Hava Durumu

Bozuk yollar fotoromanı (2)

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 04:50

Peyzaj mimarı okurum sayın Abdurrahman Karyel'in ilginç fotoğraflar çekip yansıttığı 'bozuk yol' sorunlarıyla ilgili dün de buradan ilgililere seslenmiştik.
Bugün konuya diğer fotoğraflar ve uyrılarla devam ediyoruz:
***

(DÜNDEN DEVAM) "Özelde sıkıntılı olan bir diğer konuya değinmek istiyorum: Beşevler ile Kültür Mahallesi'ni ayıran Bilginler Cad.'de zemin inanılmaz bozuk, defalarca belediyeye konuyu iletmeme, sizin de köşenizde yayınlamanıza rağmen bir çalışma veya bilgilendirme yapılmadı.

Daha önce Karafatma heykelinden Konak Mah.'ne doğru olan Beşevler Cad. yenilendi, çok güzel oldu. Hatta Büyükşehir Bld.'ne sizin kanalınızla ve telefonla da arayarak teşekkür etmiştim.
Biz çalışma devam eder derken Karafatma heykelinden Üçevler Mah.'ne giden Bilginler Cad. ve paralelindeki Beşevler Cad.'nin devamı aynen kaldı. Bu bölümlerin fotoğrafını özellikle tek tek çektim umarım bir kısmını yayınlayabilirsiniz. Gerçekten zemin adeta yamalı bohça gibi olmuş. Bu mahallelerde artık yerleşim oturdu, yani yeni bina yapılabilecek arsa hemen hemen yok, altyapıyı kullanım kapasitesi tam doldu. Yetkililerden ricam lütfen tek bir kez asfaltı kaldırıp, altyapı sistemini artık tamamlayıp, Beşevler Mah.'ne yakışır bir asfalt atarak (bir daha kazılmamak üzere) bu yolu düzeltsinler.

Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama umarım tamamını yayınlayabilirsiniz ve bu bölgede oturan binlerce insanın hislerine tercüman olursunuz.
İyi çalışmalar diliyorum."
Abdurrahman KARYEL /Peyzaj Mimarı

Postanenin interneti hep mi arızalı?

"Nilüfer, Ataevler Postane Şubesi'nin internet bağlantısı hep arızalı mı olacak?.. Postane gibi iletişim hizmetlerinin en önemli binasındaki internet kanalıyla fatura ödeme işlememiz hep aksıyor.
Bağlantı kesilmeleri nedeniyle çok uzun süre bekliyoruz. Olmadı, ertesi gün yine gidiyoruz ama yine aynı manzara ile karşılaşıyoruz. Arıza sürekli bu şekilde, bir türlü bitmiyor, bitirilmiyor...
Sorunun ele alınmasını rica ederiz.."
Sevilay KARACA

Türk Telekom otoparkına neden almıyorlar?

"Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'nde bir işim vardı. Uzakta oturduğum için kendi aracımla gittim.. Türk Telekom civarındaki otoparka benzer boş bir arsaya aracımı bırakmak istedim ama bir görevli geldi ve 'burası Türk Telekom'a ait özel bir otopark. Siz aracınızı buraya bırakamazsınız' dedi
Oysa otopark denilen yer boş bir arsaydı...
Türk Telekom müşterilerine, abonelerine böylesi konularda da biraz daha yardımcı olmalı.."
Mehmet USTA

Ne zaman bitecek çektiğimiz bu çile?

"Bursa'nın yeni yerleşim alanlarından ve en çok göç alan Yunuseli bölgesindeki Güneştepe Mahallesi, Şehit Talip Mercan Sokak ve çevresinde oturanlar olarak iki yıldır yolumuza asfalt bekleyip duruyoruz..
Her yağmur yağdığında oluşan son derece üzücü manzaraların son oluşumuna ait durum fotoğrafta çok net şekilde gözüküyor.
Yağışlı mevsimlerde pis sel sularıyla adeta bir havuza dönen sokaklarımızda balçık haldeki çamur, yazın aylarında da toz toprak çilesi hiç bitmiyor.
Yeter artık.. Ne zaman bitecek bu çile?
Bolge sakinleri adına site yöneticisi Emrah YAR

Halk otobüsüne binmeye çekiniyoruz

"65 yaş üstü yolcuların kullandığı ve ücret uygulanmayan BuKart'ımla yeşil halk otobüslerine binmeye çekiniyorum..
Çünkü bu kartla ücretsiz seyahat etme hakkına sahip olan yolculara 'bedava kart'sahibiyiz diye otobüs kaptanı bize pek iyi gözle bakmıyor.
Oysa kart sahipleri belediyenin verdiği bir hakkı kullanıyor. Halk otobüsçüleri eğer bundan yakınıyorlarsa sorunu belediye ile çözsünler.
İnananın yeşil renkli halk otobüslerine binmeyle çekiniyoruz.. Bu meseleyi sayfanıza getirmeden evvel belediye yetkilileri ile görüşürseniz memnun oluruz."
Ahmet PARO

Kitap Fuarı'na tek giriş sorunu

"Pazar günü iki çocuğumla saat 12 sularında kitap fuarına gittim. Girişte kuyruk çok uzundu. Sevindim; çünkü insanlar kitap sevgisi için kuyrukta bekliyorlar zannettim. Meğerse tek bir giriş ve alarmlı kapı güvenlikçi bayan 12 yaşındaki kızımın üstünü arıyor diğer güvenlikçi kapı girişini tutmuş devamlı ikili sıra yapın diye bağırıyor.
Pazar günü kalabalık olacağı belli.. Neden tek giriş yaparlar ve çocukların üstünü ararlar? Sakın yetkililer inkar etmesin. Oradaki herkes buna isyan etti. Kaç kişi de geri döndü. Umarım bundan ders almışlardır. İnanmıyorlarsa fuara gelip dışarıda arabada bekleyenlere ve kapı önündekilere sorsalardı.
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.