Hava Durumu

Bozuk kaldırım çilesi!

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2022 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 08:10

"Aracımızı biraz hatalı park etsek hemen ceza yazılıp çekiliyor. Ama Beşevler, Lefkoşe Cad.nde Bauhaus'un karşısındaki plaza inşaatında yok olan bu gibi nice kaldırımlar ne Büyükşehir Bld. ne de başkasının umrunda bile değil. Dikkat çekmiyor olmalı ki onarılmıyor.
Büyükşehir Bld. takip ve onarım gereken bozuk kaldırımı düzeltmiyor. Vatadaşın bildirimi mi bekleniyor?. Bu kaldırımlar plaza inşaatında zarar gördü. Etraftaki paneller aylar önce kaldırıldı ve kaldırım maalesef kendi kaderine terk edildi. Biz de modern cadde yerine çamurlu toprakta yürümeye çabalıyoruz.

Oysa:
1.Büyükşehir Bld. bu kaldırımları firmaya inşaat başlamasından sonra çok  kısa bir süreçte onarması konusunda talimat yazabilir.
2.Bu yetkisi yoksa temizlik işçilerine ek görev verip sorunlu yerlerin 'Alo Belediye Hattı'na bildirilmesini organize edebilir.
3.Uzmanlar bozuk kaldırımlar vatandaş uyarmadan nasıl onarılır diye güzel bir çözüm geliştirebilir.
Evet; sayısız kentsel dönüşüm yapıldı. Kaldırımlar bozuk ve birçok nokta kaderine terk edildi. Bu ilgisizlik bu kente ve vizyoner Büyükşehir Bld.’ye yakışmıyor. Gerekli onarımın ve bunda nasıl bir sistematik geliştirileceğini de merakla bekliyorum. Saygılarımı sunarım."

-ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN BİR OKUR

MUAYENEYE GİDERKEN

"Kestel'de bulunan Araç Muayene 
İstasyonu'na aracımı götürürken, yani; Ankara yolunda Gürsu, Uludağ OSB yol ayrırımında bulunan bir trafik uyarı işareti levhasını görünce durup size bu resmi çektim.
Muhtemelen bir araç çarpmış ve tabela ana yola doğru yan yatmış, o şekilde, öylece duruyor..
Tabelanın ana yola devrilme ihtimali de oldukça fazla..
O anda yoldan geçen bir aracın üzerine doğru devrilmesi ise olmadık 
kazalara sebebiyet verebilir. Tedbir alınması için ricamdır. " 

-GAFFAR ALASÜLÜN

DİLEK'TEN BİR DİLEK

"Nilüfer ilçemizde bulunan Fethiye Mahallesi, Dilek Sokak sakinleri olarak önemli bir ricada bulunacağız.
Tüm okurlarınıza semtimizde belediyemiz tarafından özenle yaptırılan Fesleğen Parkımızdan üzücü boyutlar taşıyan bir fotoğraf sunuyorum. Güzelim parkımızda duyarsız, 
düşüncesiz bir vatandaş oturup bir güzel çekirdek çitlemiş.

Afiyet olsun diyeceğim ama içimden gelmiyor doğrusu ve demiyorum.. Çünkü çekirdek kabuklarını bir güzel fırlatıp saçmış etrafa...
Herhalde kendisi 'bir sonraki gelişinde parkı yine böyle bulmak (!) istiyor olacak ki' kabukları avucunda veya minik bir kesekağıdı içinde toplayıp çöp kutusuna atacağı yerde böyle etrafa saçıp bırakmış!.
Belediyelerimiz çok güzel parklar yapıyor, çok emek veriyor, avuç dolusu paralar harcıyor ama 'bazı' duyarsız, düşüncesiz insanlar hiç çekinmeden, utanmadan etrafı böyle kirletiyor ve sonra da basıp gidiyor. 
Bıktık doğrusu bunlardan.. Ricamız, dileğimiz biraz insaf.. Başka birşey değil!. Evet, Çok ayıp oluyor..İnsaf beyler, lütfen insaf.."

-BİR ÇEVRE SAKİNİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.