Hava Durumu

Böyle keman henüz hiç icat edilmedi

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 07:56

"Kentimizin en merkezi yerindeki Cumhuriyet Caddesi'nde yol kenarlarına konulan bazı heykellerin içinde en talihsiz olanı bence 'Kemancı Kız' heykeli.
Çünkü bu heykel bir süre önce bazı duyarsız kişilerce tahrip edilmiş ve heykeldeki keman figürü de kırılmış, kaybolmuştu..
Kırık heykel üzerine köşenize gönderdiğim yazımı yayınladığınız için teşekkürler ederim.
Bunun üzerine heykel bir süre tamamen oradan kaldırılmıştı.
Daha sonra onarılan heykelin tekrar yerine konulduğunu görünce sevindim.
Fakat heykeli biraz dikkatle inceleyince keman telleri için akort yapılan kulaklarının olduğu salyangoz bölümünün olmadığını görünce şaşırdım.
Bu seferde heykeldeki kemanın salyangozu ihmal edilmiş.
Heykel; sanki 'suskun kemancı kız'ımız olarak duruyor Cumhuriyet Caddemiz'de.
Müzik ile uğraşanlar bilirler; bu çok komik ve eksik bir görüntü.
Çünkü dünyada henüz böyle bir keman icat edilmiş değil.
Yetkililer duyarlı davranıp kemanın bu bölümünü tamamlarsa yerinde olur inancındayım. Böyle güzel eserler üreten sanatçılarımız bu eksikliği de tamamlama yetisine sahip kişilerdir.
Malum; bu caddemiz yerli ve yabancı turist gruplarının da gelip geçtikleri, Hanlar Bölgesi'ni gezdikleri bir konumda..
Bu komik görüntünün giderilmesi dileklerimle saygılarımı sunarım.."
Emekli bir müzik öğretmeni

DENİZYOLU ULAŞIMI NEDEN YAPILMIYOR?

"Gemlik'den Kumla yönüne giden halk otobüslerinden tüm Gemlikli ve Kumlalılar yakınıyorlar ama buna rağmen belediye tarafından onlarca sene yaşanan durumu iyileştirici bir plan yürürlüğe konmadı.
Toplu taşıma araçları zaten ufak. Çoğu klimasız ve yaz döneminde haddinden fazla yolcu alınmaya çalışılıyor. Araçların içinde nefes almak bile zor oluyor.
Klimasız otobüslerin içleri yaz sıcaklarında 45 dereceye çıkıyor. Kan-ter içinde kalıyoruz.
Oysa deniz Gemlik'ten başlıyor ama bu nedense görmezden geliniyor.
Oysa İstanbul'da deniz taksileri bile var ama bizler Gemlik'ten yolcu taşıyan feribot, yolcu gemisi ve irili-ufaklı tekneleri bile çalıştırmayı akıl edemiyoruz.
Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarımız nereden bilecekler yıllar önce Gemlik'ten Manastır bölgemize ve Küçükkumla'ya pat-pat çalışan pancar motoru takılmış kayıklarla yolcu taşındığını. Bundan 40 yıl önce yaşadık bu güzellikleri.
29 Mayıs 1453 yılında da Fatih Sultan Mehmet gencecik yaşında savaş gemilerini karadan yürütüp denize ulaştırmış.
Ama nedense yöneticilerimiz körfezimizde denizden insan taşımacılığı yapmayı ihmal ediyorlar.
Gemlik'ten özellikle mayıs ayından eylül ayına kadar deniz taşımacılığı yapılabilmesi için imkan yaratılmalı..
İsteyen vatandaşlarımız karayolu ile, isteyenler de denizyolu ile ulaşmak istediği yere ulaşır. Yani; denizimiz büyük bir fırsat. Bu fırsat varken biz hâlâ tampon tampona seyreden araçlarla karayolundayız.
Yaz sezonlarında İzzet Kaptan ve Adil Kaptan ve daha nice tur tekneleri de sadece körfez gezileri değil, periyodik seferlerle ve düzenli şekilde taşımacılık işine memnuniyetle girerler.
Bu sene yaz sezonu bitti. İnşallah önümüzdeki yaz sezonu bu isteğimize kavuşuruz.
Saygılar sunarım.
H.B.

BU ÇINARA BAKIM GEREK

"Ecdat yadigarı ve turistik bir mekan durumundaki Kozahan bölgesini çok seviyor ve arkadaşlarımla da sık sık buraya gidip çay içiyoruz.
Geçenlerde Kozahan yanındaki İç Kozahan'a arkadaşımla gittiğimde çay bahçelerinin olduğu alanda bulunan tarihi çınar ağacının durumuna görünce fotoğraflarını çektik ve gazetenizdeki köşenize göndermek istedik..
Yayınlama lütfunda bulunursanız tarihi bir çınar ağacımızı yaşatma olanağı buluruz.
Gönderdiğimiz fotoğrafı eğer incelerseniz, ağaç köklerindeki olumsuz gelişme için bir süre önce uzmanlarca çürümesin ve bir- takım haşereden olumsuz şekilde etkilenmesin diye bakım yapılmış..
Bu çalışmada kimyasal birtakım macunlarla çınarın kökleri doldurulmuş.
Ama şimdilerde daha önceden bakım yapılan yerler tamamıyla hasar görmüş. Macunlar dökülmüş, kök uzantılarının başlangıç noktaları delik deşik.
Tarihi mekana güzellikler kazandıran tarihi çınar ağacının kurumadan tekrar bakıma alınması ve yaşatılabilmesi için sayın ilgilileri uyarıp göreve davet ediyor ve kısa süre içinde bu bakımın yapılmasını görme dileklerimizi köşenizden kendilerine iletiyoruz.
Saygıyla.." Seher OKUTAN ve Özgenç YILMAZ

ALO, BURASI YILDIRIM

PARK HEMEN TEMİZLENDİ:- "07/09/2018 tarihinde yayınlanan Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki 'Erdal Abi / Vatandaş Hattı' köşesinde yer verdiğiniz 'Çocuk Parkımız'a biraz ilgi lütfen' başlıklı okur şikayeti yazısı üzerine bu yazıyla ilgili olarak, Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Şükraniye Mahallemiz'deki Baruthane Parkı'nın temizliği hemen o gün yapılmıştır.
Bilginize sunarız."
Yıldırım BELEDİYESİ Basın Yayın Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.