Hava Durumu

“Bşk. Mustafa Bozbey hep radarımdasınız”

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 07:24
Nilüfer ilçesinde oturan emekli bir öğretmen okurumdan ilginç bir mail aldım. 
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e adeta açık bir mektup olan mail’i aynen yayınlıyorum:
***
“Saygıdeğer Belediye Başkanım Sn.Mustafa Bozbey.
Nilüfer sakini emekli bir öğretmenim. Zaman zaman çevre turlarına çıkıyorum. Kazandırdığınız müstesna eserler nedeniyle sizi yürekten kutluyorum.
Bazen dolaştığım yerlerdeki eksikleri, kusurları ve olumsuz örnekleri de görmüyor değilim tabii.
Bu cümleden olarak benim devamlı radarımdasınız Sn. Başkanım.



Bir süreden beri gördüğüm eksiklikleri, bozuklukları ve biz Nilüferliler’i rahatsız eden durumları not almıştım. Size bunları sıralıyor ve en kısa zamanda bunların da üstesinden geleceğinize inanıyorum.
1- Ataevler, Nilüfer Hatun Caddesi’ndeki Selimiye Camii karşısındaki Cumhuriyet Mah. Palandöken Sokak’tan inince ağaçlı, yeşil bir alan var. Ama burası öylesine pis ki görmeniz gerekir. Boş, kırık şişeler, inşaat atıkları (ki aralarında ıskartayla çıkmış bir kapı bile mevcut) naylon kutular, çöpler vs.
2- Yine aynı bölgede Barış Taksi Durağı’ndan yukarı doğru çıkışta hemen sol tarafta Şahin Bey Erkek Öğrenci Yurdu yanında ağaçlıklı bir alan var. Buradan diğer sokağa geçiş için zamanında taş döşenmiş. Fakat şimdi bu taş yol terk edilmiş bir inşaat gibi. Taşlar kırılmış, dağılmış, adeta bir moloz yığını.
3- Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi karşı köşesindeki dört yol ağzı, ne zamandır ilçemize yakışmayacak bir manzara içinde. Dört yol ağzında bir kazı yapılmış. Sonra toprakla doldurulmuş. Toprak zemin çukur, tümsek içinde.   
4- Ulaşım Sitesi ile Podyum Park arasındaki ana caddede (tam Ulaşım Sitesi önü) derin bir çukur var. Orada da çalışma yapılırken asfalt kazılmış, öylelece bırakılmış, toprakla bile doldurulmamış..
5- Nilüfer’deki Vergi Dairesi önüne bir süre önce bir yeraltı otoparkı yapıldı. Aradan epeyce zaman geçti. Otoparkın üst kısmı henüz ele alınmadı. Güzel bir alan olacağını tahmin ettiğim kesimin hemen yanı ise Nilüfer Bld. binası ile hemen önündeki Cumhuriyet Meydanı.
Cumhuriyet Meydanı modern bir yer oldu. Atatürk Anıtı da çok görkemli. Ama bunların hemen yanındaki otoparkın üstündeki düzensizliğine bir anlam veremiyorum.
6- Ataevler Pazaryeri üstünde kalan Adalet Kent önündeki Sedir Sokak yan tarafındaki ağaçlıklı yeşil alana da ciddi bir bakım lazım. Ağaçlardan çoğu kırılmış, bazıları kurumuş.  
Sizin duyarlı kişiliğiniz ve yönetiminize yardımcı olabilmek gayesiyle bunları yazdım Başkanım. Nilüfer’de gülümsetmeye alıştırdınız, üzülmek istemiyor ve radarıma hep güzelliklerin yansımasını diliyorum.
Kolaylıklar diliyor ve saygılar sunuyorum Sn. Başkanım. “ 

BOİ’den bir durak talebi


“Nilüfer ilçesinde yeni hizmete giren İnci-Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri olarak Büyükşehir Belediyesi, Otobüs İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinden huzurevimizin önüne bir otobüs durağı tahsis edilmesini rica ediyoruz.
Şu anda bize en yakın BOİ otobüs durağı huzurevimizden 300-350 metre kadar uzakta bulunuyor..
Şehre gidiş gelişlerimizde kolaylık getirilmesini istiyoruz.”
Bir kısım huzurevi sakini 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.