Hava Durumu

Bir trafik kazası ve düşündürdükleri

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 04:49

"Geçen pazar sabahı Beşevler Cad.'nde bir trafik kazası oldu.. Yer; Hüseyin Özdilek Meslek Lisesi önündeki yanar söner lambaların olduğu kavşak.
Allah'a çok şükür yaralanan olması ama her 2 araçta da maddi hasar oluştu. Kaza gözümün önünde olduğu için gözlemlerim şöyle:
1. Beyaz renkli araç kavşağa geldiğinde yanar söner kırmızı ışıkta sinyal yakıp alt sokağa dönüş yapmak istedi.
2. Ama kavşakta düzensiz durumda Beşevler Cad.'ne dönüş yapmaya çalışan birkaç araç daha vardı ve beyaz aracın görüş mesafesini kapatıyordu.
3. Anacaddeden normal süratte gelen diğer araç da dönüş yapan araçlar nedeniyle görüş mesafesini kaybetti.
4. Dönüş yapan araç dönüşünü tamamlamaya çalışırken diğer araç fren yapmasına rağmen sağ ön kapıdan çarptı ve her 2 araçta maddi hasar oluştu

Araç sürücüleri iyi niyetli olduğundan herhangi bir üzücü tartışma olmadı.
Bu sene ziyaret ettiğim Almanya Stuttgart yakınlarındaki Bietigeim-Bissingen kasabasından bir sokak fotoğrafını da ekte veriyorum. Dönüş yapan araçlar için 2 şerit ayrılmış. Bu sayede arkadan gelen araçlar hiç sıkıştırmadan ve görüş mesafesi de kaybolmadan güvenli dönüş yapabiliyor.
Kazanın olduğu yerde cadde üzerine kasisler konulmuştu. Bir süre sonra kasisler iptal oldu. Trafik lambaları konuldu ama yola park eden araçlar nedeniyle lambalardan sonra hızlı boşalım olamadığı için trafik çok sıkıştı ve yanar söner lamba haline getirildi. Bu noktada çok sayıda kaza olduğunu tahmin ediyorum.
Soru: Şehirlerası yollarda kara noktalar tespit edilip buralarda iyileştirme projeleri yapıldığını biliyoruz. Şehir içindeki kara noktaları belirleyen bir kurum veya sistem var mı? Örneğin bu kavşakta son 1 yılda kaç kaza oldu? Bunları izleyen bir kurum veya sistem var mı?. Şehir içi trafiğinde proaktif kontrol mekanizmaları da tam tesis edilemediğinden yetersiz altyapıyla birlikte çok sayıda kaza yaşanması kaçınılmaz oluyor.

Özetle; altyapımız yetersiz, yerdeki şerit ve dönüş işaretleri silik. Zaman zaman orta şerit çizgileri boyansa da çıkmaz boya kullanılmadığından olsa gerek birkaç ay içinde şerit çizgileri de kayboluyor. Bazı sürücülerimiz de maalesef eğitimsiz, sürücü ve yayalara saygısız ve sabırsız olabiliyor. Tüm şartlar bir araya gelince sık sık kazalar oluyor, trafik sigortaları ve kasko fiyatları her sene zamlanıyor, israflar nedeniyle hayat çok daha pahalı hale geliyor. Proaktif kontrol mekanizmaları yeteri kadar aktif kullanılamıyor. Bu kadar sık kazaların yaşanmadığı günler görebilmek en büyük arzumuz..
Bu yazıma köşenizde yer vermeniz beni mutlu edecektir.
Saygıyla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir yüksek mühedis

Ek fırın hemen devreye girsin

"Beşevler, Karafatma sakinlerinin hafta sonu kahvaltılarında vazgeçilmezlerinden birisi bir süredir İstanbul fırınlarının mis gibi çıtır çıtır simitleri.
Hafta sonu kahvaltısını bu lezzetli simitlerle yapmak için de çok kişiler bilhassa hafta sonlarında fırına adeta hücum ediyor. Uzun süredir cumartesi ve pazar günleri belirli saatlerde simit sırası nedeniyle 10 dakikayı aşan beklemeler olabiliyor veya bazı müşteriler simit almadan dönüyor.
Müşteriler olarak bir süredir ilave fırın talebimiz vardı. Nihayet fırının geldiğini ama monte edilecek alanın iyileştirilmesi gerektiğini öğrendik.
İlgili firma yetkililerinden ricamız konu hakkında hızlı hareket etmeleri. Bir an önce ek fırın devreye alınırsa hafta sonları keyfimizi olumsuz etkileyen uzun bekleyişler son bulur. Tüktil sabahları bekleyip durmaktan keyfilerimiz kaçmaz.. Umut ediyoruz bir sonraki cumartesi gününe kadar bu ilave fırın montajı yetişir de bekleme süresi diye bir şey artık olmaz.
Saygılarımızla.."

Yazık oldu zeytinlere

"Ürettiğimiz zeytinlerimizle ünlü olan Mudanya/Eşkel ile Eğerce sahili arasında bulunan zeytin ağaçlarımız son günlerde yaşadığımız son derece olumsuz hava koşulları ve sağanak halinde devamlı yağan yağmurlara maalesef dayanamadı..
Zeytin ağaçlarımızın çoğunun dalları kırıldı kaldı. Yürekler acısı bir durum var. Bu gidişle zeytin üreticisinin işi bu sene gerçekten çok zor olacak.
Zeytin üreticileri olarak sayın ilgililerin bu konuya el atıp bizlere yardımlarını bekliyoruz.
Saygılarımızla..."

Kaldırıma ne oldu?..

"Nilüfer, Beşevler Cad. Karafatma yönünde Şaypa trafik lambalarına yakın kısımda kaldırımın bir kısmı ne acaba ne oldu?. Bir bilen var mı?.
Kaldırımı kim kırdı, neden bu hale getirdi? Cadde boyunca kaldırımlarımız genelde sorunlu. İlgili bölge acilen bir proje kapsamında elden geçirilirse çok seviniriz."
Osman GÜRCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.