Hava Durumu

Bozbey'e Atatürk büstü anımsatması

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2018 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 07:41

"Nilüfer Bld. Bşk.mız Sn. Mustafa Bozbey gönderdiğim bu yazımı eğer dikkate alma imkanı bulursa kendilerine müteşekkir kalırım:
HHH
İki sene kadar önceydi. Gazeteniz köşesine gönderdiğim talep yazımda Sn. Bşk. Bozbey'den Ataevler'deki Dört Mevsim /Yılmaz Akkılıç Parkımız'a büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir büstünün konulması için rica etmiştim. Zira, müstesna parkımızda bence tek eksik buydu.
Bu talebime o günlerde Nilüfer Bld.'nden köşenize gönderilen cevabi bir yazıda bu iş için parkta büstün konulacağı yer tespitinin yapılacağı belirtilmişti.
Ama aradan çok zaman geldi geçti..
Parkımız halen Atatürk büstünden yoksun.
Belki hatırlayacaksınız, bu gelişme üzerine Çalı'daki heykel imal eden bir atölyenin sahibi büstü ücretsiz yapıp hediye edeceğini belirtmişti.
Ama heyhaaat.. Bunların hiçbiri gerçekleşmedi.
Geçenlerde okudum. İlçemiz Yaylacık Mahallesi'nde Nilüfer Bld.'nin yaptırdığı 'Nutuklu bir Atatürk Heykeli' düzenlenen törenle açılmış..
Sn. Bşk. 'Heykeli Yaylacık halkı istedi. Biz de, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdanı odak noktasına alan kurum olarak bunu kısa zamanda yerine getirdik. Nilüfer Bld. olarak bu heykel armağanımız olsun' demişsiniz.
Çok sevindirici bir gelişme bu. Mutluluk verici de.
Amma; böylesine hassas davranan belediyemiz, 'yer tespit edilecek' dediği Dört Mevsim-Yılmaz Akkılıç Parkı'nda bu zaman içinde yer tespiti mi yapamıyor?.
Teklifim, parkımızın kuzey tarafındaki tribünlerin arkası alçak bir tepe..
Kahraman Atamız'ın büstü de bu tepeye inanın çok yakışır değerli Bşk.'ım Sn. Bozbey.
Lütfen hürmetlerimi kabul buyurunuz efendim.." - Adının açıklanmasını istemeyen semt sakini emekli bir okur

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

TIKALI KANALİZASYON:- "4.9.2018 köşenizde yayınlanan 'BUSKİ ve çektiğimiz çile' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda; belirtilen adresteki kanalizasyon arızası BUSKİ Genel Md.'nce 1/9/2018 tarihinde arıza kaydı açılmış olup, söz konusu adrese 2/9/2018'de Kanalizasyon Bakım Onarım Ekiplerince müdahale edilmiştir.
Müdahale sonucu söz konusu vatandaşın evsel kanal hattında çökme meydana geldiği tespit edilmiş; BUSKİ Atıksu Deşarj Yönetmeliği'nin 11.16 maddesinde, 'Parsel bacası varsa, bağlantı çıkışı ile parsel bacası arasındaki bağlantı kanalının, parsel bacası yoksa bağlantı çıkışı ile kanalizasyon sistemi arasında kalan bağlantı kanalının bakım ve işletilmesi taşınmaz sahiplerinin sorumluluğundadır. Taşınmaz sahipleri, bağlantı kanalında meydana gelebilecek tıkanıklıkları zamanında BUSKİ'ye bildirmekle ve BUSKİ Tarifeler Yönetmeliği'nde belirlenen bedeli karşılığı açtırmak ile yükümlüdür. Parsel bacası ile ana kanalizasyon sistemi arasında kalan bağlantı kanalı da dâhil olmak üzere, bağlantı tıkanıklığında, kanalizasyon sistemine atılmaması gereken atıklardan meydana geldiği tespit edilir ise, yenileme ve onarım masrafları taşınmaz sahibinden tahsil edilir ve taşınmaz sahibi hakkında, bu yasağa aykırı hareketten dolayı kanuni işlem yapılır' denilmektedir.
Sonuçta vatandaşımız BUSKİ Genel Md.'ne su abone no'suyla 3.9.2018'de müracaat etmiş ve 4.9.2018'de kazı çalışması yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. - Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

DİKKAT BU KÖPRÜ TEHLİKE SAÇIYOR!

"Nilüfer ilçesi, Özlüce bölgesinde bulunan Özgen Çay Bahçesi yanındaki Ayvalı Deresi üzerindeki köprü tehlikeler saçıyor.
Özellikle okulların açıldığı şu günlerde küçük çocuklar için tehlikeler yaratan görüntüler var.
Köprünün kenarlarında oluşan göçmeler yüzünden söz konusu derin çukurlar farkında olmadan buradan geçen çocuklarımızın dere yatağına düşebileceği bir tuzak halinde.
Yetkili kişilerin dikkatine saygılarımla sunuyor ve gerekli onarımların ve iyileştirme çalışmalarının acilen yapılmasını rica ediyorum." -Bölge sakinleri adına Günay OKUMUŞ

YILDIRIM'DA HİZMET BU TELEFONUN UCUNDA

Yıldırım'da çözümün adresi olan '444 16 02' no'lu Yıldırım Bld. Çağrı Merkezi, 7/24 kesintisiz hizmet için vatandaş isteklerini yanıtlıyor.
Yıldırım Bld. Çağrı Merkezi, vatandaşların istek, öneri ve sorunlarını, adres ve kişi bilgilerini alarak ilgili müdürlüklere elektronik ortamda yönlendiriyor. Ve vatandaşlara geri dönüşle bilgi aktarıyor.
İlçe Bld.Bşk. İsmail Hakkı Edebali "Yıldırımlılar'a profesyonel ve kaliteli hizmet sunmak için teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Zamanın son derece önemli olduğu günümüz koşullarında insanlarımızın kısa sürede talep ve önerilerini iletme amacıyla oluşturulan Yıldırım Çağrı Merkezimizde hemşerilerimizin taleplerini dinliyor, çözüm üretiyoruz. Çağrı Merkezimiz her gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.