Hava Durumu

Biraz insaf. Ormanda ateş yakılır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 08:16

Herkese iyi günler diler ve orman alnlarında ateş yakmama konusunda da duyarlılığa
davet ederim.
Bizler; Nilüfer ilçemizdeki Çamlıca Mahallesi sakinleriyiz..
Bölgemize güzellikler ve özellikler kazandıran, zümrüt yeşili çam ağaçlarıyla bezenmiş Cephanelik Yürüyüş Parkuru'muz ve çevresine önemle dikkat çekiyoruz. Çünkü burada olası yangın tehlikeleri var.
Bu nedenle Nilüfer Belediyesi Sayın Başkanlığı'na bir önerimiz var.
Cephanelik Yürüyüş Parkuru'nda, Sanabel Konakları'na bakan tarafta, ekte gönderdiimiz fotoğraflarda da görüldüğü üzere çoğu geceler bu oturma banklarına çöreklenen duyarsız bazı kişiler burasını adeta bir meyhaneye çevirirken bu yetmezmiş gibi ateş de yakmaktadırlar.
Cephanelik Yürüyüş Parkuru'nun bakımını yapan görevli arkadaş da bu durumdan son derece rahatsızdır..
Bu parkurda yürüyüşe çıkan semt sakinleri de bu durumdan çok şikayetçi oluyorlar
Orman kenarında yakılan ateş, Cephanelik Ormanı/Korusu için çok büyük risk oluşturuyor.. Sıçrayan bir kıvılcımla ağaçlarımız yanma tehlikesiyle iç içe.
Lütfen buradaki iki oturma bankını buradan kaldırınız, Nilüfer Belediyesi'nden bunu önemle rica ediyoruz.
Yoksa biz semt sakinlerinin gözü gibi koruduğu orman alanımız bu duyarsız kişiler tarafından çıkabilecek bir yangınla kül haline gelmesin..
Gösterilecek ilgiye peşin teşekkürlerimizle..
Saygılarımla.."

- Çevre sakinleri adına Yıldıray ÇAMLIK

MUSTAFA BAŞKAN 'GENÇLİK GENÇLİK, GENÇLİK' DİYOR

Bereketli toprakları ve yetiştirdiği dünyaca ünlü armutlarıyla tanınan şirin Gürsu'nun gencecik Başkanı Mustafa Işık, dün Baia Otel'deki Sönmez Medya Buluşmaları'nda konuğumuz oldu.
Tüm sorulara detaylı bilgiler veren Mustafa Işık'a, benim sorum da 'Gürsulu gençlere yönelik çalışmalarınızla büyük övgü topladınız. Bundan sonraki süreçte de Gürsulu gençleri neler bekliyor?' oldu.
Başkan Işık, Gürsu'ya kazandırdığı eserlerin yanında gençlere yönelik çalışmalarıyla da gurur duyuyor.

Işık, "gençlerimiz bizler içinr çok önemli. Onlara sahip çıkmamız gerek. Ve gençlerimize ne denli olanak sağlarsak onları sokak kültürü olumsuzluklarından da koruruz. Biz belediye olarak gençlerimize ait çalışmalardan sonra Emniyet'ten aldığımız bilgilere göre suç oranı çok büyük oranda azalmış durumda.
Bundan daha güzel ne olabilir.
Adrenalin Parkımız gençlerin ilgi odağıdır. Örneğin burada sınavlar öncesi gençlerimiz tüm gerilimlerini üzerlerinden atıyor. Sınavda başarı gösterenleri de biz belediye olarak burada ağırlıyoruz.
Şimdilerde de Gençlik Ofisleri projemizi hayata geçirdik. İlk Gençlik Ofisimiz devreye girdi. Burada da bedelsiz bir eğitim uzmanı olacak, gençlere çay ikramı yapılacak. Ders çalışırken takıldıkları noktalarda onlara yardım edecek. Kitap okuyacak, ders çalışacaklar. Boş zamanlarında da satranç oynayacaklar.
Gençlik Ofislerimiz'i her mahallede yaşama geçirmek istiyoruz. Bunlar yapılacak. Yani biz belediye olarak gençlerimizin ev-okul dışındaki zamanlarını da en iyi şekilde değerlendireceğiz" diyor.
Özetle; Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu'ya ışık saçmaya devam edecek.
Genç başkanın gençliğe verdiği önem de övgü toplamaya devam edecek.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

İznik Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısında güzel bir vefa örneği gösterilerek ilçe belediyesi tarafından inşa edilen ve Spor Toto Genel Müdürlüğü hibesiyle iç tefrişatı hazırlanan Gençlik ve Kültür Merkezi'ne tüm partililerin ortak kararıyla Şehit Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın'ın adı verildi.
Şehit Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın 2016 yılında Kayseri'de sabah saatlerinde çarşı iznine giden askerleri taşıyan otobüse bomba yüklü araçla gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşmüştü.
nAlınan bu kararda İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve tüm meclis üyelerinin
gösterdikleri duyarlılık, tüm ilçe sakinleri tarafından takdirle karşılandı..
nŞehidimize Allah rahmet eylesin ve ışıklar içinde olsun..

SEVDA ŞARKILARI KONSERİ SALI GECESİ

Büyükşehir Belediyesi, Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Sevda Şarkıları' isimli konser, İstansbul'dki helikopter kazasında şehit düşen askerlerimize saygı nedeniyle 19 Şubat Salı günü akşamına ertelendi. Müzikseverler tarafından merakla beklenen büyük konser saat 20.00'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilecek..

KENTLİ HAKLARI İÇİN ÖNEMLİ PLAN

Bursa Tabip Odası'nın organizazyonuyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr.Kayıhan Pala'nın oturum yönetmenliğini yapacağı TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Doç.Dr. Alpaslan Türkkan ve Çankaya Bld. eski başkanlarından Bülent Tanık'ın konuşmacı olarak katılacakları 'Kentli Hakları' konulu önemli bir panel 19 Şubat salı günü saat 18.30'da BAOB Ortak Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.