderek kısıtlanmakta ve bu kısıtlamaları da semt halkı olarak sonuna kadar destekliyoruz.
Ancak Hamzabey Caddesi üzerindeki Hamzabey İlköğretim Okulu yakınındaki bir tütüncü dükkanının nasıl açıldığına hâlâ bir anlam veremiyoruz.
Bizler gençlerimizi, çocuklarımızı tütün ve kötü alışkanlıklardan korumak için elimizden geleni yapmaya çalışırken, bir okulun karşısına tütüncü dükkanının açılmasına Osmangazi Bld. nasıl izin verebiliyor?.
Sayın yetkililerine köşeniz aracılığınız ile sesleniyoruz. Lütfen bu konuda gerekli önlem alınsın..
Saygılarımızla."

Hamzabey Mah. sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

BİRGÜL BOSTANCI'YA

"17 Ocak'ta Nilüfer Nüfus Müdürlüğü'nde eşimle birlikte sürücü ehliyetlerimizi ve nüfus cüzdanlarımızı değiştirme işlemlerimiz vardı. Sabah saatlerinde gittik. Randevumuz olduğu halde çok yoğunluk vardı.
Danışma masasında oturan ve adının Birgül Bostancı olduğunu öğrendiğimiz bir memure tüm başvuru sahiplerine güler yüz ve büyük bir ilgiyle yardımcı oluyor yaşlı kişilerin de sıra numarasını bizzat kendisi alıp verirken onları işlem masalarına yönlendiriyordu.
Sonraki işlemlerde diğer görevliler de canla-başla ve güler yüzle çalışıyorlardı. Birgül Hanım'ın ve çalışma arkadaşlarının bu özverili çalışması dikkat çeken boyutlardaydı. Kendisini tebrik ediyor ve örnek olmasını diliyorum."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

CUMHURİYET CADDESİ VE ÇOK YÜKSEK MÜZİK

"Cumhuriyet Caddesi'nde tramvay durağının yanındaki bir telefon satış firmasının dışarıya verdiği yüksek volümdeki müzik yayını durakta bekleyenleri ve caddeden gelip geçenleri çok rahatsız ediyor.
Müzik yayınları genelde zabıta ekiplerinin paydos saatlerinde başlıyor. Firma, kapı önüne seyyar bir müzik kolonu çıkararak bunu yapıyor.
Buradaki tramvay durağının yeri ya değiştirilsin ya da bu yüksek müzik yayınları tamamen kesilsin.
Osmangazi Bld. Zabıtası bunun için artık bir şeyler yapmalı. Caddeye gerekli çeki-düzenin verilmesinin vakti geldi de geçiyor."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

BURULAŞ'IN DİKKATİNE

"Hamitler TOKİ-Organize Sanayi İstasyonu arasında çalışan B/12 numaralı özel halk otobüsü kalkış saatlerine hiç uymuyor. Durakta bekleyen yolcuları mağdur durumda. Kaç akşamdır 18.24'te Albayrak Caddesi'ndeki duraktan geçmesi gereken otobüs 18.10'dan itibaren durakta bekledik ama geçmedi.
18.39'da geçen otobüsün şoförüne durumu sorunca 'haberim yok' dedi.
Bu nasıl bir denetim?
Bunun yanında B/12, 97/A, 35/H, B/40, B/40/A hattı şoförlerinin 'bazıları' boş ve düz yolda araçları adeta 'kağnı gibi' sürüyor.
Şoförlerin yolcuyu vaktinde yetiştirmeleri gerekir. Otobüs hat güzergahları zaten uzun, bu yavaş kullanımına da anlam veremiyorum.
Bu hatlar mümkünse özelden çıkarılsın. 31/A ve 97 hatlı otobüsler aynı şartlardaki yolları kullanmalarına rağmen şoförleri pratik, çevik. Otobüsü seri şekilde kullanarak güzergah uzun da olsa gideceğimiz yere vaktinde ulaşıyoruz. Bursa'da otobüslerde dikkat ettiğim 31/A, 97 numaralı bu hat şoförleri başta olmak üzere işini hizmet adına yapan şoförlere teşekkür ederim. Diğer bahsi geçen hatlardaki özel halk otobüsü şoförlerine de hızlarını artırması konusunda uyarı yapılmasını isteriz."
Yenibağlar Mahalle
sakinleri adına M.M

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.