Hava Durumu

Bozbey'e bir teşekkür ve bir istek

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2017 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 07:43

"Köşenizdeki okur şikayetlerine en duyarlı belediye, uzun yıllardır açık ara Mustafa Bozbey başkanlığındaki Nilüfer Bld. olduğunu görüyorum. Bu yüzden Sn. Başkan'a teşekkürlerini sunuyorum.
Ama bazı konular var ki maalesef kolay kolay çözülemiyor.

Örneğin; Almanya Stuttgart'ta site ve özel evlerin bahçelerinin sokağa bakan kısımlarındaki ağaç ve bitkilerin duvar gibi dimdik budandığını ve sokağı daraltan ve rahatsızlık veren hiçbir çıkıntının olmadığını, semt sakinlerinin ağaç ve çalılıklarını budamak zorunda olduğunu, budamaması durumunda belediyenin budayıp maliyetini ilgili site ve evden aldığını, bu uygulamanın Nilüfer Bld.'nde de olması gerektiğini belirtmek isterim.

Nilüfer; diğer ilçelerden çok daha yeşil olduğu için birçok sokakta yürümeye mani şekilde ağaçların uzamış olduğu da ortada.
Budamaların periyodik olarak yapılması gerekiyor. Bu bağlamda:
1.Cephanelik yürüyüş yolu özellikle batı cephesinde meşe palamutlarının uzayan dallarının yürüme yolunu mani olduğu ve acilen budanması.
2.Bilginler Cad. Deniz Yıldızı Sokak üzerindeki bir sitenin çevre duvarlarından uzayan dalların tehlikeli bir şekilde sokağı kapatması nedeniyle tüm çevresinin budanması konusunda belediyemizden destek bekliyoruz.
Bozbey Başkan'dan bu ve benzeri talepler nedeniyle ekiplerini bir kez daha ilgili alanlarda gerekli budama ve temizlik çalışmaları yapmaya yönlendirmesini ve bunu ilkbahar ve sonbaharda yılda en az iki kez periyodik olarak yapmasını diliyorum. Saygılarımla.." Kerim Can BOLKAN

Öğrencilerin ulaşım çilesi

"Sayın BURULAŞ yöneticilerinin dikkatlerine arz ederiz.
19/D ve B/44 hat no'lu toplu taşıma otobüsleri oldukça yoğun. Öğrencilerimiz yollarda perişan oluyor. Ayrıca gelen otobüslere de binmek başlı başına bir mesele halinde. Hiç olmazsa sabah ve akşam saatlerinde bu hattaki otobüslere ilave seferler konmasını talep ediyoruz." Öğrenci velileri

Alo, burası Yıldırım

SEMT PAZARI:- "9/11/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer alan "Bu Yol Neden Kapatılmıyor?" başlıklı, Değirmenlikızık'ta semt pazarının kurulduğu günlerde trafik sıkışıklığı olduğunu ifade eden okurun şikayeti incelenmiştir.
Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan inceleme neticesinde, söz konusu semt pazarında UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Kurul Kararı doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Müd.

Minibüsçüler Odası'nın büyük duyarlılığı

"Dün (15 Kasım 2017) köşenizde yayınlanan okurunuz Volkan T. tarafından size iletilen 'Bursa'da Trafik Sorunu Elbette Çözülmez' şikayeti üzerine hemen gerekli inceleme yapılmış ve plakası belirtilen minibüsün sürücüsüne gerekli yasal işlem yapılması için derhal Zabıta ve Trafik Müd.'ne dilekçeler yazılıp gönderilmiştir..
Bursa trafiğinin çözümlenebilmesi için Minibüsçüler Odası olarak bize düşen gerekli her çalışma yapılamakta ve yapılacaktır.
Bilginize sunarız." Başkan Rafet BURGAZ Minibüsçüler Odası Bşk.

Çeşmeler neden kapatıldı?

"Yıldırım, Hamamlıkızık Köyü piknik alanında vatandaşların su alıp yararlanabilmesi için yapılan çeşmelerden artık sular akmıyor. Çeşmeler tamamen kapatılmış.
Su şehri olarak bilinen Bursamızda piknik alanlarında çeşmelerin kapatılması çok üzücü. Kim, neden ve onca insanın yararlandığı çeşmeleri iptal eder?
Yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmasına ricamla saygı sunuyorum." Turgay DIRAMER

Yıldırım'da uluslararası bir yarışma

Yıldırım Bld. '1. Uluslararası Karikatür Yarışması' düzenledi. 'İnsan olmak' temalı yarışmada karikatüre meraklı ve yetenekli çizerler, insanların kendilerini modern ya da postmodern olarak nitelendirdiği, sık sık insanlığın sorgulandığı bir dönemde insan olmanın ne demek olduğu ve gerçekten insan gibi davranılıyor mu? sorusuna sanatsal bir cevap bulmaya çalışacak.

Uzman jürinin değerlendireceği eserlere ödül verilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Kasım 2017.

BURSAGAZ'ın dikkatine!

"Nilüfer, 29 Ekim Mah. Turan Dursun Cad. Aktaş-2 Sitesi ile Azra Sitesi arasındaki Cad.'nin ortasında BURSAGAZ'ca yapılan bir çalışma sonrası yoldaki asfalt zemin çöktü. Asfalt onarımının yeniden yapılıp yolumuzun düzeltilmesini bekliyoruz. Yapılacak çalışmalar için peşin teşekkürler, iyi çalışmalar." Çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Kırmızı beyaz uyarı şeridi

"Geçenlerde köşenizde yer verdiğiniz uyarı yazımda Şehirlerarası otobüs Terminali'nde kent otobüslerinin yeni durak yerleri için hazırlanan peronlarda demir ayaklara ait uzantıların yayalar için tehlikeler yarattığını belirtmiş ve peronlardaki onlarca demir ayaklara hiç olmazsa birer kırmızı-beyaz uyarı şeritleri çekilmesini önermiştim.
Hafta başında yolcu geçirmeye gidince bu işin yapıldığını gördüm. Memnun oldum.
BURULAŞ yöneticilerine teşekkürler. Böylece muhtemel kazaların önüne geçilir. Sağ olsunlar." A.Cemil BALCIĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.