Hava Durumu

'Bitmeyen senfoni' gibi bir yol

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2018 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 07:29

'Gürsu'daki TOKİ Konutları sakinleriyiz. Yaklaşık, 44 ay önce evlerimizi teslim aldık.
Bu süreçte Marmaray bitti, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü de bitti. Hatta en son Ümraniye metro hattı bile.
Ama neden Gürsu TOKİ Konutlar'nın 14 km'lik yolu bir türlü bitirilmedi. Sözünü ettiğimiz yol adeta bitmeyen bir senfoni..


Acaba yetkililerin bizlere verdiği kısa yol sözü neden bitirilmedi? Yoksa unutuldu mu?
Hani açılan yeni yollar medeniyete ulaştırırdı?. Bizler neden güçlükle yapılabilen ulaşımları hâlâ yaşamaktayız?. Medeniyetten uzak mı kalmamız isteniyor?.
İlgili makam sahiplerine bu konuda çok şikayet bildirdik, yazdık ama herkese şablon şeklindeki aynı yanıtları yazıp gönderdiler.
Peki, çektiğimiz çileler ve bu yol ne zaman bitecek?. Bakın Kanal İstanbul için çalışmaların yapılmasına da kısa zaman sonra başlanacağı söyleniyor.


Fakat o kanalda yapılacak çalışmalar da biter ama siz bu gidişle devam ederseniz bu yolu bitiremez ve vermiş bulunduğunuz 'kısa yol' sözlerini tutamamış olacaksınız...
Kısa yolla ulaşabilme imkanı sağlayabilecik caddemiz ve TOKİ Gürsu Konutları'nın etrafının sarılıp güvence altına alınması da acil iki önemli konu.
Site yönetimi sadece aidat alıyor. İcraat maalesef yetersiz. Yazık bu kesimde yaşayan insanlarımıza... Saygılarımla.." Bülent YILMAZ

Tam BBOİ durağı önünde

"Nilüfer, Ataevler'de kurulan 'Pazar Pazarı' önünde BOİ'ye ait bir durak var. Onur Market hizasında.
Durağın tam önünde ise üstünde Büyükşehir Belediyesi ve Super Online yazan bir rögar kapağı bulunuyor.
Ancak rögar çevresi tahminen bir karış genişliğinde ve derin bir çukur.
Araçlar için tehlikeli olduğu kadar burada karşıdan karşıya geçmek isteyen ve fark etmeden dalgınlıkla bu çukura basan yayalar için de tehlike var.
İlgililerin ilgisine saygıyla sunarım."Ferdiun ERDOĞAN

Tarihi köyde tarih buluşması

Yıldırım Belediyesi'nin kültürel dönüşüm projesinde ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihi köy Cumalıkızık'ın Uludağ Kıraathanesi'nde yoğun ilgi gördü.
Geçmişi Osmanlı kuruluşuna uzanan 700 yıllık köyde Prof. Şimşirgil, "Osmanlı'nın beylikten devlete geçişine tanık ve fethin kapısı Yıldırım'da dünya kültürel mirası olan Cumalıkızık daha sonra imparatorluk dönemini yaşayan ve hala tarihi dokusu korunup ayakta duran önemli bir merkez.


Söğüt'ten başlayan, Bursa'dan Edirne'ye uzanan ve Sultan Mehmet'e 'Fatih' unvanını kazandırırken yeni bir çağı başlatan İstanbul fethinin karşısında Batı'nın hazımsızlığı var. Ülkemizin güvenliği milletimizin varlığı için bunun farkında olalım. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok olacaktı. Gençlerimizi bu bilinçle yönlendirip birlik, beraberlik ve muhabbetimizi daim kılmalıyız' dedi.

'İ' harfi nerede?..

"Kağıt paralarımızın üzerinde niye sadece "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası" yazıyor?


Aidiyet eki olan "İ" harfi niye yok. Nerede? T.C. Merkez Bankası'nın sayın yöneticileri bu konuya bir yanıt verirlerse sevinirim.." Necmettin ŞENGÜL

Alo, burası Osmangazi

DEMİRTAŞ YOLU: "Bursa Hakimiyet gazetesinin 01 Ocak 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Caddenin Her İki Yanı da Otopark!' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Bahse konu olan Demirtaş, Cumhuriyet Mahallesi Osmangazi Caddesi üzerindeki araç parklanmaları, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 61. maddesine göre yerleşim birimi içindeki karayolunda mahalle, sokak aralarına park eden araçlarla ilgili yetki ve sorumluluk Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü'nde kaldığından tarafımızca herhangi bir işlem yapılamamıştır.
Ancak konuyla ilgili olarak yaya yolu üzerine araç parklanmasını önlemek için belediyemiz ilgili müdürlüğümüze de bilgi verilmiştir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Alo, burası Büyükşehir

DURAKTA SORUN: "8 Kasım 2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde yayınlanan 'Gelen otobüsümüzü göremiyoruz' başlıklı okur yakınması tarafımızdan incelenmiştir.
Köşe yazısına konu olan Bağlaraltı Mahallesi; 2. Cadde üzerinde bulunan Hz. Ebubekir Camii önündeki otobüs durağında 23/A otobüslerinin gelişi ve bekleme yapması ile ilgili olarak ekiplerimizce 08 ve 16 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış olup, 2017 yılı içersinde yapılan denetimlerde 313 adet Özel Halk Otobüsü'ne cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca Özel Halk Otobüsçüleri Odası yetkililerine de gerekli uyarı yapılmıştır.
Konuyla ilgili kontroller devam etmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk.Daire. Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.