Hava Durumu

Boğaziçi'nden müzik esintisi

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2019 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 08:01

Mutlu tatiller;
Türkiye'nin en saygın müzik topluluklarından Boğaziçi Caz Korosu geçenlerde Nâzım Hikmet Kültürevi'nde Boğaziçi'nden birbirinden güzel müzik esintilerini adeta Bursa'ya taşıdı.
Unutulmaz konserde Nilüfer Vokal Topluluğu ile birlikte ve çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle değer görülen Nilüfer Çoksesli Korosu da dinlendi.

Nilüfer Vokal Topluluğu'nun insan sesiyle enstrümansız seslendirdiği eserlerle renk kattığı konser, Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesini dolduran müzikseverlere Türk ve yabancı bestecilerin eserlerini sundu.
Ödüllü koroları izleyenler arasında konser repertuarındaki birçok eserin de sahibi olan Çağdaş Türk Müziği'nin önemli bestecilerinden Hasan Uçarsu da vardı.
Katıldıkları her uluslararası organizasyondan madalya ve derecelerle dönen iki koronun üyeleri, hem kulaklara hem de gözlere hitap eden etkileyici performanslarıyla bir kez daha hayranlık topladı. Nilüfer Bld. Bşk. Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Bld.Bşk.'ı Turgay Erdem adına koro üyelerine teşekkür etti.
Özer, şef olarak da birçok ödülün sahibi olan ve Türkiye'yi gururlandıran Boğaziçi Caz Korosu Şefi Masis Aram Gözbek ile Nilüfer Çok Sesli Koro Şefi Zeynep Göknur Yıldız'ı da ayrıca kutladı. Korolara daha nice başarılar.

19 MAYIS'IN YÜZÜNCÜ YILI

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı.
19 Mayıs 1919, büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yoluna çıktığı kutlu gündür.
Samsun'da tutuşup tüm Anadolu'yu aydınlatan kurtuluş meşalesinin yandığı mutlu günün her yıldönümünde Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duyguları hisseden milyonların en güzel bayramı.
19 Mayıs, emanetine sahiplenen Türk gencinin gururu, gençliğine güvenen Ata'nın doğduğu gündür. Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisidir.
Türk genci şanlı tarihinin, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
Atamız'ın gençlerimiz için "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi.

BAYKUŞ YAVRUSUNA SIMSICAK BİR İLGİ

Başarılı çalışmalar yapan Karacabey Bld. ortak yaşam alanlarının paylaşıldığı 'can dostlara' kapsamlı etkinlikler içinde.
Modern hale getirilen hayvan barınağıyla sahipsiz sokak hayvanları için güzel bir yaşam merkezi oluşturan belediye sadece sokak hayvanları değil yaralı haldeki yaban hayvanlarının da rehabilitasyonuna katkı sağlıyor.
Son bir yılda yüze yakın yaban hayvanını belediye ekipleri teslim alıp Milli Park Yaban Hayatı Merkezi'nde tedavi ettirdi.
Belediye Bşk. Ali Özkan, 'ilçemizin 'hayvan dostu' olması çok önemli. Sorumluluğumuzdaki tüm plan ve hizmetlerde, doğa ve doğadaki canlıları düşünüyoruz. Ekiplerimiz sadece kedi ve köpeklerle değil ihbar gelen köylerden de yaralı yaban hayvanlarını alarak acil durumda ilk müdahaleyi veterinerlerimize yaptırıyor, yoksa direkt Milli Parklara bağlı Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüyor" diyor.
Başkan Özkan ekiplerin getirdiği bir yaban baykuşu yavrusuna da makamında işte böyle büyük bir sevgiyle yakın ilgi gösterdi.

SETBAŞI'NDA YASAK AŞK

Çağdaş Eğitim Kooperatifi kurucuları arasında olan mühendis Mümin Ceyhan'ın kaleme aldığı kitabı "Setbaşı'nda Yasak Aşk" isimli tarihsel eserini hafta içinde Nilüfer, Ataevler'deki Akkılıç Kütüphanesi'nde gerçekleştirdiği bir söyleşide kitapseverlere tanıttı..
Tebrikler ve daha nice başarılar..

PAZAR NEŞESİ

'TATLI':- "Ramazanda iftara giden ailenin küçük oğlu babaannesine: 'Babaanneciğim, senin gözlüklerin her şeyi büyütüyormuş. Öyle dediler. Doğru mu?' diye sorunca:
'Evet yavrum, neden sordun?' diye merak eden babaanneye küçük yaramazın yanıtı şöyle olmuş:
'Ne olursun babaanneciğim; benim tabağıma tatlımı koyarken gözlüğünü çıkar n'olur, olur mu?.." (Teşekkürler Selim ATAY)

YENİ BİR KİTAP

'LÜFER: BOĞAZİÇİ ŞEHRAYİNİ'- Artık pek görülmeyen lüfer balığı tutkusu üzerine geçmişin ünlü yazarları Ahmed Midhat Efendi, Ahmet Rasim, Aziz Nesin, Ahmet Hamdi Tanpınar ve daha pek çok yazarın kaleme aldığı 'Lüfer: Boğaziçi Şehrayini' isimli kitap Kolektif, Küre Yayınları tarafından derlendi.
Lüferin İstanbul'un boğaz sularına girmesiyle kentte adeta bir kutlama ve şenlik anlamına gelen 'şehrayin' eski İstanbul ve balık meraklılarına bir kesit sunuyor.

ÖZLÜ GÜZEL SÖZLER

*- 'Boş kafa, şeytanın işyeridir.'
*- 'Bir günah işlediğinde hemen tövbe et. İnsan suya düştüğü için değil, sudan çıkamadığı için boğulur." - Mevlana
*- "Aklın başına geldiğinde pişman olacağın bir işi sakın yapma." - Mevlana
(Derleyen Aycan ERTEM'e teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.