Hava Durumu

BOİ otobüsünün içi Şengül Hamamı gibi!..

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2019 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 08:06

Yazar arkadaşımız Adnan Baştopçu, hafta içinde kan-ter içinde, nefes nefese ve sırılsıklam bir halde gazeteye gelince ilk sözleri 'arkadaşlar, yanlış anlamayın ben şu anda Şengül Hamamı'ndan gelmiyorum. Az önce Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait 95 hat numaralı otobüsünden indim" dedi.
Sonra da cep telefonunu çıkardı ve gelirken otobüste çektiği fotoğrafları gösterdi.
Otobüsün içindeki termometre tam 38'i gösteriyordu..
Ayrıca otobüsün buram buram ter döken şoförü de dikiz aynasından görüldüğü gibi terlerini silmeye çalışıyordu.
Malum; yakıcı sıcaklar aniden bastırdı.. Ve aynı konuda köşemize ulaşan okur yakınmaları arasında şimdilerde de otobüslerde çalıştırılmayan veya arızalı olan klimalarla ilgili şikayetler başladı.
Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken BURULAŞ Genel Müdürü Sayın Mehmet Kürşat Çapar'ın dikkatine sunuyorum.
Dilerim en kısa zamanda yaşanılan bu sorunlar için gerekli önlemler alınır..

YAMA YAMA ÜZERİNE YENİDEN BİR YAMA

Nilüfer bölgemizdeki Beşevler semtindeki Bilginler Caddesi'nde Karafatma Heykeli'nden aşağıya yani; Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na giden ana caddemizin hali maalesef fotoğraflarda görüldüğü gibi uzun zamandan beri bu şekilde.
Caddedeki asfalt zeminde oluşan olumsuzlukları kapatmak için yama üzerine defalarca yeni yeni asfalt yamama çalışmaları yapılmış..
Bu yüzden bu caddede seyreden araçlar gerçekten olumsuz şekilde etkileniyorlar. Çünkü bu asfalt yamama çalışmaları sırasında yolun orijinal kotu dikkate alınmamış ve ortaya bu garip manzaralar çıkmış.
Nilüfer ilçemize yakışmadığını anımsatmak istiyoruz. Saygılarımızla.." Ersin AYSEREN ve semt sakinleri

NİLÜFER'DE SU KESİNTİSİ

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer İlçesi, Kayapa Mahallesi ile Kayapa Organize Sanayi Bölgesi ve civarında 26.05.2019 tarihinde (pazar günü) 05:00-14:00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak. Bölge sakini okurlarımızı önlem almaları için uyarıyoruz.

ALO, BURASI BURULAŞ

ULAŞIM VE AKTARMA:- "21.5.2019 tarihinde köşenizde yer alan bir okur yazısı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı sizin aracılığınızla, kamuoyuyla ve yolcularımızla paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle yolcularımızın yaşamış olduğu mağduriyetten dolayı üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz.
Burulaş'ın 24 veya 48 saatlik biletlerinin satışının 31 Aralık 2018 itibariyle sona erdiğini önemle hatırlatmak isteriz.
Ancak daha önce satın almış olan yolcularımızın bu haklarının da geçerli olduğunu ve tüm araçlarda kullanabileceklerini de belirtmeliyiz.
Günlük veya 2 günlük sınırsız biniş hakkı tanıyan ve içlerine bakiye yüklenmeyen bu tür kartlarımızda aktarma iadesi de yapılamamaktadır. Bunun dışındaki aktarma indirimi geçerli olan tüm hatlarımız ise internet sitemizde ilan edildiği biçimde uygulanmaktadır.
Yolcumuzun aktardığı ikinci konu ise 65 Yaş kartlarının kullanımıyla ilgiliydi. Yasayla belirlendiği üzere Bursamız'da da 65 yaş üstü tüm kişiselleştirilmiş kartlar tüm toplu taşıma araçlarında ücretsiz olarak geçiş imkanına sahiptir.
Buna alt tedarikçimiz olan özel halk otobüsleri de dahildir.
Halen herhangi bir 65 yaş kartlı yolcumuzu aracına almayan herhangi bir alt tedarikçi sürücüsü veya Burulaş sürücüsü için kademeli yaptırım ve cezalar uygulamadadır.
Konuyla ilgili hassasiyet gösteren tüm yolcularımızın bunun aksi durumları 0850 850 99 16'ya bildirmelerini önemle rica ederiz.
Son olarak farklı ulaşım araçlarında (otobüs, metro, halk otobüsleri vs) uygulanan farklı aktarma indirimi tablomuza da şu linkten ulaşılabilir.. https://www.burulas.com.tr/sehirici-fiyatlar.aspx?Type=Otobus
Hizmetlerimizi iyileştirmemize fırsat sunan bu tür geri bildirimleri için yolcumuza ve siz medya profesyoneline teşekkürlerimizi sunarız. Saygılarımızla."

MİNİKLER ATÖLYE BECERİLERİNDE!..

Mürvet Baş Anaokulu sınıfları müzik, sanat, mutfak, bilim, drama ve spor alanlarında etkinliklerin yapılabileceği tasarım ve beceri atölyelerine dönüştü.
Öğrenciler, dönüşümlü olarak kullandığı atölyelerde öğretmenleriyle okul öncesi eğitim programında spordan sanata, müzikten bilime kadar pek çok alanda çalışma yapıyor.
Geçenlerde okulu ziyarette atölyeleri inceleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, minik öğrencilerle çalışmalara katıldı.
Dülger, "sınıflar tasarım ve beceri atölyelerine dönüştürülerek çocuklarımızın çok küçük yaşlarda mesleki deneyimlerle tanışmaları sağlandı. Merak ve hayal gücünü bir arada kullanan çocuklarımız ellerini daha çok kullandılar, daha çok ürettiler ve daha çok deneyimleme imkânlarına sahip oldular.
Öğrenme yaşantılarının çeşitliliğini artıran aktivitelerin okullarımızda yer alması, öğrencilerimizin meraklarını bilgiye ve yaratıcılığa taşımak adına önemli geri dönüşler sağlayacaktır" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.