Hava Durumu

Bozbey'den çiftetelli mi?..

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2017 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 09:18

Mutlu pazarlar değerli okurlar..
Köşemizi süsleyen bu fotoğraf bilgisayar ekranıma düşünce Nilüfer'in başarılı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey çiftetelli oynuyor sandım.
Ama hayır.. Başkan Bozbey, çiftetelli oynamıyor; aman yanlış anlaşılmasın. Ya nedir?. Pistte sanki bir çiftetelli sevinci içinde.


Haklı da.. Çünkü ilçedeki birbiri ardına devam eden kültür ve sanat olaylarına bir yenisini daha ekledi. Ve ilçenin ünlü parkları artık anamorfik çalışmalarla renklendirilmeye başlandı.
Çalışma; Türkiye'de ilk kez anamorfik üç boyutlu yer uygulamasının hayata geçirilmesi. Eğridereliler Parkı'nda şimdilerde farklı bir görsel şölen var..
Parkları ile ülkemize örnek olan Nilüfer Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Md. Türkiye ve Bursa'da ilk kez bir anamorfik (perspektif oyunu) üç boyutlu çalışmayı Eğridereliler Parkı'nda uyguladı.

Tasarımcı Beyza Demirci'nin yaklaşık bir ayda tamamladığı çalışmada caretta caretta kaplumbağa figürü uygulandı.
Değişik açılardan bakıldığında farklı şekillerde algılanan çalışma, vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor.
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile birlikte çalışmayı yerinde incelerken işte böylesine bir coşku içindeydi. Başkan, sanatçı Beyza Demirci'ye teşekkür ederken ilçe parklarının örnek olduğunu belirtti ve çalışmanın farklı yerlerde de uygulanabileceğini söyledi.
Parkta çok sayıda kaplumbağa yaşadığını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver de figürü bu nedenle seçtiklerini belirtti.


Evet, Akdeniz kıyılarının caretta caretta'ları artık Nilüfer'de..
Ve ilçede bir sanat etkinliği de heykel dalında.
Nilüfer Bld.'nin 2007'den bu yana iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu, bu yıl da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı'nda Türkiye'den ve yurt- dışından toplam 9 sanatçının katılımıyla devam ediyor.
Türkiye'den Hakan Çınar, Figen Tek Altun, Ebru Akıncı, Özcan Özkarakoç ve Mahmut Aydın, Ukrayna'dan Mykola Bılyk, Gürcistan'dan John Gogaberıshvılı, Kosova Cumhuriyeti'nden Butrint Morina ve İspanya'dan Gemma Dominguez Guerra 7 Eylül'den bu yana açık hava heykel atölyesinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Mavi kapaklar ve engelsiz yaşamlar

BUSKİ Genel Md. kamu kurumu olmanın verdiği sosyal sorumluluk bilinciyle örnek çalışmalarda bulunuyor.
Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği'nin düzenlediği 'Mavi Kapaklar- Engelsiz Hayatlar' kampanyasına çalışanlarının topladığı mavi kapaklarla destek veren BUSKİ, ortopedik engellilerin adeta yürüyen ayağı oldu.
BUSKİ İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Bşk.'nın organizasyonuyla toplanan mavi kapaklar, BUSKİ Genel Md. İsmail Hakkı Çetinavcı'ya teslim edildi.


BUSKİ İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Bşk. Mustafa Ceylan, Personel Şb. Md. Ahmet Arslan ile Eğitim ve Kalite Şefi Gönül Vural'dan kapakları teslim alan Genel Md. Çetinavcı 'bu etkinlikle sosyal dayanışmaya örnek teşkil eden bir kampanyaya destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz' diyor.
Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği'nin düzenlediği kampanya aracılığıyla toplanan kapakların geri dönüşümünden elde edilecek gelirin yürüme engellilerin ihtiyaç duyduğu akülü ve manuel sandalye alımında kullanılacağını vurgulayan Çetinavcı, sosyal paylaşımı ve dayanışmayı gerektiren her türlü kampanyaya destek vermeye hazır olduklarını da belirtiyor..
Kampanyaya duyarlı yaklaşım sergileyen herkese tebrikler.
Mavi kapak toplamaya devam BUSKİ'ye selam!.

Yeni bir kitap

'AŞIK KEDİ': Yazar Özlem Anar, Çınar Yayınları kitapları arasında yayınlanan ve bir kedinin gözünden insanların garipliklerle dolu dünyasını 'Aşık Kedi' isimli kitabında yansıtıyor.
Son derece ilginç bir eser olan Aşık Kedi insanların dünyayı nasıl daha mutlu ve yaşanır bir hale dönüştürebileceğini ipuçlarını veriyor.

Pazar neşesi

'SARHOŞ TEMEL': Gece yarısı, çok sarhoş şekilde eve gelen ve ayakta zor duran Temel, eşinden büyük tepki görür ve 'hayatımda cördüğüm en dırdırcı ve en çirkun kadınsın' der.
Eşi de buna, 'Sen de gördüğüm en çirkin ve en sarhoş adamsın..' deyince Temel kahkahalar atarak hemen karşılığını verir:
'İyi ya işte; bunun hiç önemi yok. Çünkü benim sarhoşluğum yarun sabaha geçecek!..' (Teşekkürler Salim DEMİR)

Güzel sözler

'Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemlidir.'
'Acı seni daha güçlü yapar. Korku daha cesur.. Kırık bir kalp ise; seni daha akıllı yapar.
'Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi hep aynıdır.
'Söz sizin ağzınızda olduğu sürece, sizin esirinizdir. Söz ağzınızdan çıktıktan sonra, siz onun esiri olursunuz.'
'Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin ama acıyı paylaştığın insan özeldir..' (Derleyen Melih ÖZDEMİR'E teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.